A-ți rătăci telefonul nu este ceva de domeniul științifico-fantasticului. Pur și simplu nu cred că există cineva care să nu se fi întrebat măcar o dată în viața sa (sau, în cazul persoanelor mai uituce, măcar o dată pe zi) unde îi este telefonul. Și chiar dacă telefoanele devin tot mai mari, asta nu înseamnă că ele nu pot să mai cadă între pernele de pe canapea, între scaunele în mașină ori ca noi să le uităm pe etajeră, într-o altă cameră sau Dumnezeu știe unde altundeva.

Dar dacă telefonul tău este un iPhone, atunci ești norocos. Asta pentru că Apple știe că pierderea telefonului este o problemă întâlnită foarte des în rândul utilizatorilor, așa că a introdus în iOS numeroase modalități de a-ți găsi iPhone-ul fără a fi nevoit să te confrunți cu situația penibilă și demnă de începutul anilor 2000 în care rogi pe cineva de lângă tine să te apeleze. Acum vom vorbi despre una dintre aceste modalități (despre o alta am vorbit mai demult și vom face referire la ea ceva mai jos).

Adresată numai posesorilor de Apple Watch, această modalitate de găsire a unui iPhone rătăcit prin casă (sau cine știe pe unde altundeva) îți va permite în doi timpi și trei mișcări să îți recuperezi telefonul. Cum? Prin redarea unui sunet puternic și, la nevoie, chiar și a unei lumini puternice și intermitent.

Așa că dacă știi că îți pierzi destul de des iPhone-ul sau cel mic are grijă să îl pună te miri unde, pașii de mai jos îți vor indica ce trebuie să faci ca să fi „salvat” chiar de ceasul de pe mână.

Cum să îți recuperezi iPhone-ul rătăcit cu ajutorul Apple Watch

Vei avea nevoie de:

  • Un:
    • iPhone 5 sau orice model mai recent
    • Apple Watch (orice model)
  • Versiune sistem de operare
    • iOS 8.2 sau ulterioară
    • watchOS 1 sau ulterioară
  • O conexiune activă (prin Bluetooth) între Apple Watch și iPhone în momentul în care dorești să îți recuperezi telefonul. Atât timp cât ceasul nu este în raza de acoperire Bluetooth a iPhone, el nu va putea emite alerta pe telefon, chiar dacă ambele sunt conectate la Internet prin Wi-Fi, de exemplu.

Alertare iPhone

De pe Apple Watch:

  1. Accesează cadranul, dacă nu l-ai accesat deja;cadran applewatch
  2. Din partea de jos a ecranului, efectuează o glisare în sus pentru a deschide glance-urile. Dacă ai instalat watchOS 3, atunci glisarea în sus va deschide centrul de control, iar tu vei putea sări la pasul 4.accesare glance : centru de control watchos
  3. Navighează către glance-ul Configurări (va trebui să glisezi spre dreapta până în capăt);
  4. Dacă în bara de stare din partea de sus a ecranului îți apare Conectat și pictograma verde a dispozitivului iPhone (precum în imaginea de mai jos), atunci atinge butonul Alertare iPhone (pictograma iPhone cu două unde).conectat iphone alertare ceas

Pe dispozitivul iPhone la care ceasul este conectat va fi redat un sunet de alertă la volum maxim. Dacă nu l-ai auzit, atunci probabil că telefonul este pe sub niște perne sau într-o altă încăpere din casă. În acest caz, atinge butonul Alertare iPhone de câte ori va fi nevoie pentru ca tu să auzi și localizezi telefonul.

Bonus: Alertare cu luminăalertareiphone centru control watchos

În cazul în care sunetele nu te ajută și crezi că telefonul este într-un loc întunecos, atunci poți folosi această caracteristică pentru a reda un sunet însoțit de câteva blițuri puternice. În acest caz, tot ce va trebui să faci este să atingi mai lung butonul Alertare iPhone (nu să îl apeși!).

iPhone-ul va reda sunetul de alertare specific și va activa blițul de șase ori. Ținând cont de intensitatea luminii, această soluție este utilă chiar dacă telefonul a fost așezat cu fața în sus (și mai ales dacă locul în care a fost uitat este unul întunecos).

Nu ai Apple Watch? Ceasul nu se poate conecta la iPhone prin Bluetooth? Nicio problemă!

În cazul în care nu ești posesor de Apple Watch, nu ai ceasul la tine când nu îți mai poți găsi telefonul sau ceasul nu este în raza Bluetooth a iPhone (deci primești mesajul Deconectat sau Conectat prin Wi-Fi), atunci trebuie să știi că există și așa o modalitate de a-ți găsi telefonul pierdut.

Atât timp cât este conectat la Internet, poți folosi Alertarea cu Găsire iPhone de pe un alt dispozitiv iOS sau chiar de pe un computer, cu iCloud.com. Mai multe informații sunt în tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos:

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

    • Acel norișor apare atunci când ceasul este conectat la o rețea Wi-Fi. Asta nu indică însă faptul că iPhone-ul este conectat la Apple Watch. Pentru ca alertarea să funcționeze, dispozitivele trebuie să fie conectate prin Bluetooth, iar în licul norișorului să apară o pictogramă de telefon.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.