Cum sa utilizati aplicatia Find My iPhone (Gasire iPhone) pentru a va gasi si recupera iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul pierdut ori furat – Tutorial

53
43298

Gasire iPhone

Find My iPhone (Gasire iPhone/iPad/iPod/Mac) este aplicatia creata de catre Apple care va ofera posibilitatea ca, folosind un alt iOS device sau computerul, sa gasiti de la distanta iPhone-ul, iPad-ul, iPod-ul sau chiar Mac-ul furat sau pierdut si sa il controlati. Cu ajutorul Gasire iPhone aveti posibilitatea de a sterge toate datele de pe dispozitive de la distanta, protejandu-va datele personale. Pe langa gasirea iPhone-ului, iPad-ului, iPod-ului si a Mac-ului, gratie acestei aplicatii putem sa alegem sa trimitem un mesaj care va aparea pe ecranul device-ului, sa redam un sunet pentru doua minute la volum maxim si sa il blocam printr-un cod de la distanta.

Aceasta este una dintre aplicatiile necesare pentru orice iOS device, deoarece exista posibilitatea sa pierdem sau sa ni se fure la un moment dat telefonul/tableta/computerul, iar daca nu avem o aplicatie de acest gen, nu vom putea sa il mai gasim, decat foarte greu. Chiar daca, sa spunem ca in pofida celor doua puncte de vedere enuntate mai sus, aplicatia Gasire iPhone nu ar fi folositoare, mai exista o situatie cand se dovedeste a fi foarte utila. De cate ori nu s-a intamplat sa nu mai stiti unde ati lasat prin casa iPhone-ul sau iPad-ul? Intr-o astfel de situatie serviciul celor de la Apple va reda un sunet multumita caruia gasirea dispozitivului se va dovedi a fi mult mai simpla.

 

Cum functioneaza Gasire iPhone

Pentru a functiona, sistemul Gasire iPhone nu necesita crearea vreunui cont nou, aceasta utilizand doar ID-ul Apple si parola. Mai exact, aplicatia Gasire iPhone va functiona prin sistemul iCloud al celor de la Apple, fiind necesar sa va autentificati in contul iCloud si sa activati optiunea Gasire iPhone – vezi mai multe in sectiunea urmatoare – (citeste si: cum te poti autentifica in contul iCloud pe un iPhone, iPad ori iPod). De asemenea, pentru a permite localizarea dispozitivului prin sistemul Gasire iPhone va trebui sa lasati activate serviciile de localizare pe iPhone, iPad, iPod sau Mac pentru Gasire iPhone (dezactivarea lor pentru acest sistem presupune obligatia de a introduce parola corespunzatoare ID-ului Apple cu care a fost activat sistemul). Daca dezactivati serviciile de localizare pentru Gasire iPhone, veti dezactiva implicit si serviciul in sine de pe dispozitivul respectiv, si vice versa. Practic, comutand un simplu buton in panoul iCloud din configurarile unui dispozitiv cu iOS sau ale unui Mac, veti avea activat sistemul. Aplicatia Gasire iPhone nu este necesara pentru ca sistemul sa fie activ!

Nota: In ceea ce priveste dezactivarea serviciilor de localizare trebuie mentionat ca dispozitivul va permite dezactivarea tuturor serviciilor de localizare, fara a fi necesara introducerea unei parole. Cu toate acestea, atunci cand unui dispozitiv cu functia Gasire iPhone activata i-au fost dezactivate serviciile de localizare, iCloud va notifica posesorul dispozitivului in pagina de localizare a Gasire iPhone si ii va permite acestuia sa le activeze de la distanta in cazul in care alege Modul Pierdut.

Notificare primita la accesarea Modului Pierdut in cazul in care serviciile de localizare au fost dezactivate pe dispozitiv.
Notificare primita la accesarea Modului Pierdut in cazul in care serviciile de localizare au fost dezactivate pe dispozitiv.

Dezactivarea sistemului Gasire iPhone presupune, in iOS 7 si OS X Mavericks – obligatia de a introduce ID-ul si parola contului iCloud (la fel si pentru stergerea contului iCloud in cazul unui dispozitiv cu Gasire iPhone activat). Parola contului iCloud va fi solicitata chiar si in cazul unei restaurari, daca pe dispozitiv este instalat iOS 7 sau OS X Mavericks. Atunci cand Gasire iPhone a fost dezactivat de pe un iPhone, iPad ori Mac, Apple va expedia automat, la cateva secunde, un e-mail prin care vă va instiinta si vă va permite sa luati masuri, in cazul in care aceasta actiune a fost efectuata de o persoana neautorizata.Gasire iPhone dezactivat iPhone

Pentru ca putea localiza un iPhone, iPad sau Mac prin aplicatia Gasire iPhone sau site-ul iCloud.com, va trebui ca acesta sa fie conectat la internet. In caz contrar, orice actiune ati alege (citeste in sectiunile de mai jos) nu va fi aplicatia imediat, ci numai in momentul in care dispozitivul va fi conectat la internet. Pentru a localiza un dispozitiv prin sistemul Gasire iPhone va fi necesar sa va autentificati in contul iCloud (folosind ID-ul Apple si parola) in care a fost activat sistemul, nefiind posibil sa il localizati de pe un alt cont Apple. In cazul in care doriti sa localizati un dispozitiv care are un alt ID Apple decat ID-ul dvs. (de exemplu, dispozitivele copiilor, ale sotului/nevestei, ale unui prieten) va trebui sa utilizati Gasire Prieteni (citeste tutorialul pentru aplicatia Gasire Prieteni).

