Apple a făcut la sfârșitul acestei săptămâni un anunț care nu-i va bucura pe foarte mulți dintre românii posesori de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV.

Într-un e-mail trimis dezvoltatorilor, gigantul californian anunță creșteri de prețuri pe (iOS, tvOS și Mac) App Store în Mexic, Danemarca și absolut toate țările în care aplicațiile sunt comercializate în moneda euro (deci, inclusiv în România). Creșterile vor fi puse în aplicare până la finele săptămânii viitoare (7 mai).

Motivul pentru care cresc (iarăși) prețurile pe App Store în Europa și nu doar? Deprecierea monedei euro (și nu doar) în raport cu dolarul, potrivit Apple:

Din cauza modificării cursurilor de schimb valutar, prețurile aplicațiilor și achizițiilor din aplicații (cu excepția abonamentelor cu reînnoire automată) vor crește în Danemarca, Mexic și toate teritoriile care folosesc moneda euro, în următoarele 7 zile. Prețurile abonamentelor cu reînnoire automată nu vor fi afectate. Puteți schimba prețul abonamentelor voastre oricând din iTunes Coinnect, având opțiunea de a păstra prețurile pentru abonații existenți.

Conform unui tabel publicat pe blogul iPhoneAddict, aplicațiile și jocurile vor fi cu de la 10 eurocenți și până la 1€ mai scumpe decât până acum. Astfel, titlurile care costau până acum 0,99€ vor costa de acum 1,09€, cele care costau 1,99€ vor costa 2,29€, și așa mai departe. Noile prețuri pot fi văzute în imaginea de mai jos:

Nu doar țările din Europa și Mexicul vor fi afectate, Apple anunțând în cadrul notificării că o taxă pe valoare adăugată (TVA) de 5 procente va fi aplicată de la 1 mai tuturor aplicațiilor și achizițiilor din aplicații tranzacționate prin App Store Taiwan.

Această veste proastă din partea Apple vine la numai câteva zile distanță de o alta. Vă reamintim că gigantul din Cupertino a anunțat la începutul acestei săptămâni o scădere semnificativă a comisioanelor acordate afiliaților la vânzarea de aplicații și jocuri prin App Store. Mai multe detalii aici.

Ultima creștere a prețurilor aplicațiilor de pe App Store România a avut loc la 9 ianuarie 2015.

Actualizare 2 mai, ora 10:20: Prețul celor mai multe aplicații și jocuri de pe App Store România s-a modificat în această dimineață. Noile tarife sunt cele prezentate în imaginea de mai sus. Cu toate acestea, cel puțin deocamdată, anumite aplicații nu au prețurile modificate, așa că încă poți să mai găsești titluri la 0,99€ sau un alt preț din planul tarifar vechi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.