Butonul principal va dispărea din iPhone în 2017

0
937

iPhone-ul complet modificat pe care Apple urmează să îl lanseze în 2017 nu va avea un buton principal, confirmă agenția de știri Bloomberg astăzi într-un articol mai amplu în care se mai vorbește, de asemenea, despre posibilitatea introducerii în iPhone a unor caracteristici care să îl facă, compatibil cu un alt sistem de plăți decât Apple Pay

Apple lucrează deja la o modificare importantă pentru modelul de iPhone din 2017 ce se va concentra mai mult pe afișaj, de unde va fi eliminat butonul principal, conform unei persoane care cunoaște situația.

Potrivit informațiilor neverificate care există până la ora actuală, modelul de iPhone din 2017, denumit, probabil, iPhone 8, va avea un design complet modificat ce va introduce un nou afișaj OLED din muchie în muchie și fără niciun pic de ramă. Acest afișaj complet nou urmează să încorporeze caracteristici precum senzorul de amprentă Touch ID și camera frontală, dar va face uitat emblematicul buton principal. Funcționalitatea acestui buton, care a fost prezent pe toate dispozitivele iOS de la lansarea primului model de iPhone din 2007, urmează să fie integrată direct în ecran, tehnologia 3D Touch și motorul haptic urmând a avea un rol important în acest sens.

Șeful departamentului de design din cadrul Apple, Jony Ive, și-ar fi dorit să creeze de ani buni un dispozitiv iPhone care să arate ca și o simplă bucată de sticlă, însă acest lucru nu a fost posibil. În 2017 însă, anul în care se împlinesc 10 ani de la lansarea primului model de iPhone, acest dezirat al designerului britanic s-ar putea îndeplini în sfârșit.

Cât despre tehnologia ecranului viitoarei generații de iPhone, mai trebuie spus că există tot mai multe voci care spun că afișajul OLED își va face apariția numai pe un model „premium”, lăsându-le pe celelalte două cu aceleași ecrane LCD de până acum, din cauza unor potențiale probleme de fabricație. De asemenea, se zvonește că modelul de iPhone 8 „premium” va avea afișajul puțin curbat peste muchii.

Cip FeliCa în iPhone

Separat de iPhone 8, Bloomberg ne anunță că Apple lucrează în momentul de față la o versiune de iPhone specială pentru Japonia, care va include unul dintre cipurile FeliCa ale Sony pentru a permite efectuarea de plăți contactless la stațiile de autobuz și tren. FeliCa este un format de tip „atinge pentru a plăti” ce a fost dezvoltat de către Sony și integrat într-o serie de carduri ce sunt folosite în sistemul de transport public japonez. Acest sistem de plăți este descris ca fiind mai rapid decât Apple Pay, permițând efectuarea tranzacțiilor într-o fracțiune de secundă, un lucru extrem de important pentru zonele aglomerate.

Cipul FeliCa le va permite clienților din Japonia să își stocheze biletele de autobuz și tren pe iPhone-urile lor. Utilizatorii vor putea mai apoi să atingă telefoanele lor de scannerele de la intrările din autobuze și trenuri, în loc să mai folosească, carduri fizice. Deși cipul FeliCa este tehnologia standard pe care se bazează serviciul, sunt  și alți câțiva furnizori de carduri pentru plata biletelor de transport în Japonia.

Introducerea unui cip FeliCa în iPhone ar fi extrem de importantă pentru Apple, care ar putea astfel să intre într-o nouă piață de plăți pentru mobil extrem de profitabilă, cum este cea a Japoniei. Dar deocamdată nu se știe când cu exactitate acest cip își va apariția în iPhone, o primă posibilitate fiind generația 2017, pe care gigantul american o va anunța luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.