Apple pregateste surprize pentru iPad Pro in 2017

0
651

Compania Apple lucrează la noi caracteristici hardware și software pentru iPad care să îi mulțumească pe utilizatorii profesioniști, scrie Bloomberg astăzi. Conform surselor citate de agenția americană, Apple dezvoltă în prezent inclusiv un nou model de iPad cu o tehnologie a ecranului mai rapidă, care să facă mai line și lipsite de întreruperi procesele de mărire, panoramare și derulare.

Analistul american Ming-Chi Kuo a spus săptămânile trecute că Apple va lansa anul viitor un iPad Pro de 10,5 inchi, alături de un iPad Pro „2” de 12,9 inchi și de un model de iPad „ieftin” cu afișajul de 9,7 inchi. Nici el și nici jurnaliștii de la Bloomberg nu menționează nimic cu privire la destinul iPad mini – un produs pe care multă lume crede că Apple îl va retrage de pe piață, ținând cont de lipsa compatibilității sale cu Apple Pencil și dimensiunea relativ apropriată de cea a iPhone Plus, care îl fac neatractiv pentru foarte multă lume.

Noul model de iPad (sau noile modele, dacă ne luăm după spusele lui Kuo din trecut) va fi completat de iOS și compatibilitatea extinsă a sistemului de operare cu Apple Pencil. Conform surselor citate de publicația de peste Ocean, Apple intenționează să adauge noi caracteristici software într-o versiune 10.x de iOS care să le permită utilizatorilor să folosească Apple Pencil în mult mai multe aplicații preinstalate. Totuși, ei menționează că deși deocamdată se plănuiește introducerea caracteristicilor într-o versiune majoră de iOS 10 ce va fi lansată în prima jumătate a lui 2017, nu exclud posibilitatea ca ele să își facă apariția abia în iOS 11, ce va fi lansat în a doua parte a acelui an.

Apple a luat în calcul să le permită utilizatorilor să adnoteze obiecte în multe aplicații din întregul sistem de operare, inclusiv Mail, browserul web Safari și iMessage, într-o manieră similară cu ceea ce oferă Samsung Electronics în telefoanele sale Note, a spus persoana. În prezent, Apple acceptă funcționalitatea Pencil doar în aplicații special dezvoltate [pentru creion].

Apple are încredere foarte mare în viitorul iPad și în capacitatea tabletei de a substitui, pentru anumiți utilizatori, computerele personale. De aceea, în ciuda scăderii constante a vânzărilor, gigantul american a continuat să lanseze noi modele, un lucru ce a ajuns să dea roade trimestrul trecut când, pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate, încasările companiei din vânzarea de iPad au văzut o creștere anuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.