Introducand un iPhone, iPad sau iPod in Modul Pierdut, toate locatiile in care acesta a fost conectat la internet in ultimele 24 de ore vor fi inregistrate si notate pe harta, ajutand gasirea dispozitivului in cazul in care a fost furat.

Retineti ca sistemul Gasire iPhone nu vine activat implicit pe niciun iPhone, iPad, iPod sau Mac si nu poate fi activat de la distanta! Recomandam descarcarea aplicatiei Gasire iPhone din App Store, mai ales in cazul in care aveti mai multe dispozitive pentru a le putea localiza in cazul in care au fost pierdute ori furate.

Descarca aplicatia:

  • Find My iPhone pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum

 

Cum activati Find My iPhone pe iPad, iPhone si iPod

Inainte de a putea utiliza Find My iPhone pe device-ul dvs, trebuie sa il activati. Aveti posibilitatea de a permite Find My iPhone sa functioneze pe iOS device-ul dvs direct din configurarea acestuia, atunci cand l-ati cumparat, dar daca nu ati facut-o, o puteti face si ulterior urmand acesti pasi:

1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Home Screen iPhone

2. Apasati pe iCloud;

Configurari iCloud

3. Comutati butonul din dreptul Gasire iPhone pe On/I.

Find My iPhone activat

Nu este necesar sa aveti aplicatia Find My iPhone instalata pe iOS device-ul dvs pentru ca aceasta sa functioneze, dar este recomandat sa o aveti mai ales daca detineti mai multe iOS device-uri.

 

Cum activati Find My iPhone pe Mac

La fel ca si pe un iOS device, Find My iPhone pentru Mac trebuie activat pentru a functiona. Apple nu a creat o aplicatie speciala pentru Find My iPhone pe Mac OS X, dar puteti accesa lista cu toate device-urile dvs de pe www.icloud.com. Pentru a activa Find My iPhone pe Mac, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

1. Deschideti System Preferences, fie din Launchpad, fie din dock-ul Mac-ului dvs;

System Preferences App

2. Faceti click pe iCloud;

System Preferences Mac

3. Faceti clic pe casuta din stanga Find My Mac pentru a activa aceasta optiune. Trebuie ca aceasta sa fie albastra si sa aiba un simbol pentru a fi activata (exact ca in imaginea de mai jos).

iCloud Find My Mac

 

Cum utilizati Find My iPhone prin web

Daca iPhone-ul, iPad-ul, iPod touch-ul sau Mac-ul dvs este pierdut sau furat, il puteti gasi prin web de pe un computer care ruleaza oricare din sistemele de operare Mac, Windows, Linux, Unix, si un web browser versiune mai noua.

1. Introduceti www.icloud.com in bara de cautare a browser-ului dvs;

2. Logati-va in contul dvs. iCloud;

Logare icloud.com

3. Faceti click pe Find My iPhone;

iCloud Home Screen web

4. Faceti click pe butonul Devices din partea stanga – sus a ecranului;

Find My iPhone Mac iCloud web

5. Alegeti din lista care va apare, device-ul pe care doriti sa il gasiti;

Lista devices iCloud web Find My iPhone

6. Alegeti ce doriti sa faceti cu acel device, sa trimiteti un sunet, sa il blocati printr-un cod sau stergeti toate datele din el (pentru a vedea cum functioneaza toate acestea, uitati-va mai jos).

Selectare device optiuni Find My iPhone web

Device-urile pot fi vizualizate pe harta prin punctul verde situat in partea de jos a numelui lor. Pentru a putea fi gasite, trebuie sa fie conectate la internet. Oricum dvs puteti alege una din optiunile listate mai sus, chiar daca device-ul nu poate fi gasit, iar in momentul in care va fi conectat la internet, mesajul, parola sau stergerea datelor vor fi activate, in functie de ce ati ales.

 

Cum sa redati un sunet pe device-ul pierdut folosind aplicatia Find My iPhone

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa redati un sunet;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Redare sunet din partea stanga-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Un sunet va fi redat pe device-ul dvs la volum maxim pana cand acesta este deblocat.

