Apple intenționează să își reîmprospăteze în această toamnă o bună parte din gama de Mac-uri, potrivit agenției Bloomberg. Printre computerele actualizate de compania americană se vor număra MacBook Pro, MacBook Air, iMac, precum și, probabil, monitorul Thunderbolt.

Jurnaliștii americani reiterează ideea că MacBook Pro va primi poate cea mai importantă actualizare în toamnă, noile modele urmând a fi mai subțiri și înzestrate cu caracteristici pe care nu le mai întâlnim în celelalte laptopuri ale companiei Apple. Una dintre ele va fi afișajul OLED de deasupra tastaturii mai plate. Denumit intern „Rând de Funcție Dinamic”, acesta va avea capacitatea de a modifica opțiunile oferite în funcție de sarcină sau de aplicație și va integra un senzor Touch ID, care să le permită utilizatorilor să își deblocheze cu ușurință Mac-urile și să efectueze plăți online în siguranță prin Apple Pay.

Spre exemplu, dacă un utilizator este pe desktopul său, afișajul va arăta o reprezentare virtuală a rândului de funcție standard, care include elementele de control pentru luminozitate și media. Atunci când va fi într-o aplicație, rândul virtual va afișa opțiuni specifice sarcinii curente, însă butoanele de control a volumului și un comutator de afișare a funcțiilor implicite vor fi mereu prezente.

În plus, gigantul american va mai lansa modele ușor modificate de MacBook Air și iMac. Una dintre noutățile lor urmează să fie porturile USB-C cu mai multe scopuri (alimentare, transfer de date și poate chiar Thunderbolt 3). Mai mult, noile modele de iMac urmează să fie disponibile și în versiuni cu plăci video AMD.

În fine, pentru gama de Mac compania Apple mai pregătește o noutate. Conform Bloomberg, gigantul din Cupertino colaborează cu LG pentru a lansa un monitor de sine stătător, care să îl succeadă pe cunoscutul Monitor Apple Thunderbolt ce a fost retras lunile trecute din magazinele din întreaga lume. Din păcate, acum nu se suflă nicio vorbă cu privire la posibilitatea includerii în acest nou monitor a unor plăci grafice, așa cum nu ni se oferă niciun indiciu nici cu privire la data lansării lui.

Iar dacă informațiile prezentate de Bloomberg sunt reale, atunci există șanse foarte mari ca noile Mac-uri despre care ni s-a spus că vor fi lansate până la finele anului să fie anunțate în cadrul evenimentului media pe care Apple îl va organiza pe 7 septembrie, după cum a anunțat aseară. Conferința respectivă urmează să mai aducă, de asemenea, prezentarea noii generații de iPhone (iPhone 7), a Apple Watch 2 și o dată certă pentru lansarea iOS 10, macOS 10.12 Sierra, watchOS 3 și tvOS 10.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.