macOS 10.12 beta 8 si public beta 7 au fost lansate pentru dezvoltatori si utilizatori

0
382

Compania Apple a lansat marți dimineață, la câteva zile distanță de iOS 10 beta 8 / iOS 10 public beta 7, două actualizări pentru macOS Sierra. macOS 10.12 beta 8 și macOS 10.12 public beta 7 au fost deci publicate simultan pentru dezvoltatori și utilizatori. Ele sosesc la o săptămână distanță de macOS 10.12 beta 7 / public beta 6 și la aproximativ două luni de când macOS 10.12 a fost anunțat de Apple la WWDC 2016.

Cele două actualizări au ambele numărul de build 16A313a și sunt disponibile atât prin intermediul sistemului de actualizare al macOS (din Mac App Store), cât și, în cazul dezvoltatorilor doar, prin intermediul portalului Apple Developer Center. Citește și: Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS 10.12 Sierra.

Momentan nu se știe cu exactitate dacă Apple a introdus unele modificări de design sau caracteristici noi în macOS 10.12 Sierra beta 8 / public beta 7 sau dacă inginerii săi s-au concentrat numai pe îmbunătățirea performanțelor sistemului de operare. Evident, atunci când vor fi sesizate modificări, noi vă vom anunța mai jos, în cadrul acestui articol.

macOS Sierra este o actualizare majoră adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. Ea introduce Siri pe Mac, permițând utilizatorilor să efectueze căutări vocale pentru a găsi cât se poate de repede fișiere, informații și alte date de care au nevoie la un moment dat. De asemenea, îmbunătățește caracteristicile de continuitate, oferind opțiunea „Auto-deblocare” ce permite deblocarea Mac-urilor folosind un Apple Watch, dar și caracteristica, „Clipborad universal” ce permite copierea unui text/a unei imagini de pe un dispozitiv (de exemplu, de pe Mac) și copierea lui pe un altul (de exemplu, pe iPhone).

macOS 10.12 mai îmbunătățește și integrarea iCloud în sistemul de operare, făcând fișierele stocate pe desktop sau în dosarul Documente de pe Mac să fie disponibile pe toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud, via iCloud Drive, dar și stocând în cloud, automat, fișierele neaccesate sau de care utilizatorul nu are nevoie, pentru o mai bună administrare a spațiului de stocare. În plus, noua versiune de macOS introduce noi caracteristici pentru Poze, printre care se numără și algoritmi de identificare a fețelor, obiectelor și scenelor din cadrul imaginilor, care, printre altele, permit generarea automată a unei serii de albume/diaporame tematice într-o secțiune numită Amintiri. 

Printre celelalte caracteristici introduse în macOS 10.12 Sierra se numără Apple Pay, modul imagine în imagine pentru videoclipurile redate în Safari, filele pentru majoritatea aplicațiilor native și îmbunătățirile aplicației Mesaje, care acum are o bună parte dintre caracteristicile pe care le are și versiunea pentru iPhone și iPad în iOS 10.

Versiunea finală de macOS 10.12 va fi lansată de către Apple în toamna acestui an, luna octombrie fiind cel mai probabil aleasă pentru lansare. Data exactă a lansării va fi anunțată, probabil, în cadrul conferinței Apple de pe 7 septembrie.

Alături de macOS 10.12 beta 8, Apple a publicat și macOS Server 6 beta 8 (doar pentru dezvoltatorii de aplicații).

Notă: În cazul în care ai instalat macOS 10.12 beta 8 / public beta 7 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Reclamă -