Cum sa utilizati aplicatia Find My iPhone (Gasire iPhone) pentru a va gasi si recupera iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul pierdut ori furat – Tutorial

- Publicitate -

Gasire iPhone

Find My iPhone (Gasire iPhone/iPad/iPod/Mac) este aplicatia creata de catre Apple care va ofera posibilitatea ca, folosind un alt iOS device sau computerul, sa gasiti de la distanta iPhone-ul, iPad-ul, iPod-ul sau chiar Mac-ul furat sau pierdut si sa il controlati. Cu ajutorul Gasire iPhone aveti posibilitatea de a sterge toate datele de pe dispozitive de la distanta, protejandu-va datele personale. Pe langa gasirea iPhone-ului, iPad-ului, iPod-ului si a Mac-ului, gratie acestei aplicatii putem sa alegem sa trimitem un mesaj care va aparea pe ecranul device-ului, sa redam un sunet pentru doua minute la volum maxim si sa il blocam printr-un cod de la distanta.

Aceasta este una dintre aplicatiile necesare pentru orice iOS device, deoarece exista posibilitatea sa pierdem sau sa ni se fure la un moment dat telefonul/tableta/computerul, iar daca nu avem o aplicatie de acest gen, nu vom putea sa il mai gasim, decat foarte greu. Chiar daca, sa spunem ca in pofida celor doua puncte de vedere enuntate mai sus, aplicatia Gasire iPhone nu ar fi folositoare, mai exista o situatie cand se dovedeste a fi foarte utila. De cate ori nu s-a intamplat sa nu mai stiti unde ati lasat prin casa iPhone-ul sau iPad-ul? Intr-o astfel de situatie serviciul celor de la Apple va reda un sunet multumita caruia gasirea dispozitivului se va dovedi a fi mult mai simpla.

 

Cum functioneaza Gasire iPhone

Pentru a functiona, sistemul Gasire iPhone nu necesita crearea vreunui cont nou, aceasta utilizand doar ID-ul Apple si parola. Mai exact, aplicatia Gasire iPhone va functiona prin sistemul iCloud al celor de la Apple, fiind necesar sa va autentificati in contul iCloud si sa activati optiunea Gasire iPhone – vezi mai multe in sectiunea urmatoare – (citeste si: cum te poti autentifica in contul iCloud pe un iPhone, iPad ori iPod). De asemenea, pentru a permite localizarea dispozitivului prin sistemul Gasire iPhone va trebui sa lasati activate serviciile de localizare pe iPhone, iPad, iPod sau Mac pentru Gasire iPhone (dezactivarea lor pentru acest sistem presupune obligatia de a introduce parola corespunzatoare ID-ului Apple cu care a fost activat sistemul). Daca dezactivati serviciile de localizare pentru Gasire iPhone, veti dezactiva implicit si serviciul in sine de pe dispozitivul respectiv, si vice versa. Practic, comutand un simplu buton in panoul iCloud din configurarile unui dispozitiv cu iOS sau ale unui Mac, veti avea activat sistemul. Aplicatia Gasire iPhone nu este necesara pentru ca sistemul sa fie activ!

Nota: In ceea ce priveste dezactivarea serviciilor de localizare trebuie mentionat ca dispozitivul va permite dezactivarea tuturor serviciilor de localizare, fara a fi necesara introducerea unei parole. Cu toate acestea, atunci cand unui dispozitiv cu functia Gasire iPhone activata i-au fost dezactivate serviciile de localizare, iCloud va notifica posesorul dispozitivului in pagina de localizare a Gasire iPhone si ii va permite acestuia sa le activeze de la distanta in cazul in care alege Modul Pierdut.

Notificare primita la accesarea Modului Pierdut in cazul in care serviciile de localizare au fost dezactivate pe dispozitiv.
Notificare primita la accesarea Modului Pierdut in cazul in care serviciile de localizare au fost dezactivate pe dispozitiv.

