Apple lucrează încă la un monitor Thunderbolt cu placă video integrată

0
756

Compania Apple a anunțat ieri că va retrage de pe piață unul dintre cele mai învechite produse ale sale – Monitorul Thunderbolt – lăsând pe multă lume să se întrebe dacă o nouă versiune va mai fi lansată vreodată sau dacă gigantul american s-a lăsat complet de afacerea cu monitoare. Totuși, conform jurnalistului John Paczkowski, cunoscut pentru informațiile acurate cu privire la planurile companiei Apple, monitorul Thunderbolt nu va aparține istoriei decât pentru puțin timp.

Într-un Tweet postat pe contul personal de Twitter, Paczkowski a spus că a auzit de la o sursă că Monitorul Thunderbolt face o mică pauză, până când o viitoare generație va fi gata. Mai mult, el a declarat că acest nou model de monitor va avea placă video dedicată – un lucru pe care l-am auzit și înainte de WWDC 2016.

Un monitor Thunderbolt cu placă video integrată ar putea funcționa împreună cu aproape orice Mac, deoarece va putea scoate imaginile mulțumită plăcilor grafice interne, fără a le mai folosi pe cele ale computerului la care este conectat.

Până acum se zvonea că Apple nu a lansat un monitor Thunderbolt deoarece nu sunt Mac-uri care să poată scoate imagine la această rezoluție printr-un singur cablu. Acest fapt este adevărat și va rămâne așa până în momentul în care Apple va lansa Mac-urile cu procesoare Intel Skylake.

Totuși, Paczkowski nu oferă informații suplimentare referitoare la noua generație a monitorului, dar mai multe zvonuri ne indicau faptul că el va avea un afișaj de 5120 pe 2880 pixeli și mai multe porturi USB-C, care acceptă Thunderbolt 3 – lucruri foarte plauzibile.

Momentan nu se știe când va fi lansat noul model de monitor Apple, însă se poate ca noi să nu îl vedem pe piață până în toamnă, mai ales că WWDC 2016 a trecut fără a aduce hardware nou, așa cum se specula înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.