Toți mai mulți utilizatori de iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe negru (mat) se plâng de-o vreme încoace că finisajul dispozitivelor lor începe să se cojească sau să se mărunțească în zonele mai des atinse.

O discuție deschisă pe forumul Apple a strâns numeroase răspunsuri de la utilizatori nemulțumiți de calitatea celui mai nou finisaj din gama iPhone. Unii dintre aceștia au publicat imagini care arată cum vopseaua neagră a început să sară pe porțiuni mici, în special în zona difuzoarelor și a butoanelor pentru volum. Ciudat este că, pentru unii utilizatori, problema a început să apară, chiar dacă au ținut până atunci dispozitivele doar în toc.

Am aceeași problemă, în special în zona difuzorului; culoarea a început să se cojească acolo unde în mod evident nu este niciun semn de folosire, plus că telefonul a fost ținut în toc din prima zi. Cojirea s-a produs la aproximativ 20 de zile după ce l-am cumpărat. Acesta nu este un semn de calitate și cu siguranță nu voi cumpăra un creion ca să acopăr asta. Apple ar trebui să recunoască problema și să ne ofere o soluție.

Iar dacă la cei mai mulți dintre utilizatori cojirea s-a produs numai pe porțiuni mici, alții nu au fost atât de „norocoși”. Cel puțin un utilizator al forumului Apple a publicat o imagine în care arată că vopseaua a sărit din numeroase zone de pe spatele dispozitivului său:

Situația mea ar putea fi chiar mai rea. Vopseaua de pe spatele iPhone-ului a început să se cojească masiv. Prima dată acolo au apărut câteva bule, iar apoi mi-am pus iPhone-ul pe masă și vopseaua a sărit [n.r. în zonele în care s-au format bule].

Am fost la un Apple Store să mă plâng de problemă, dar ei nu știau cum să îmi clasifice cazul, așa că nu am primit gratis un nou telefon. Dar linia telefonică Asistență Apple m-a ajutat și mi-a cerut să trimit poze cu telefonul. Aceste poze au fost trimise la ingineri din California și aștept feedback de la ei…

Finisajul predispus spre a se fărâmița și coji nu este ceva întâlnit pentru prima dată la iPhone 7 și iPhone 7 Plus ori la culoarea neagră. Să ne amintim că probleme similare au afectat și modele anterioare de iPhone, inclusiv iPhone 6 și iPhone 6s. Comparativ cu aceste două modele de iPhone, însă, problema apărută la iPhone 7 pare a fi mai gravă, dacă ne raportăm și la numărul de plângeri. De aceea, ea ar putea fi considerată cel puțin la fel de gravă precum cea apărută în 2012 la modelele de iPhone 5 pe culoarea cenușiu. Această versiune a primit foarte multe critici din partea utilizatorilor din cauza uzurii foarte ușoare prin frecare sau a decojirii pe la colțuri ori pe carcasa de aluminiu. Din păcate, utilizatorii nu au fost ajutați de către Apple, șeful departamentului de marketing al companiei, Phil Schiller, afirmând la acea vreme că este normal ca unele urme de uzură să apară – „Orice produs din aluminiu s-ar putea zgâria sau coji odată cu timpul, expunând culoarea sa argintie naturală.”

Posesorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus negru (mat) care au contactat Apple cu privire la problema cojirii au constatat că politica gigantului american nu s-a schimbat prea mult nici acum. În general, reprezentanții companiei din Cupertino le-au spus că, din cauză că problema este una cosmetică, dispozitivele lor nu sunt eligibile pentru reparare sau înlocuire.

Din nefericire, defectele de ordin estetic nu sunt acoperite de garanția internațională acordată de către Apple, așa că sunt șanse foarte mici ca utilizatorii ale căror iPhone 7 și iPhone 7 Plus s-au cojit să primească în schimb dispozitive noi (recondiționate, de fapt). Singura soluție pentru cei care nu pot suporta petele albe este să folosească markere de culoare neagră sau să vândă dispozitivele lor și să își cumpere versiuni de iPhone 7 și iPhone 7 Plus care riscă mai puțin să se deterioreze din punct de vedere estetic.

Este destul de interesant faptul că problema cojirii a apărut la finisajul negru mat și nu la cel negru diamant, mai ales că Apple a atenționat, încă de la lansare, că acesta din urmă s-ar putea zgâria destul de ușor în timp, recomandând astfel utilizatorilor să îl protejeze cu un toc.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.