Dezactivarea sistemului Gasire iPhone presupune, in iOS 7 si OS X Mavericks – obligatia de a introduce ID-ul si parola contului iCloud (la fel si pentru stergerea contului iCloud in cazul unui dispozitiv cu Gasire iPhone activat). Parola contului iCloud va fi solicitata chiar si in cazul unei restaurari, daca pe dispozitiv este instalat iOS 7 sau OS X Mavericks. Atunci cand Gasire iPhone a fost dezactivat de pe un iPhone, iPad ori Mac, Apple va expedia automat, la cateva secunde, un e-mail prin care vă va instiinta si vă va permite sa luati masuri, in cazul in care aceasta actiune a fost efectuata de o persoana neautorizata.Gasire iPhone dezactivat iPhone

Pentru ca putea localiza un iPhone, iPad sau Mac prin aplicatia Gasire iPhone sau site-ul iCloud.com, va trebui ca acesta sa fie conectat la internet. In caz contrar, orice actiune ati alege (citeste in sectiunile de mai jos) nu va fi aplicatia imediat, ci numai in momentul in care dispozitivul va fi conectat la internet. Pentru a localiza un dispozitiv prin sistemul Gasire iPhone va fi necesar sa va autentificati in contul iCloud (folosind ID-ul Apple si parola) in care a fost activat sistemul, nefiind posibil sa il localizati de pe un alt cont Apple. In cazul in care doriti sa localizati un dispozitiv care are un alt ID Apple decat ID-ul dvs. (de exemplu, dispozitivele copiilor, ale sotului/nevestei, ale unui prieten) va trebui sa utilizati Gasire Prieteni (citeste tutorialul pentru aplicatia Gasire Prieteni).

Introducand un iPhone, iPad sau iPod in Modul Pierdut, toate locatiile in care acesta a fost conectat la internet in ultimele 24 de ore vor fi inregistrate si notate pe harta, ajutand gasirea dispozitivului in cazul in care a fost furat.

Retineti ca sistemul Gasire iPhone nu vine activat implicit pe niciun iPhone, iPad, iPod sau Mac si nu poate fi activat de la distanta! Recomandam descarcarea aplicatiei Gasire iPhone din App Store, mai ales in cazul in care aveti mai multe dispozitive pentru a le putea localiza in cazul in care au fost pierdute ori furate.

Descarca aplicatia:

  • Find My iPhone pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum

 

Cum activati Find My iPhone pe iPad, iPhone si iPod

Inainte de a putea utiliza Find My iPhone pe device-ul dvs, trebuie sa il activati. Aveti posibilitatea de a permite Find My iPhone sa functioneze pe iOS device-ul dvs direct din configurarea acestuia, atunci cand l-ati cumparat, dar daca nu ati facut-o, o puteti face si ulterior urmand acesti pasi:

1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Home Screen iPhone

2. Apasati pe iCloud;

Configurari iCloud

3. Comutati butonul din dreptul Gasire iPhone pe On/I.

Find My iPhone activat

Nu este necesar sa aveti aplicatia Find My iPhone instalata pe iOS device-ul dvs pentru ca aceasta sa functioneze, dar este recomandat sa o aveti mai ales daca detineti mai multe iOS device-uri.

 

Cum activati Find My iPhone pe Mac

La fel ca si pe un iOS device, Find My iPhone pentru Mac trebuie activat pentru a functiona. Apple nu a creat o aplicatie speciala pentru Find My iPhone pe Mac OS X, dar puteti accesa lista cu toate device-urile dvs de pe www.icloud.com. Pentru a activa Find My iPhone pe Mac, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

1. Deschideti System Preferences, fie din Launchpad, fie din dock-ul Mac-ului dvs;

System Preferences App

2. Faceti click pe iCloud;

System Preferences Mac

3. Faceti clic pe casuta din stanga Find My Mac pentru a activa aceasta optiune. Trebuie ca aceasta sa fie albastra si sa aiba un simbol pentru a fi activata (exact ca in imaginea de mai jos).

iCloud Find My Mac

 

Cum utilizati Find My iPhone prin web

Daca iPhone-ul, iPad-ul, iPod touch-ul sau Mac-ul dvs este pierdut sau furat, il puteti gasi prin web de pe un computer care ruleaza oricare din sistemele de operare Mac, Windows, Linux, Unix, si un web browser versiune mai noua.

