Apple a obținut o licență pentru testarea de autoturisme autonome

0
1070

Apple a obținut recent o licență care îi va permite să testeze autoturisme autonome pe drumurile publice din statul California, conform site-ului web al Departamentului pentru Vehicule Motorizate din California.

Business Insider scrie că Apple a fost adăugată vineri pe lista posesorilor de licență cărora le este permis să participe în programul de testare a autovehiculelor autonome în California. Pe această listă se mai găsesc numeroși producători auto (Tesla, BMW, Honda, Ford, Nissan, etc.) și chiar rivalii de la Google.

Obținerea unei licențe de testare a autoturismelor cu sisteme autonome de șofat este un proces care implică parcurgerea mai multor pași și care interesează numai pe cei care dezvoltă mașini autonome și/sau sisteme de pilotaj autonom. Potrivit Bloomberg, Apple a căutat să obțină această licență pentru că își dorește să testeze un program de condus autonom pe străzile publice. Software-ul testat de gigantul american urmează să fie instalat în trei SUV-uri Lexus RX450h și testat de șase șoferi, conform unui purtător de cuvânt al Departamentului pentru Vehicule Motorizate din California.

Legislația actuală din California îi obligă pe toți cei care participă în programul de testare a autovehiculelor autonome să completeze rapoarte de dezangrenare în cadrul cărora să menționeze inclusiv numărul de kilometri (mile) parcurși folosind sistemele de șofat autonom. Or, mulțumită acestor rapoarte, noi vom ști exact când Apple va începe să testeze vehicule autonome.

Acceptarea companiei Apple în programul de testare a autovehiculelor autonome nu face nimic altceva decât să ne confirme veridicitatea zvonurilor cum că gigantul american lucrează la un proiect auto destul de amplu. Informațiile mai vechi sugerau că Apple ar dezvolta un autoturism electric și autonom, însă planurile inițiale par a se fi schimbat, iar mai nou ni se spune că americanii se concentrează pe dezvoltarea unui sistem de șofat autonom.

Dezvoltat sub conducerea lui Bob Mansfield, sistemul de șofat autonom al Apple ar putea să fie implementat în autoturisme ale diferitor producători auto sau chiar într-o mașină pe care compania americană o va crea în anii ce urmează. Potrivit informațiilor existente, directorii Apple ar fi oferit echipei auto termen până la finele anului în curs ca să demonstreze fezabilitatea sistemului de șofat autonom, iar obținerea licenței mai sus amintite nu ne demonstrează decât că inginerii companiei lucrează din greu, iar proiectul a avansat destul de mult.

- Reclamă -