iPhone 8 urmează să includă o cameră frontală 3D „revoluționară”

0
1474
iPhone 6s Plus review iTutorial

Mult-așteptatul iPhone 8 cu afișaj OLED din muchie în muchie va avea o cameră frontală „revoluționară”, potrivit respectatului analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities.

Se pare că Apple va implementa în noul vârf de gamă un ansamblu cameră din trei module pentru o detectare tridimensională completă a chipurilor și obiectelor. Acesta va fi ajutat de algoritmi speciali dezvoltați de Apple împreună cu inginerii de la PrimeSense, o companie pe care gigantul din Cupertino a cumpărat-o în urmă cu aproximativ patru ani de zile.

Potrivit lui Kuo, ansamblul cameră din iPhone 8 va fi compus din: un modul cameră frontală similar celui existent în actualele modele de iPhone, un modul de emitere infraroșii și un modul de primire infraroșii. Mulțumită algoritmului special, camera va comasa informațiile privind așezarea în spațiu a obiectelor venite de la modulele de emitere și recepționare cu infraroșiii cu imaginile bidimensionale surprinse de camera frontală, reușind să determine localizarea și adâncimea obiectelor așezate în fața sa.

Având în vedere modul de funcționare, analistul Kuo opiniază că noua cameră din iPhone 8 va fi folosită nu numai pentru sistemul de recunoaștere facială / a irisului, despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, ci și pentru îmbunătățirea experienței din jocuri și/sau chiar pentru realitatea augumentată/virtuală. În jocuri, spre exemplu, utilizatorii ar putea, grație noii camere tridimensionale, să își facă un selfie rapid și să joace cu un personaj care are chipul lor.

În încheiere, analistul american avertizează că deși noul ansamblu cameră cu trei module va „aduce o experiență de utilizator inovativă” iPhone-ului cu ecran OLED, el nu va fi disponibil decât pe acest model, nu și pe celelalte două modele noi de iPhone pe care Apple urmează să le introducă în toamnă. Totuși, el susține că „viitoare iPhone-uri ar putea veni cu un sistem similar și pentru camera principală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.