O eroare din iTunes nu permite redarea anumitor melodii

0
506

O nouă eroare a fost descoperită în aplicația iTunes și semnalată de către utilizatorii de Mac și PC, ea provocând probleme la redarea de melodii mai scurte de 60 de secunde în Apple Music.

Mai precis, atunci când o pistă de pe Apple Music mai scurtă de 60 de secunde este difuzată în întregimea ei, fără a se sări peste, următoarea pistă din album sau lista de redare nu va mai putea fi redată și va apărea ca fiind într-o memorie intermediară fără sfârșit. Semnalată de către numeroși utilizatori, eroarea a putut fi reprodusă de noi pe două Mac-uri, cu OS X 10.11.5, respectiv OS X 10.11.6 beta, în versiunea 12.4.1 (cea mai recentă) a iTunes.

În lipsa unui răspuns din partea Apple, cauza oficială a acestei erori este necunoscută, însă un utilizator de pe un forum a folosit un instrument de monitorizare a schimbărilor de fișier din fundal, fswatch, în încercarea de a o găsi, ajungând la următoarea concluzie:

Se pare că modul în care Apple Music gestionează difuzarea este ca atunci când actuala melodie mai are un minut până la sfârșit, iTunes anunță următoarea pistă de la coadă să înceapă să se descarce, astfel încât să fie gata de a fi redată atunci când melodia actuală este gata. Cu toate acestea, atunci când melodia are mai puțin de un minut, descărcarea următoarei melodii nu se va inițializa niciodată, aparent din cauză că un eveniment „a mai rămas un minut” nu este declanșat niciodată. Asta înseamnă că aplicația va aștepta finalizarea unei descărcări care de fapt nu a început niciodată.

Or, se poate ca eroarea să aibă directă legătură cu sistemul de redare a mai multor melodii și faptul că Apple nu s-a gândit că ar putea exista piste mai scurte de 1 minut, așa încât să programeze redarea următoarelor, chiar și atunci când acestea sunt redate.

Interesant este că eroarea afectează numai pistele difuzate prin Apple Music, melodiile și albumele stocate local în iTunes nefiind afectate. Dar mai interesant decât atât este că eroarea nu pare să afecteze versiunea de iTunes de pe macOS Sierra, versiunile precedente 12.4 de iTunes și nici dispozitivele iOS.

Așa că dacă te întrebai de ce uneori iTunes nu mai redă melodiile dintr-o coadă, acum știi că este vorba despre o eroare pe care să sperăm că Apple o va adresa cât mai curând printr-o nouă actualizare adusă programului.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.