iPhone 8 ar putea avea un scaner pentru iris

0
908

Mult-așteptatul smartphone „premium” pe care Apple îl va lansa în toamnă pentru a celebra cea de-a zecea aniversare a iPhone urmează să vină cu numeroase caracteristici nemaiîntâlnite în modelele precedente. Un cititor pentru identificarea irisului s-ar putea număra printre acestea.

Citând surse din industrie, site-ul web taiwanez DigiTimes informează că iPhone 8 va veni cu un afișaj OLED, o tehnologie de încărcare wireless și un scaner de iris. Despre ultima dintre caracteristicile enumerate anterior nu s-au auzit prea multe până acum, însă ea le va permite utilizatorilor de iPhone să își deblocheze într-un nou mod dispozitivele lor, precum și să aprobe plățile Apple Pay cu ochii.

Irisul unei persoane – sau mușchiul colorat al ochiului – conține o formă complexă și aleatorie care este unică pentru fiecare individ în parte. De aceea, se consideră că scanerele de iris oferă o securitate mai sporită decât cele pentru identificarea amprentelor (precum Touch ID).

Important de menționat este că DigiTimes se cam contrazic în privința noii tehnologii pentru securitate. Vă reamintim că în lunile trecute taiwanezii au afirmat că un scaner de iris nu va fi introdus pe iPhone decât în 2018, însă ulterior au citat un site web chinezesc care susținea introducerea tehnologiei de identificare a irisului chiar pe modelele de iPhone lansate de Apple anul acesta. Acum, ei vin și confirmă, din surse proprii, spusele acelui site.

Despre noua potențială caracteristică a iPhone 8 au mai vorbit în ultimele luni și diferiți analiști, inclusiv reputatul analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities. Cu toate acestea, analiștii nu au indicat foarte clar către un scaner de iris, unii dintre ei spunând că Apple ar putea introduce un sistem de recunoaștere facială în viitoarea generație de iPhone.

Separat de informațiile privind implementarea unui cititor de iris, DigiTimes mai scriu la acest sfârșit de săptămână că iPhone 8 va intra în producția de serie mai devreme decât în anii anteriori, confirmând astfel un zvon apărut săptămâna aceasta.

Apple a cerut furnizorilor de cipuri și componente să înceapă producția de testare, inspectare și să își pregătească inventarele pentru noua gamă de iPhone mai devreme decât de obicei, au spus sursele. Livrările cipurilor și componentelor pentru noile modele urmează să înceapă în a doua jumătate a primului trimestru din 2017, au indicat sursele.

În fine, vă recomand să priviți cu scepticism zvonurile privind iPhone 8, inclusiv cele mai noi (cu atât mai mult cu cât DigiTimes nu a prezentat mereu informații valide privind produsele Apple nelansate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.