iPhone 8 urmează să aibă un sistem de recunoaștere facială 3D

0
1012

Mult-așteptatul iPhone de cu ecran OLED de 5,8 inchi din muchie în muchie urmează să vină și cu un scaner laser tridimensional pentru un sistem nou de recunoaștere facială, informează analistul Rod Hall de la JPMorgan, confirmând astfel un zvon mai vechi.

Hall este de părere că scanerul va înlocui Touch ID în iPhone 8, în condițiile în care Apple va scoate butonul principal pentru a face loc unui ecran mai mare într-un factor de formă similar celui întâlnit la iPhone 7. Mai mult, el crede că și iPhone 7s și iPhone 7s Plus ar putea avea noul scaner, bazându-și această afirmație pe comenzile mari înregistrate de furnizorii companiei americane.

Scanerul împreună cu sistemul de recunoaștere facială ar urma să vină cu mai multe beneficii pentru clienții Apple. Rod Hall susține că noua tehnologie (nouă pentru gama iPhone) ar putea, în primul rând, să facă uitată frustrarea întâlnită atunci când Touch ID nu recunoaște amprenta din cauza mâinilor unse sau ude. Mai mult, el crede că acest sistem va oferi o securitate mai sporită față de senzorul de identificare a amprentelor, putând astfel să contribuie la o mai mare rată de adopție a Apple Pay în rândul băncilor și al magazinelor.

Totodată, posibilitatea ca Apple să ofere noului scaner laser 3D și alte întrebuințări decât cea pentru sistemul de recunoaștere facială nu este exclusă. Una dintre ele ar fi realitatea augumentată, scanerul putând ajuta la îmbunătățirea acestei tehnologii și a felului în care ea lucrează cu telefoanele inteligente. Totuși, analistul opiniază că noua caracteristică de pe iPhone nu va fi folosită de Apple la îmbunătățirea AR până cel mai devreme în 2018:

O evidentă și poate foarte convingătoare utilizare ar putea fi pentru a crea experiențe în AR/VR, în care mâinile utilizatorului și alte obiecte din lumea reală să fie scanate și integrate într-un câmp de vizualizare oferit de iPhone-ul montat într-un dispozitiv de tipul Google Daydream. Asta ar putea deschide multe experiențe interesante în domeniul divertismentului și jocurilor, experiențe care astăzi nu sunt posibile și care ar putea să ofere Apple un avantaj în domeniul accesoriilor AR/VR comparativ cu Google și alții asemenea.

Și chiar dacă va fi util și interesant, estimările arată că noul scaner ar putea avea un preț cuprins între 10$ și 15$, contribuind astfel la creșterea prețului total al iPhone 8. Analistul JPMorgan este de părere că noul vârf al gamei iPhone urmează să fie cu 100$ mai scump decât actualele modele (iPhone 7 Plus, probabil) nu doar din cauza scanerului, ci și a altor caracteristici, cum ar fi ecranul OLED și carcasa din sticlă, desigur, doar dacă Apple dorește să își păstreze marja ridicată de profit. Rod Hall confirmă deci celelalte estimări din ultima săptămână cu privire la prețul iPhone 8, mai mulți analiști fiind de părere că noul smartphone de la Apple va costa în jur de 1.000$ în Statele Unite ale Americii.

În fine, Rod Hall afirmă că așteaptă ca iPhone 8 să îi determine pe mulți să îl cumpere, înlocuindu-și actualele iPhone-uri sau alte smartphone-uri. El nu exclude posibilitatea ca noul dispozitiv să fie anunțat chiar în cadrul WWDC 2017, un eveniment care va începe, potrivit Apple, pe data de 5 iunie. Totuși, merită menționat faptul că gigantul din Cupertino nu a mai prezentat niciun iPhone nou de la WWDC 2010 și că nu există indicii clare că anul acesta ar renunța la tradiția ultimilor ani, când a prezentat noi modele de iPhone în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.