1. Introduceti www.icloud.com in bara de cautare a browser-ului dvs;

2. Logati-va in contul dvs. iCloud;

Logare icloud.com

3. Faceti click pe Find My iPhone;

iCloud Home Screen web

4. Faceti click pe butonul Devices din partea stanga – sus a ecranului;

Find My iPhone Mac iCloud web

5. Alegeti din lista care va apare, device-ul pe care doriti sa il gasiti;

Lista devices iCloud web Find My iPhone

6. Alegeti ce doriti sa faceti cu acel device, sa trimiteti un sunet, sa il blocati printr-un cod sau stergeti toate datele din el (pentru a vedea cum functioneaza toate acestea, uitati-va mai jos).

Selectare device optiuni Find My iPhone web

Device-urile pot fi vizualizate pe harta prin punctul verde situat in partea de jos a numelui lor. Pentru a putea fi gasite, trebuie sa fie conectate la internet. Oricum dvs puteti alege una din optiunile listate mai sus, chiar daca device-ul nu poate fi gasit, iar in momentul in care va fi conectat la internet, mesajul, parola sau stergerea datelor vor fi activate, in functie de ce ati ales.

 

Cum sa redati un sunet pe device-ul pierdut folosind aplicatia Find My iPhone

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa redati un sunet;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Redare sunet din partea stanga-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Un sunet va fi redat pe device-ul dvs la volum maxim pana cand acesta este deblocat.

Redare sunet Find My iPhone

Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea “Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum blocati device-ul pierdut printr-un cod

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa il blocati;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Mod pierdere din partea centru-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Vi se va cere sa introduceti un cod format din patru cifre, cu care sa blocati device-ul respectiv;

Introducere cod Find My iPhone

7. Confirmati codul introdus la pasul anterior, introducandu-l din nou;

Confirmare cod Find My iPhone

8. Optional, puteti introduce numarul de telefon al dvs pentru ca persoana care va gaseste device-ul sa va poata contacata. Daca nu doriti sa il introduceti lasati spatiul liber. Apasati pe Urmator;

Numar de telefon blocare Find My iPhone

9. Optional, scrieti un mesaj care sa apara pe ecranul device-ului pierdut. Daca nu doriti sa il introduceti, lasati spatiul liber. Apasati pe butonul OK.

Mesaj Blocare Find My iPhone

10. Codul de blocare a fost trimis catre device-ul dvs, impreuna cu mesajul si nr. de telefon, daca le-ati introdus. Cand persoana care v-a luat device-ul sau care vi-l gaseste incearca sa il deblocheze, i se va cere sa introduca parola. Aceasta parola va putea fi scaosa de dvs din Configurari.

Blocare Mesaj Find My iPhone

 

Blocare Cod Find My iPhoneAtentie!!! Nu uitati parola cu care ati blocat device-ul pentru ca nu-l veti mai putea folosi. Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea “Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum stergeti toate datele de pe device-ul pierdut

!!!Stergerea datelor de pe un device inseamna eliminarea tuturor datelor, aplicatiilor, etc. de pe acel device. Nu incercati acest lucru, decat daca device-ul nu mai poate fi gasit si ati incercat tot ce era mai sus listat si nu a functionat. Nu faceti acest lucru doar de proba, pentru ca va veti pierde datele de pe acel device! Daca ati sters datele de pe un device, iar mai apoi l-ati gasit, puteti face restore pentru a va recupera o parte din ele.

