O nouă machetă a iPhone 8 ne oferă o imagine clară asupra modificărilor pregătite de Apple

0
2849

Blogul MySmartPrice și un cunoscut utilizator Twitter ce distribuie adesea informații secrete despre telefoane nelansate au publicat săptămâna aceasta imagini de foarte bună calitate cu ceea ce ne este descris a fi o machetă a iPhone 8 realizată după o proiectare asistată de calculator (CAD) „strecurată” dintr-o fabrică parteneră a Apple.

Asemănătoare cu unul dintre dispozitivele prezentate de prototipurile și schițele apărute în ultimele luni, noua machetă ne prezintă un iPhone 8 cu afișaj din muchie în muchie, carcasă din sticlă și ramă din oțel inoxidabil. Dimensiunile acestuia sunt cele despre care am mai vorbit până acum – 144mm înălțime, 71mm lățime și 7,7mm grosime (foarte apropriate de dimensiunile unui iPhone 7).

Aruncând o privire mai atentă asupra panoului frontal, vom observa că el este compus în cea mai mare parte din afișaj, având o ramă foarte îngustă și ușor curbată (grație sticlei 2,5D) pe toate cele patru laturile. Impresionantul afișaj nu este întrerupt de niciun buton (după cum era de așteptat, iPhone 8 nu va mai avea butonul principal în forma în care-l știm la modelele de până acum), ci doar de o zonă unde sunt poziționate două camere, receptorul, diverși senzori și un microfon; în mod neobișnuit, această zonă este înconjurată pe trei laturi de afișaj.

Trecând la spatele dispozitivului, ei bine, aici nu prea avem parte de surprize. Acoperită tot cu sticlă 2,5D (curbată la muchii), carcasa are în zona superioară stângă o cameră iSight Duo (cu obiectivele poziționate unul sub celălalt; nu unul lângă celălalt ca la iPhone 7 Plus) și cam atât (logoul Apple și câteva inscripții vor fi prezente, deși nu apar în imaginile partajate acum).

Senzorul de amprente Touch ID nu poate fi văzut nici pe panoul frontal și nici pe carcasa iPhone-ului arătat în imaginile de acum, motiv pentru care putem bănui că el va fi, într-adevăr, încastrat în ecran. Vă reamintim că zvonurile de până acum au indicat trei scenarii posibile pentru senzorul de amprente: poziționarea sub ecran (cea mai probabilă, deși aduce unele probleme de producție), poziționarea pe carcasă, sub sigla Apple (a căpătat credibilitate la apariția unor prototipuri care aveau senzorul în acest loc) și eliminarea completă (cel mai puțin probabil).

Înainte de a încheia prezentarea machetei, nu putem să omitem rama cu finisaj negru stelar (similar celui întâlnit la Apple Watch). Aceasta conține, în partea stângă, obișnuitele butoane pentru controlul volumului și comutatorul Silențios, în partea dreaptă, un buton de Adormire/Trezire mai mare decât cel de pe actualele modele de iPhone și sertarul SIM, iar în partea inferioară două grupuri de grilaje și conectorul Lightning (în zona superioară nu se află nimic).

Desigur, nu putem să nu vă atenționăm, din nou, că macheta din imaginile de mai sus ar putea fi realizată după un simplu prototip al iPhone 8 și, pe cale de consecință, s-ar putea să nu prezinte varianta finală a dispozitivului (sursele ei nu pot confirma cu certitudine că acesta este designul final al iPhone 8). Zvonurile au arătat că Apple testează peste 10 prototipuri de iPhone 8, iar până acum nu au apărut pe Internet decât două (acesta și unul cu carcasă din aluminiu cu Touch ID încorporat).

Deși cantitatea zvonruilor despre viitorul iPhone Ediție Aniversară 10 ani este foarte, foarte mare, mult prea puține lucruri sunt certe până la ora actuală. Dacă anii trecuți aveam până în mai o idee destul de bună cu privire la modul în care viitoarele modele de iPhone vor arăta, în mai 2017 încă ne mai întrebăm ce prototip a ales Apple și care dintre informațiile vehiculate sunt reale sau nu. Întârzierile în procesul de producție ar putea principala cauză a acestei situații în care ne aflăm, analistul Ming-Chi Kuo reiterând săptămâna aceasta o informație mai veche; anume că deși va fi prezentat și lansat în septembrie, iPhone 8 va fi disponibil în cantități mult mai limitate decât modelele precedente și întrucât producția nu va crește decât abia în octombrie sau noiembrie (nici ceea ce spune el nu este însă confirmat de alte surse, tot săptămâna aceasta apărând o informație cum că nu ar exista întârzieri la producția iPhone 8).


Lăsând la o parte macheta de mai sus, trebuie să vă prezentăm o altă imagine care a circulat astăzi pe Internet. Distribuită de Slashleaks, imaginea de mai jos ar trebui să ne prezinte, conform sursei ei, carcasa viitoarei generații de iPhone SE. Ea este însă un fals din cam toate punctele de vedere (vezi sigla Apple, vezi blițurile, vezi orificiile camerelor, vezi perspectiva), deci considerăm că nu are sens să o prezentăm sau să dedicăm un articol separat pentru ea.

Pur și simplu nu doar că nu există informații despre un iPhone SE 2, dar și dacă ar fi fost ori dacă cele patru carcase ar aparține iPhone 7s, imaginea de mai sus tot un fals ar rămâne…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.