Apple urmează să lanseze un iPad cu ecran AMOLED

0
591

Cunoscutul analist american de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, a trimis investitorilor luni dimineață un nou raport de cercetare în care își prezintă așteptările cu privire la viitorul tabletelor iPad. Potrivit lui, în anii care urmează Apple va lansa un model de iPad cu afișaj OLED.

Dar până la acel iPad cu ecran complet nou, compania americană are în plan să lanseze în 2017 trei modele noi de iPad, cu diagonale ale ecranelor ce variază între 9,7 și 12,9 inchi. Primul dintre ele va fi un iPad de 9,7 inchi pentru cei cu buget redus, al doilea va fi un iPad Pro complet nou, cu diagonala ecranului de 10,5 inchi (probabil succesor al actualului iPad Pro de 9,7 inchi), iar cel din urmă va fi un „iPad Pro 2” cu ecran de 12,9 inchi și componente interne îmbunătățite. Iar dacă primul și cel mai mic de iPad va rămâne cu actualul chipset Apple A9X, cele din urmă vor folosi noi chipseturi Apple A10X pe 10nm. Ambele chipseturi urmează să fie produse de către TSMC, conform lui Kuo.

Analistul american nu menționează nimic cu privire la soarta iPad mini, însă din cele prezentate mai sus putem deduce că din calculele Apple a ieșit modelul de iPad cu afișaj de 7,9 inchi, iar cel de 9,7 inchi va redeveni cel mai „mic” iPad. O retragere a iPad mini de pe piață a fost așteptată încă de când Apple a lansat iPhone „Plus”, ecranul său mare de 5,5 inchi reducând numărul celor interesați să își mai achiziționeze o mini-tabletă comparativ cu perioada 2012-2014, când Apple a comercializat numai iPhone-uri cu ecrane de 3,5 inchi și 4 inchi.

Ne așteptăm ca aceste noi iPad-uri (iPad Pro 2 de 12,9 inchi, iPad Pro în noua dimensiune de 10,5 inchi și iPad-ul ieftin de 9,7 inchi) să fie lansate în 2017, deși acest lucru ar putea să nu aducă o creștere a livrărilor din cauza problemelor structurale; expedierile din anul fiscal 2017 ar putea înregistra o scădere anuală de 10-20%. Dacă iPad va veni într-un format mai mare, cum ar fi un model de 10,5 inchi, considerăm că va fi de ajutor pentru a atrage oferte din domeniile comerciale și educaționale. Drept rezultat, ne așteptăm ca Apple să lanseze un iPad Pro de 10,5 inchi în 2017. În plus, estimăm că iPad Pro 2 de 12,9 inchi și iPad Pro de 10,5 inchi vor adopta procesorul A10X, TSMC fiind singurul furnizor al tehnologiei de fabricare pe 10nm. Modelul ieftin de 9,7 inchi ar putea adopta procesorul A9X, care este, de asemenea, furnizat exclusiv de către TSMC.

Kuo nu s-a oprit în raportul său doar la anul 2017 și a privit chiar și mai departe în viitor. El prezice astfel că în 2018, „cel mai devreme”, Apple va aduce schimbări revoluționare gamei de tablete iPad. Aceste schimbări vor afecta atât designul tabletelor, cât și afișajele, care ar putea adopta tehnologia AMOLED.

Este posibil ca un model revoluționar de iPad să fie introdus în anul fiscal 2018 cel mai devreme, cu schimbări radicale pentru factorul de formă și comportamentul utilizatorilor la adoptarea unui panou AMOLED flexibil. Considerăm că iPad va urma pașii iPhone adoptând panoul AMOLED cel mai devreme în anul fiscal 2018. Dacă Apple va putea să atingă cu adevărat potențialul unui panou AMOLED, noi considerăm că noul model de iPad va oferi noi puncte de vânzare (…) ce vor crește vânzările.

Așa cum se poate vedea din citatele de mai sus, Kuo nu se aruncă să facă previziuni foarte bune cu privire la vânzările de iPad. În 2016, el se așteaptă ca Apple să comercializeze un total cuprins între 35 și 50 de milioane de unități de iPad, în special din cauza lipsei de modele noi până la finele acestui an. Nici pentru 2017 el nu are previziuni mai bune, chiar dacă pe atunci Apple va introduce trei modele noi de iPad și asta din cauza trendului descendent pe care îl are piața de tablete de ceva vreme încoace.

Așadar, sunt șanse foarte mici ca anul 2016 să mai aducă vreun model nou de iPad, însă din 2017 ne putem aștepta la noi surprize plăcute din partea companiei Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.