Apple a achiziționat Beddit – un sistem de monitorizare a somnului conectat la iPhone

0
511

Apple a cumpărat recent Beddit Sleep Monitor, un sistem de analiză a somnului care se conectează la iPhone și monitorizează somnul zilnic al utilizatorilor.

Dovada achiziției stă chiar în politica de confidențialitate actualizată recent  și afișată atât pe site-ul web al Beddit, cât și în aplicația Beddit pentru iPhone (la crearea unui cont nou). Un link din interiorul aplicației duce și el, mai nou, direct la Politica de Confidențialitate Apple.

Conform Politicii de Confidențialitate a Beddit (la data de 8 mai):

Beddit a fost achiziționată de Apple. Datele voastre personale vor fi colectate, folosite și divulgate în acord cu Politica de Confidențialitate Apple.

Sistemului Beddit analizează somnul cu ajutorul Beddit 3 Sleep Monitor, un accesoriu subțire și flexibil care conține un senzor și se poziționează sub așternuturi, în zona superioară a saltelei. Acesta poate să colecteze și să analizeze informații despre somn, cum ar fi durata și eficiența stării de repaus, ritmul cardiac, respirația, mișcările, sforăitul și temperatura și umiditatea camerei. Beddit 3 Sleep Monitor este disponibil în magazinele Apple la prețul de 149,95€ (poate fi cumpărat și din România, mai ieftin, la 549 lei).

Toate datele colectate cu ajutorul accesoriului Beddit Sleep Monitor sunt transferate către aplicația însoțitoare pentru iPhone, care oferă „observații personalizate” și „meditații pentru somn care pot fi personalizate” pentru a ajuta utilizatorii să-și îmbunătățească somul zilnic.

Potrivit site-ului web al Beddit, accesoriul Beddit 3 Sleep Monitor folosește balistocardiografia (BCG) pentru a măsura activitatea mecanică a inimii, plămânilor și a altor organe esențiale. Spre exemplu, atunci când inima bate, senzorul Beddit poate măsura impulsul mecanic generat de accelerarea sângelui prin sistemul circulator.

Având în vedere sschimbările aduse politicii de confidențialitate a Beddit, este posibil ca Apple să dorească să continue vânzarea accesoriului Beddit 3 Sleep Monitor și colectarea datelor despre sănătate de la el; date care ar putea ajuta la îmbunătățirea unor modele viitoare de Apple Watch. De altfel, nu excludem ca iOS și watchOS să poată analiza pe viitor somnul utilizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.