Cărțile de pe iBooks Store vor putea fi cumpărate și în lei românești

0
966

Apple are o veste bună pentru utilizatorii români de iPhone, iPad, iPod touch și Mac care folosesc platforma iBooks. Toate cărțile din iBooks Store România vor fi în curând tranzacționate în lei românești.

Potrivit unui e-mail trimis în această seară editurilor și autorilor, conținutul disponibil pe iBooks Store va fi tranzacționat în monedele naționale a 8 țări noi. Acestea sunt: Chile, Columbia, Peru, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia și, da, România.

Utilizatorii care accesează versiunile iBooks Store din țările mai sus menționate vor vedea cărțile listate în monedele naționale peste cel puțin 14 zile de la data trimiterii e-mailului (adică cel mai devreme pe 23 mai).

În ceea ce privește conversia, Apple anunță utilizatorii că aceasta se va realiza o singură dată, în mod automat, la cursul valutar de la data la care conținutul de pe iBooks Store va fi procesat pentru modificarea monedei.

Editurile și autorii care au cărți pe iBooks Store în România și celelalte țări mai sus amintite trebuie să mai știe că vor fi plătiți în monedele locale a țărilor în care sunt vândute cărțile lor. De asemenea, Apple ține să menționeze că ajustarea prețurilor cărților oferite de aceștia se va putea realiza și după ce va fi făcută conversia.

Încă de la deschidere, iBooks Store România a comercializat toate cărțile în moneda euro, un lucru care nu a fost foarte avantajos pentru utilizatori. Din păcate, Apple nu a făcut (încă) un anunț similar și pentru App Store și iTunes Store, motiv pentru care nu știm dacă la finele lunii vom putea cumpăra inclusiv aplicații, jocuri și melodii în lei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.