Redare sunet Find My iPhone

Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea „Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum blocati device-ul pierdut printr-un cod

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa il blocati;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Mod pierdere din partea centru-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Vi se va cere sa introduceti un cod format din patru cifre, cu care sa blocati device-ul respectiv;

Introducere cod Find My iPhone

7. Confirmati codul introdus la pasul anterior, introducandu-l din nou;

Confirmare cod Find My iPhone

8. Optional, puteti introduce numarul de telefon al dvs pentru ca persoana care va gaseste device-ul sa va poata contacata. Daca nu doriti sa il introduceti lasati spatiul liber. Apasati pe Urmator;

Numar de telefon blocare Find My iPhone

9. Optional, scrieti un mesaj care sa apara pe ecranul device-ului pierdut. Daca nu doriti sa il introduceti, lasati spatiul liber. Apasati pe butonul OK.

Mesaj Blocare Find My iPhone

10. Codul de blocare a fost trimis catre device-ul dvs, impreuna cu mesajul si nr. de telefon, daca le-ati introdus. Cand persoana care v-a luat device-ul sau care vi-l gaseste incearca sa il deblocheze, i se va cere sa introduca parola. Aceasta parola va putea fi scaosa de dvs din Configurari.

Blocare Mesaj Find My iPhone

 

Blocare Cod Find My iPhoneAtentie!!! Nu uitati parola cu care ati blocat device-ul pentru ca nu-l veti mai putea folosi. Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea „Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum stergeti toate datele de pe device-ul pierdut

!!!Stergerea datelor de pe un device inseamna eliminarea tuturor datelor, aplicatiilor, etc. de pe acel device. Nu incercati acest lucru, decat daca device-ul nu mai poate fi gasit si ati incercat tot ce era mai sus listat si nu a functionat. Nu faceti acest lucru doar de proba, pentru ca va veti pierde datele de pe acel device! Daca ati sters datele de pe un device, iar mai apoi l-ati gasit, puteti face restore pentru a va recupera o parte din ele.

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa redati un sunet;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Stergere iPad/iPhone/iPod/Mac din partea dreapta-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Un mesaj va va atentiona ca tot continutul si configurarile de pe acel device vor fi sterse si, astfel nu va mai putea fi localizat sau urmarit. Apasati pe stergeti numai daca sunteti sigur ca doriti sa faceti acest lucru!!!

Mesaj atentionare stergere Find My iPhone

Atentie nu stergeti device-ul fara a fi siguri ca trebuie sa faceti acest lucru si nu mai gasiti o alta cale de a rezlolva problema. Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea „Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum stergeti un iPhone, iPad, iPod touch sau Mac din Find My iPhone

Daca aveti in contul dvs un intreg amalgam de device-uri, iar cateva dintre ele nu mai sunt folosite, au fost vandute sau schimbate in service, urmand pasii de mai jos, le veti putea sterge din contul dvs de pe orice computer, pastrand doar pe acelea pe care le mai utilizati.

1. Introduceti www.icloud.com in bara de cautare a browser-ului dvs;

2. Logati-va in contul dvs iCloud;

Logare icloud.com

3. In pagina principala a iCloud, faceti click pe Find my iPhone;

iCloud Home Screen web

4. Faceti click pe butonul Devices din partea stanga – sus a ecranului;

Find My iPhone Mac iCloud web

5. Alegeti din lista care va apare, device-ul pe care doriti sa il stergeti din lista;

Lista devices iCloud web Find My iPhone

6. Exista doua modalitati in care putem sterge un device:

a) Dupa ce am selectat device-ul, in partea de jos a paginii este un link numit „Remove from Find my iPhone” pe care trebuie sa apasati;

b) Un device poate fi sters si din lista cu Device-uri (vezi mai sus), ducand cu mouse-ul pe el apare un buton negru cu semnul „x” pe care trebuie sa apasati;

Stergere device de pe Find My iPhone sectiunea devices

7. Vi se va cere sa confirmati faptul ca doriti sa stergeti device-ul respectiv din contul dvs Find My iPhone. Apasati pe Remove pentru a confirma.

Confirmare stergere device de pe Find My iPhone

Device-ul a fost sters si nu va mai aparea in Find My iPhone atata timp cat nu il reactivati din nou de pe device-ul respectiv. Din Find My iPhone pot fi sterse doar device-urile care nu mai pot fi localizate, pentru restul nefiind posibila aceasta optiune decat din Configurarile terminalului.

 

*Luarea unei decizii cu privire la dispozitivele la care aveti acces prin iCloud.com se face pe propria raspundere. Acest tutorial are rolul de a va prezenta functiile si modul in care functioneaza Find My iPhone si de a va ajuta sa va recuperati intr-un fel sau altul device-ul pierdut. Cititi cu atentie toate informatiile! iTutorial.ro nu se face raspunzator de erorile aparute datorita nerespecatrii pasilor sau a informatiilor furnizate si nici de neatentia utilizatorilor!

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -