Apple a anunțat data la care va avea loc WWDC 2017. Iată când va fi prezentat iOS 11 și macOS 10.13!

0
5865
wwdc 2017

Apple a anunțat joi după-amiază că cea de-a 28-a ediție a Worldwide Developers Conference (WWDC 2017/ WWDC17) va fi organizat la Centrul pentru Convenție McEnery din San Jose, California. Mult-așteptatul eveniment va începe pe data de 5 iunie, iar până pe 9 iunie îi va inspira pe dezvoltatorii din toate păturile sociale să își transforme pasiunile în inovații grozave și aplicații pe care clienții Apple să le folosească zilnic pe iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV și Mac.

Anual, Worldwide Developers Conference învață milioane de dezvoltatori talentați din întreaga lume tehnologiile disponibile în cadrul platformelor Apple, începând cu limbaje de programare precum Swift și încheind cu API-uri precum SiriKit, HomeKit, HealthKit și CarPlay. Evenimentul are o însemnătate foarte mare și pentru utilizatorii de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV și Mac, întrucât în cadrul său sunt prezentate pentru prima dată noi actualizări majore ale sistemelor de operare pe care acestea rulează. Având în vedere practica ultimilor ani, putem spune cu o oarecare certitudine că viitoarele versiuni mari de iOS, macOS, tvOS și watchOS – respectiv iOS 11, macOS 10.13, tvOS 11 și watchOS 4 – vor fi anunțate luni, pe data de 5 iunie, în cadrul unei conferințe difuzate gratuit pentru totdeauna. Desigur, mai multe informații cu privire la acea conferință de interes maxim și noutățile viitoarelor versiuni ale sistemelor de operare vor ieși la iveală pe parcursul lunilor care urmează.

La fel ca și edițiile anilor precedenți, WWDC 2017 le va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a se întâlni cu cei peste 1.000 de angajați ai Apple prezenți pentru consultări, de a participa la laboratoarele interactive, la cele peste 100 de sesiuni tehnice, la întruniri, la conferințe unde vor vorbi experți din industrie și la petrecerea de încheiere.

Numai tehnologia nu este suficientă. Tehnologia trebuie să se intersecteze cu științele umaniste și cu umainitatea pentru a crea noi idei și experiențe care împing societatea înainte. În această vară vom aduce laolaltă mii de minți strălucite reprezentând multe perspective diverse, pasiuni și talente pentru a ne ajua să schimbăm lumea.

Pentru a participa fizic la WWDC, doritorii vor trebui să se înscrie într-un sistem de tip loterie, prin care participanții vor fi selectați în mod aleatoriu. Înscrierile vor începe pe data de 27 martie, ora 20:00 (ora României) și vor putea fi efectuate de către orice persoană înregistrată în programele Apple Developer și Apple Developer Enterprise până la data de 16 februarie (ora României 15:30). Înscrișii aleși să participe la WWDC 2017 vor trebui să achite suma de 1.599 $. Singurii care vor beneficia de bilete gratis sunt elevii, membrii organizațiilor STEM participante din întreaga lume și dezvoltatorii cu probleme financiare. Mai multe detalii privind bursele școlare vor fi oferite de către Apple în săptămânile care urmează.

Dezvoltatorii care nu au posibilitatea să se alăture WWDC trebuie să știe că Apple va difuza live toate sesiunile de la WWDC, atât prin intermediul portalului dedicat dezvoltatorilor, cât și prin intermediul aplicației WWDC pentru iPhone, iPad și Apple TV. De asemenea, toate înregistrările vor putea fi urmărite ulterior din cadrul aplicației WWDC.

Conferința de deschidere a evenimentului va fi și ea difuzată live, mai multe detalii cu privire la cerințele și locurile unde va fi difuzată urmând a fi disponibile în săptămânile ce urmează. Acestea vor fi interesante pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece în cadrul acelei conferințe vor fi anunțate noutățile iOS 11, OS X 10.13, watchOS 4 și tvOS 11, precum și, posibil, câteva produse noi.

Organizarea WWDC 2017 în San Jose, California este o surpriză pentru cei mai mulți dintre noi. Apple nu a mai organizat aici evenimentul anual din anul 2002 (din 2003 WWDC a fost ținut doar în San Francisco). Potrivit șefului departamentului de marketing al Apple, Phil Schiller, San Jose a fost selectat deoarece este un „mediu grozav pentru dezvoltatori” și este mai aproape de sediul Apple din Cupertino. Apple asigură dezvoltatorii că Centrul pentru Convenție McEnery are capacitatea de a găzdui tot cam același număr de invitați precum Moscone West (locația aleasă în anii precedenți) și că în zonă vor fi numeroase puncte de interes (Apple lucrează chiar și cu primăria orașului San Jose și cu diferite afaceri locale pentru a crea diferite „experiențe speciale” pe parcursul întregii săptămâni în care va avea loc WWDC).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.