Iată mașina și echipamentele folosite de Apple pentru sistemul de condus autonom

0
498

Apple a obținut recent permisiunea de a testa pe drumurile publice un sistem propriu pentru condus autonom și se pare că săptămâna aceasta s-a și pus pe treabă.

Jurnaliștii de la Bloomberg ne prezintă în premieră imagini cu unul dintre SUV-urile Lexus RX450h pe care Apple își testează software-ul, dezvăluind totodată și echipamentul folosit.

Surprinse zilele trecute de o sursă a cărei nume nu a fost pomenit, imaginile ne arată un Lexus RX450h care, potrivit Bloomberg, tocmai părăsea de la una dintre clădirile Apple din California. Acesta este echipat cu mai mulți senzori, camere și radare.

Echipamentul include vârful de gamă LiDAR cu 64 de canale de la Velodyne Lidar, cel puțin două radare și o serie de camere. Senzorii par a fi produse cumpărate gata de folșosință de la furnizori și nu făcuți la comandă, potrivit unui expert în industrie care a văzut fotografiile.

Autoturismul surprins în imaginile prezentate de Bloomberg este diferit de cele folosite de Apple într-un proiect de cartografiere dedicat îmbunătățirii Hărți. Vă reamintim că acolo se foloseau dubițe Dodge Caravan dotate cu echipament diferit.

Apple a primit licența de a testa autovehicule autonome pe drumurile publice din California la data de 14 aprilie. Atunci, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Vehicule Motorizate din California a declarat că Apple a înregistrat trei SUV-uri Lexus RX450h (gama 2015) și șase șoferi cu experiență în domeniu.

Legislația actuală din California îi obligă pe toți cei care participă în programul de testare a autovehiculelor autonome să completeze rapoarte de dezangrenare în cadrul cărora să menționeze inclusiv numărul de kilometri (mile) parcurși folosind sistemele de șofat autonom.

Testarea de autovehicule cu un sistem de condus autonom nu face nimic altceva decât să ne confirme veridicitatea zvonurilor cum că Apple lucrează la un proiect auto destul de amplu. Informațiile mai vechi sugerau că Apple ar dezvolta un autoturism electric și autonom, însă planurile inițiale par a se fi schimbat, iar mai nou ni se spune că americanii se concentrează pe dezvoltarea unui sistem de șofat autonom.

Dezvoltat sub conducerea lui Bob Mansfield, sistemul de șofat autonom al Apple ar putea să fie implementat în autoturisme ale diferitor producători auto sau chiar într-o mașină pe care compania americană o va crea în anii ce urmează. Potrivit informațiilor existente, directorii Apple ar fi oferit echipei auto termen până la finele anului în curs ca să demonstreze fezabilitatea sistemului de șofat autonom, iar obținerea licenței mai sus amintite nu ne demonstrează decât că inginerii companiei lucrează din greu, iar proiectul a avansat destul de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.