Compania Apple ar putea folosi afișaje micro-LED pentru Apple Watch începând, cel mai devreme, cu a doua jumătate a anului 2017. O astfel de decizie ar marca trecerea de la actuala tehnologie OLED folosită în ecranul modelului curent de Apple Watch, susține o sursă din interiorul lanțului de furnizori, citată de către DigiTimes.

Dacă informația se dovedește a fi reală, atunci mult-așteptatul Apple Watch 2, pe care Apple îl va prezenta în a doua jumătate a acestui an, va avea în continuare un afișaj OLED (acest lucru a mai fost sugerat și în trecut de un analist american). În ceea ce privește ecranele micro-LED, ele nu vor sosi decât cel mai devreme în Apple Watch 3, iar împreună cu alte avansuri tehnologice, îi vor permite companiei americane să reducă din dimensiunea carcasei și poate chiar să schimbe factorul de formă.

Afișajele micro-LED pot fi mai subțiri și mai ușoare, și permit îmbunătățirea gamei de culoare, creșterea luminozității și a rezoluției. Panourile acestea nu necesită retroiluminare ca și afișajele LCD tradiționale dar sunt mai dificil și mai scump de produs în masă. Dimensiunea micro-LEDurilor este cuprinsă între 1 micron și 100 de microni.

Important de menționat este că în 2014, compania Apple a achiziționat producătorul de afișaje micro-LED LuxVue Technology, iar unul dintre investitorii companiei la acel moment a declarat că ea are „o inovație tehnică în afișaje”. LuxVue deține mai multe brevete de invenție în domeniul afișajelor micro-LED, iar, în 2013, a strâns 25,2 milioane de dolari pentru a-și perfecționa tehnologia. Separat de achiziționarea LuxVue, Apple ar mai fi deschis anul trecut o fabrică în nordul Taiwan-ului, unde se crede că testează tehnologia micro-LED.

Apple Watch este în prezent singurul produs Apple ce are afișaj OLED, din cauza dimensiunilor sale foarte mici. În celelalte produse, Apple continuă să folosească tehnologia LCD bazată pe procesul de fabricare TFT, însă numeroase zvonuri ne sugerează că intenționează să introducă și în ele ecrane OLED, începând cu iPhone în 2017.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.