Apple confirmă folosirea de autoturisme cu scopul de a colecta date pentru Hărți în America de Nord și Europa

0
395

Compania Apple a publicat astăzi un articol pe site-ul Apple Maps în cadrul căruia confirmă tuturor utilizarea de autoturisme cu scopul de a strânge imagini de la nivelul străzilor pe care să le folosească ulterior pentru Apple Maps. Compania americană susține că va încețoșa fețele și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor surprinse în trafic (același lucru îl face Google pentru caracteristica Street View) și listează orașele din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda, unde dubițele sale vor circula în perioada 15 iunie-30 iunie.

[pull_quote_center]Apple trimite vehicule în jurul lumii pentru a colecta date care vor fi folosite la îmbunătățirea Hărți Apple. Unele dintre aceste date vor fi publicate în viitoarele actualizări aduse Hărți Apple. Ne angajăm să protejăm intimitatea dvs. în timpul colectării acestor date. Spre exemplu, vom încețoșa fețele și numerele de înmatriculare pe imaginile colectate, înainte de a le publica.[/pull_quote_center]

Din ce reiese din paragraful de mai sus, compania Apple confirmă că va implementa în aplicația Hărți din iOS, OS X și watchOS o vizualizare similară Street View – care este disponibilă în Hărți Google. Aceasta va permite utilizatorilor să „circule” virtual prin orașe, văzând mai bine toate punctele decât dacă ar folosi caracteristica Flyover.

La înregistrarea datelor, compania Apple a folosit dubițe Dodge Caravan din generația a cincea, pe care le-a închiriat și echipat cu un sistem de camere LiDAR, care au scopul de a înregistra imaginile. Astfel de autoturisme au fost surprinse până acum în foarte multe state din SUA și chiar dacă la început au trezit speculații, a devenit tot mai clar că ele ele nu sunt folosite decât la îmbunătățirea aplicațiilor hărți

Partea interesantă este că Apple nu înregistrează imagini pentru Hărți numai în SUA, iar din documentul publicat asătzi reiese că în perioada următoare mașinile sale vor prelua date din Marea Britanie (Essex, Hertfordshire, Londra, Kent, Surrey, Birgngham, Dudley, Sandwell, Solihull, Staffordshire, Walsall, Warwickshire și Worcestershire) și din Irlanda (Leinster – Dublin). De asemenea, documentul prezintă toate cartierele în care vor fi înregistrate informațiile, precum și orașele din SUA unde vor putea fi surprinse de săptămâna viitoare.

Se zvonește că aceste autoturisme, pe lângă faptul că înregistrează imagini, preiau și informații cartografice care să o ajute pe Apple să reducă dependența companiei față de companii terțe , cum ar fi TomTom, furnizor al Hărți Apple încă de la lansarea din 2012. Mai mult, pozele vor fi folosite pentru a fi adăugate în antetul paginii cu informații despre punctele de interes, înlocuindu-le astfel pe cele furnizate de aplicații precum Yelp, Booking.com sau TripAdvisor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.