iOS 9 indică lansarea unor iPhone-uri cu cameră frontală 1080p și bliț

0
1222

Linii de cod ascunse în interiorul fișierelor iOS 9 indică faptul că Apple testează sau va lansa iPhone-uri cu cameră frontală capabilă să filmeze la rezoluție 1080p, Full HD, care să fie însoțită pentru prima dată de bliț, precum și alte funcționalități preluate de la camera principală.

Fișierele „CAMCaptureCapabilities” din cadrul iOS 9, descoperite de către dezvoltatorul Hamza Sood, includ denumiri, cum ar fi „[CAMCaptureCapabilities isFront60FPSVideoSupported]”, care par să se refere la camera frontală a unor iPhone-uril nelansate. În momentul de față, camera frontală a iPhone 6/6 Plus poate să captureze fotografii la 1,2 megapixeli și să înregistreze video HD, la rezoluție 720p. Ori aceste fișiere ne indică, printre altele, că iPhone 6s ar putea avea o cameră capabilă să filmeze Full HD, nu doar la 30 de cadre pe secundă, ci și la 60 și 120 cps (nici măcar iPhone 6 nu poate filma, cu camera principală, Full HD la 120 cps), dar și HD, 720p, la 240cps. Prin urmare, camera frontală a iPhone ar putea filma la ralanti și chiar mai mult – va putea înregistra imagini panoramice, conform acelorași documente. Mai mult, ea va înregistra poze mai bune în condiții de luminozitate scăzută, în cazul în care Apple va adăuga un bliț (așa cum indică aceleași fișiere).

Introducerea în camera frontală a unor funcționalități disponibile până acum în camera principală a iPhone nu ar trebui să mai fie o surpriză, în condițiile în care odată cu iPhone 6, această cameră din față permite utilizatorilor să înregistreze rafale, să activeze HDR și nu numai. Și cum popularitatea „selfie-urilor” este în creștere, îmbunătățiri pentru camera frontală se impun în fiecare an.

O mică problemă ar putea fi dată de faptul că nu avem cu ce corobora aceste informații, deoarece zvonurile de până acum nu ne ofereau informații decât cu privire la camera principală a dispozitivului. Așadar, există posibilitatea ca Apple doar să testeze iPhone-uri cu iOS 9 și cameră frontală mai bună, cu bliț, iar iPhone 6s – care va fi lansat în toamnă – să nu aducă aceste noutăți (sau să aducă numai câteva dintre ele).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.