1. Deschideti aplicatia Find My iPhone/Gasire iPhone din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Find My iPhone App

2. Logati-va in contul dvs Apple pentru a putea avea acces la lista cu dispozitivele dvs;

Logare Find My iPhone

3. Apasati pe numele device-ului pe care doriti sa redati un sunet;

Dispozitive Find My iPhone

4. Pe ecran, apare numele device-ului si pozitia sa pe harta. Apasati pe cercul albastru cu sageata situat in dreptul numelui device-ului;

Find My iPhone localizare

5. Alegeti Stergere iPad/iPhone/iPod/Mac din partea dreapta-jos a ecranului;

Optiuni Find My iPhone

6. Un mesaj va va atentiona ca tot continutul si configurarile de pe acel device vor fi sterse si, astfel nu va mai putea fi localizat sau urmarit. Apasati pe stergeti numai daca sunteti sigur ca doriti sa faceti acest lucru!!!

Mesaj atentionare stergere Find My iPhone

Atentie nu stergeti device-ul fara a fi siguri ca trebuie sa faceti acest lucru si nu mai gasiti o alta cale de a rezlolva problema. Acelasi lucru il puteti face si de pe web. (vezi sectiunea “Cum utilizati Find My iPhone prin Web”).

 

Cum stergeti un iPhone, iPad, iPod touch sau Mac din Find My iPhone

Daca aveti in contul dvs un intreg amalgam de device-uri, iar cateva dintre ele nu mai sunt folosite, au fost vandute sau schimbate in service, urmand pasii de mai jos, le veti putea sterge din contul dvs de pe orice computer, pastrand doar pe acelea pe care le mai utilizati.

1. Introduceti www.icloud.com in bara de cautare a browser-ului dvs;

2. Logati-va in contul dvs iCloud;

Logare icloud.com

3. In pagina principala a iCloud, faceti click pe Find my iPhone;

iCloud Home Screen web

4. Faceti click pe butonul Devices din partea stanga – sus a ecranului;

Find My iPhone Mac iCloud web

5. Alegeti din lista care va apare, device-ul pe care doriti sa il stergeti din lista;

Lista devices iCloud web Find My iPhone

6. Exista doua modalitati in care putem sterge un device:

a) Dupa ce am selectat device-ul, in partea de jos a paginii este un link numit “Remove from Find my iPhone” pe care trebuie sa apasati;

b) Un device poate fi sters si din lista cu Device-uri (vezi mai sus), ducand cu mouse-ul pe el apare un buton negru cu semnul “x” pe care trebuie sa apasati;

Stergere device de pe Find My iPhone sectiunea devices

7. Vi se va cere sa confirmati faptul ca doriti sa stergeti device-ul respectiv din contul dvs Find My iPhone. Apasati pe Remove pentru a confirma.

Confirmare stergere device de pe Find My iPhone

Device-ul a fost sters si nu va mai aparea in Find My iPhone atata timp cat nu il reactivati din nou de pe device-ul respectiv. Din Find My iPhone pot fi sterse doar device-urile care nu mai pot fi localizate, pentru restul nefiind posibila aceasta optiune decat din Configurarile terminalului.

 

*Luarea unei decizii cu privire la dispozitivele la care aveti acces prin iCloud.com se face pe propria raspundere. Acest tutorial are rolul de a va prezenta functiile si modul in care functioneaza Find My iPhone si de a va ajuta sa va recuperati intr-un fel sau altul device-ul pierdut. Cititi cu atentie toate informatiile! iTutorial.ro nu se face raspunzator de erorile aparute datorita nerespecatrii pasilor sau a informatiilor furnizate si nici de neatentia utilizatorilor!

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

53 COMENTARII

  1. Buna!Mi s-a furat telefonul,Iphone SE,nu stiu sigur daca aveam Find my iphone activat.E vreun mod prin care il pot activa (de pe alt iphone sau ipad) si persoana poate sa deblocheze telefonul? Cand intru de pe pc pe contul de iCloud la Find my iphone imi spune ca toate dispozitivele mele sunt offline…ce inseamna?

