Căștile EarPods cu conector Lightning ce vor veni cu iPhone 7 sunt prezentate într-un clip video

1
1731

În ultimele câteva săptămâni au apărut pe Internet mai multe imagini cu ceea ce se credea că ar fi căștile EarPods cu conector Lightning ce vor sosi în toamnă odată cu iPhone 7. Dar ținând cont de linia de design a conectorului Lightning ce era foarte diferită de cea cu care ne-a obișnuit Apple, noi am susținut de la început că ele sunt mai curând niște simple falsuri. Și probabil că așa și sunt. Acelea. Dar nu și cele prezentate astăzi într-un clip video al celor de la MobileFun.

Având un aspect apropriat de celelalte accesorii comercializate de către Apple, EarPods-urile din imaginile de mai jos au, așa cum era de așteptat, căștile intraauriculare identice cu cele de pe modelele de EarPods cu jack comercializate din toamna anului 2012. Cu un design curat, alb, marcatori stânga/dreapta pe fiecare cască, aceeași formă și aceleași ieșiri, aceste căști nu surprind cu nimic.

Mergând mai jos pe cablu, observăm telecomanda ce permite controlarea volumului și a redării. În linii mari, ea este foarte similară cu telecomanda de pe EarPods-urile anterioare, însă pare a fi ceva mai lată și mai compactă, are inscripții +/- puțin mai mici și este poziționată mult mai jos decât până acum. Dacă pe actualele EarPods-uri o întâlnim la numai câțiva centimetri de casca dreaptă – deci deasupra bifurcației cablurilor -, pe cele noi telecomanda este poziționată chiar în zona unde sunt îmbinate cele două cabluri (coresăpunzătoare fiecărei căști) într-unul singur.

Separat de căști și micile modificări de la nivelul telecomenzii, cea mai importantă schimbare are loc la nivelul conectorului, ce nu mai este un jack de 3,5 mm, ci un Lightning, ce le va permite și posesorilor de iPhone 7 și iPhone 7 Plus să asculte muzică la căști, în ciuda faptului că terminalele lor nu au jack. Învelișul din plastic al acestui conector nu este diferit doar dacă îl raportăm la jack, ci și la învelișul oricărui conector Lightning dintr-un cablu comercializat în prezent de Apple. Observăm că el este mai gros și mai lung, iar acest lucru se datorează convertorului digital la analogic (necesar la redarea de muzică), căruia trebuia să îi fi fost făcut loc undeva.

În clipul video pe care îl puteți urmări mai sus, realizatorul ne demonstrează că această pereche de căști este complet funcțională și poate reda melodii, iar telecomanda ei poate modifica starea redării și volumul.

Concluzia lui din finalul clipului este: „După cum puteți vedea, acestea sunt complet funcționale și nu sunt o simplă machetă a ceea ce ați putea primi”, sugerându-ne că acestea sunt căștile ce vor fi comercializate de Apple de îndată ce iPhone 7 va fi prezentat în toamnă.

În ultimele luni ne-au fost sugerate mai multe modalități prin care Apple ar putea adapta căștile la viitorul iPhone fără jack. Una dintre soluțiile cel mai adesea indicată a fost continuarea comercializării actualelor EarPods-uri cu jack și includerea lor inclusiv în ambalajul iPhone 7, alături de un adaptor Lightning la jack. O alta indică lansarea unor EarPods-uri cu Lightning, în timp ce o a treia posibilitate ce ne-a fost sugerată este ca Apple să lanseze niște căști fără fir complet noi. În cele din urmă, noi tindem să credem că iPhone 7 va avea în ambalaj o pereche de căști precum cea prezentată în imaginile de mai sus.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.