    • Găsire iPhone nu poate fi activat de la distanță. Dacă îți apare pe web (icloud.com/find ), înseamnă că pe iPhone-ul tău SE era deja activat Găsire iPhone la momentul furtului, drept pentru care îți recomand să îl introduci cât mai repede în mod Pierdut: https://itutorial.ro/2014/07/cum-introduci-un-iphone-sau-ipad-modul-pierdut-tutorial/ .

      Faptul că este cu starea Offline înseamnă că nu este conectat la Internet. Totuși, introducându-l în Mod Pierdut vei face ca, la conectarea la Internet, iPhone-ul să îți trimită localizarea actuală (prin e-mail), precum și să afișeze pe ecran numărul de telefon și mesajul introdus la activarea modului.

  2. Buna! mi s a furat telefonul, Iphone 6….aveam activata optiunea find my iphone insa telefonul nu avea internetul pornit cand l am pierdut. Daca scoate cartela sau nu, avand in vedere ca nu se mai conecteaza device-ul la internet, pot sa mai gasesc telefonul? Merci

    • Nu, nu îl vei putea localiza. Recomandarea mea este să introduci telefonul în Mod Pierdut și să aștepți ca dispozitivul să fie conectat la Internet. Nu uita să lași un număr de telefon la care să poți fi contactată, el va apărea la conectarea la internet sau după restaurarea dispozitivului și va crește șansele de recuperare.

  3. Salut , am cumparat un iphone 5c de la un om … cand am ajuns acasa am vazut ca are cont icloud pe el , mentionez ca telefonul nu este blocat . Cum pot sa scap de cont ?

  4. Buna
    Inainte primeam mail cand cineva ma controla prin find my iphone
    Acel cineva continua sa ma urmareasca si as vrea sa stiu cand o face
    Exista o setare,sa primesc iar mail pe icloud cand este folosit find my iphone cu contul meu de pe alt dispozitiv?

    • Nu există o configurare care să permită activarea acelor e-mailuri de atenționare. Reține însă că la verificarea localizării iPhone-ului nu se primește e-mail, ci numai la autentificarea în contul iCloud de pe web (de unde poți ulterior să accesezi Găsire iPhone și localizezi telefonul), precum și la efectuarea unor acțiuni pe iPhone-ul respectiv (de exemplu, introducerea în modul pierdut, redarea unui sunet, etc.).

      Din cele descrise de tine, cred că sunt două situații posibile: fie respectivul a schimbat adresa de e-mail principală cu o alta (adresa lui, pentru a-i veni lui acele e-mailuri și a nu le mai vedea tu), fie folosește aplicația Găsire iPhone de pe un iPhone/iPad, care nu te atenționează prin e-mail atunci când te loghezi în cont.

      Indiferent de situație, recomandarea mea este să îți schimbi parola contului și să nu o mai oferi la nimeni (https://itutorial.ro/2014/03/cum-sa-iti-schimbi-parola-id-ului-apple-tutorial/ ).

  5. Am pierdut un iphone 4s cu gasire activat. Problema e ca la nume are acelasi nume cu telefonul pe care il detin Iphone 5. Daca ii dau stergere la cel pierdut , avand nume identic ambele telefoane nu o sa le stearga pe amandoua? Apoi il sterge daca apare offline?

  6. buna vrea sa va spun ca mi-am achizitonat iPhone 6 plus acest vine instalat cu function find my iPhone Culmea de curiozitate am facut test sa vad cum functioneaza sistemul Chiat sunt mulțumit din plin ( am pus Telu pe mod avion, si lam închis, i-am scos cartela, am deschis contul icould si am intrat sa văd dacă i-l localiza îmi apărea offline dar i-am dat Block si am scris un mesaj ( Vino cu Telu bla bla ) MAm deconectat depe pc de pe icould am redeschis Telu in mod avion cu cartela si am dezactivat modul si funcționează sa blocat dar sa presupunem ca am fost hoțul ) după ce MAm logat iar pe icould am văzut locația si unde e si am putut chiar sa schimb mesajele si am încercat si fără cartela si merge e numărul 1

  7. Buna! Mi-a fost furat telefonul(Iphone 5S). Persoana care mi l-a furat m-a sunat pe numarul parintilor luat de la ID medical, asta dupa ce mi-a scos cartela si a incercat de n ori sa deblocheze telefonul pana l-a dezactivat. Pana sa ma sune am urmat toti pasii care trebuiesc facuti cand iti pierzi telefonul. Cand am primit telefonul inapoi am incercat sa il deblochez.. nu ma pricep foarte bine la tehnologie, dar am facut si eu ce am citit pe mai multe site-uri cu sfaturi.. Oricum cand incerc sa-l recuperez imi spune sa scriu parola pe iphone.. ceea ce nu pot. apoi singurele optiuni sunt “more information”, “try again” si “cancel”. Precizez ca atunci cand am primit telefonul i-am dat “stergere dispozitiv” de pe find my iphone.

  8. cum pot debloc iphne 5s dak nu mai stiu codul din 4 nr. l-am bagat gresit si sa blocat de vreo doua ori, am activ si find my iphone si nu pot sai dau restore.

  9. Eu ma refeream daca dupa ce a scos contul icloud il poate utiliza cu datele existente in el sau trebuie facuta resoftare? Deoarece el pe langa blocarea cu cont icloud avea si parola/amprenta de acces

    • Cum am spus, îl poate accesa doar dacă îți știe/ghicește parola. Dacă nu o știe sau poate ghici trebuie să facă restaurare, dar va rămâne blocat pe contul tău iCloud până când va introduce parola. Așadar, datele tale sunt în siguranță atât timp cât parola/codul de acces al iPhone-ului nu este ghicit.

  10. Daca un iphone era blocat in icloud si setat sa se stearga informatiile din el, si a fost deblocat cu contul icloud s.a mai sters? Iar daca nu s.a sters dupa ce a fost deblocat din icloud dar avea si parola si amprenta puse se putea utiliza fara a fi resoftat?

    • Telefonul putea fi utilizat doar în condițiile în care respectivul știa codul de acces/parola (la restaurare, dacă are iOS 7 sau o versiune ulterioară, se blochează în contul tău și nu poate fi deblocat până la introducerea parolei). Legat de ștergerea conținutului prin Găsire iPhone, ea se poate efectua doar atunci când dispozitivul este conectat în contul tău și la o rețea de internet. Dacă persoana în posesia căruia a ajuns iPhone-ul a știut parola contului tău iCloud, atunci ea a putut să dezactiveze contul, deci datele nu se mai șterg.Ea mai putea elimina contul de pe dispozitiv fără parolă dacă iPhone-ul nu are cel puțin iOS 7 instalat (dar înțeleg că este un iPhone 5s sau mai recent din moment ce vorbești de amprentă, așa că ipoteza cade). O altă posibilitate de a elimina contul fără parolă este de a folosi una dintre erorile specifice primelor versiuni ale iOS 7, până la iOS 7.1, dar ea cade dacă dispozitivul rula o versiune ulterioară iOS 7.1 sau iOS 8. Altă posibilitate de eliminare a contului nu este.

  11. din pacate nu am nici cont icloud deci nu am ID apple, in acest caz pot face ceva inafara de politie si operator, am sunat pe el si nu mai suna(a sunat o data la 10 min dupa pierdere apoi inchis).

    • Nu, nu se poate urmări prin Gasire iPhone un iPhone/iPad/iPod pe care serviciul nu a fost activat. In situatia de fata, trebuie sa faci plângere la poliție (dar sa nu ai așteptări prea mari de la ei). De asemenea, mai arunca un ochi pe site-urile de vânzări pentru ca exista șanse mari sa il găsești acolo…

  12. salut, lucrurile au stat in felul urmator: am pierdut telefonul care avea ultima versiune de ios 8.0.1 parca, erau activate si find my iphone avea si parola si amprenta, am dat intai modul lost am dat semnale sonore , apoi dupa ce am vazut ca nu mai suna telefonul, ca si cum era inchis, am dat stergere iphone. vreau sa stiu daca telefonul mai poate fi utilizat de cel care l-a gasit in vreun fel?

    • Telefonul nu poate fi utilizat din moment ce aveai un cod de acces (mai ales daca acel cod era unul greu sau imposibil de ghicit). Daca persoana in posesia careia a ajuns telefonul va incerca de multe ori sa iti gaseasca acel cod de acces, iPhone-ul va fi dezactivat.

      Toate actiunile facute de tine in Gasire iPhone (de exemplu, stergerea datelor) vor fi aplicate doar in momentul in care telefonul va fi conectat la internet (primesti un e-mail in care esti anuntat ca actiunile au fost aplicate). Daca iPhone-ul este restaurat, el oricum nu va putea fi folosit pana cand nu se introduce parola si contul tau iCloud, iar mesajul lasat de tine la introducerea telefonului in modul Pierdut (numarul de telefon, eventual) va aparea pe ecran pentru ca cel care l-a gasit sa poata intra in contact cu tine.

  13. salut. daca am pierdut un iphone , si din contul de icloud , nu am dat prima data mod pierdut , ci, am dat stergere iphone, poti sa imi spui si mie daca acesta mai poate fi folosit? si daca s a sters si contul de icloud de pe el odata cu toate datele si fisierele? sau te rog sa imi spui ce s a intamplat practic dupa ce eu am dat stergere iphone. multumesc

    • Dupa ce ai dat “Stergere iPhone” absolut toate datele instalate in dispozitivul tau au fost eliminate, ceea ce inseamna ca nu il vei mai putea localiza prin Gasire iPhone, dar nici cel in posesia caruia a intrat dispozitivul nu iti va mai putea accesa informatiile tale (nici nu il va putea activa din cauza sistemului de Blocare activare). Practic, dispozitivul nu va putea fi folosit decat dupa ce vor fi introduse contul tau iCloud si parola lui (deci nu va putea fi folosit decat de tine daca il mai recuperezi vreodata).

  14. Sall daca din greseala am sters continutul unui iphone prin aplicatia ,, gaseste iphone” mentionez ca nu aveam nici backup , mai am vreo sansa sa restaurez iphonul si sa recuperez datele pierdute? Multumesc anticipat pentru sprijin.

    • Din pacate, nu. Singurele date pe care le vei putea, eventual, recupera, sunt contactele, notitele, favoritele, pozele din fluxul foto, etc., daca ai avut activat iCloud.

    • Nu, aplicatia Gasire iPhone nu te-ar fi ajutat nici daca ai fi instalat-o si activat-o pe iPhone-ul pierdut. Necesar era sa activezi Gasire iPhone din meniul iCloud (in Configurari). Aplicatia Gasire iPhone, precum si portalul iCloud.com te vor ajuta doar sa iti localizezi si gestionezi de la distanta dispozitivele. Daca nu iti mai amintesti cum ai configurat, acceseaza aplicatia si vezi daca in lista Dispozitive apare cel pierdut.

  15. Salut, am pierdut un iphone si nu l mai gasesc in find my iphone, exista vreo modalitate prin care cel care il are sa-l fi scos din find my iphone fara sa stie parola de la contul de icloud ? (da-mi te rog un raspune pe …@yahoo.com – poate il gasesc mai greu aici pe pagina) – Multumesc anticipat !

    • Da exista, mai ales daca nu era blocat cu cod de acces si daca rula o versiune a iOS mai veche de iOS 7.1 (pe atunci existau niste erori care permiteau acest lucru). Daca rula o versiune a iOS anterioara iOS 7 (iOS 6, de exemplu), atunci, da, il putea dezactiva fara nici cea mai mica problema. Daca nu apare, trebuie sa stii ca el va aparea doar in momentul in care va fi online, iar in acest caz iti recomand sa il pui pe modul pierdut – Tutorial: http://itutorial.ro/2014/07/21/cum-introduci-un-iphone-sau-ipad-modul-pierdut-tutorial/. Trebuie sa mai specific si ca daca telefonul tau avea iOS 7 (sau o versiune mai recenta instalata), atunci chiar daca scotea Gasire iPhone profitand de o eroare, blocarea activarii va ramane si, deci, in momentul unei restaurari ii va fi solicitata parola contului tau, terminalul devenind inutilizabil dupa.
      Nu pot lasa mesaje pe e-mail, insa poti sa imi trimiti un mesaj pe forum: http://itutorial.ro/forums/forumuri/iphone-ipad-ipod-si-ios/iphone/ si sa discutam mai multe acolo (poti, la fel ca si aici, la comentarii, sa setezi o notificare ca de fiecare data cand este lasat un raspuns nou sa primesti un e-mail). Multumesc!

  16. dar daca a elimina contul iCloud si si-a creat el alt cont cu datele lui si a dezactivat si gasire iphone ce mai pot face in aceasta situatie ..?

    • Nu poate elimina contul iCloud decat daca iti cunoaste parola sau, “gratie” unor erori ale iOS – fara sa stie parola. In cazul in care ti-a eliminat contul (daca dispozitivul iti apare cu starea “offline” nu inseamna ca ti-a eliminat contul) nu il mai poti urmari, insa trebuie sa stii ca blocarea activarii va ramane activa pe contul tau, deci in cazul unei restaurari, dispozitivul se va bloca, iar el va trebui sa introduca numele de utilizator si parola contului tau iCloud

  17. Daca am pierdut ori mi-a fost furat un iPhone/iPad,avand activat serviciul Find my iPhone, cel ce il gaseste nu si-l poate insusi prin introducerea idevice-ului in DFU-mode, astfel resetand-ul…?
    Adica… Mai are vreun rost serviciul de localizare in acest caz?

  18. Buna , mi-a fost furat telefonul si cred ca de cineva care stia codul de deblocare . Eu l-am dat pierdut , dar daca el are codul il poate debloca ???

  19. buna ziua,
    am “pierdut” un Iphone care avea instalat IOS7.1 (cred, oricum ultimul up-date la IOS7). avea activata functia de gasire, pe contul de icloud imi apare ca este off-line, am setat modul pierdut. Intrebarea mea este daca gasitorul poate reinstala sistemul de operare evitand toate aceste masuri de protectie?
    Multumesc.

  20. buna seara
    Daca nu avea activa acesta aplicatie(gasire iphone),mai pot face ceva sa il gasesc.Am intrat in aplicatie prin web,dar imi spune ca sunt offline,atunci cand incearca sa mi-l localizeze,nu aveam netul deschis la el,cand l-am pierdut.In aceste conditii mai pot face ceva?

    • Da, asa cum spuneam si in articol, aplicatia Gasire iPhone nu este necesara pentru a activa serviciul. Gasire iPhone se activeaza din panoul iCloud, iar pe iOS 7 se activeaza automat si blocarea activarii, ceea ce inseamna ca persoana in posesia careia se afla telefonul nu va putea dezactiva contul iCloud fara a introduce parola.

      Consulta articolul: http://itutorial.ro/2014/03/02/ce-trebuie-sa-fac-daca-mi-pierdut-ori-mi-s-furat-dispozitivul-iphone-ipad-sau-ipod-touch-sfaturi-si-trucuri/ pentru a vedea ce trebuie sa faci daca ti-ai pierdut ori ti-a fost furat dispozitivul. Atunci cand dispozitivul va fi reconectat la internet, el va fi localizat si orice actiune dai acum in Gasire iPhone va fi aplicata.

      • Alex salut a cumparat un iphone 5 acum 6 luni mea din spania a mers pana cand mama jucat in icloud si lam blocat sau sa blocat ce trebuie sai fac ca numi apare adresa mea de id apare alta ?

        • În momentul de față poți utiliza dispozitivul? Poți accesa aplicațiile sau nu? Sau este la un ecran care îți spune să activezi iPad-ul? În principiu, pentru a elimina acel cont de iCloud va trebui să contactezi proprietarul.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.