Cum să oprești / pornești afișarea pozelor contactelor în Mesaje de pe iPhone și iPad – Tutorial

0
1518

Mesaje este poate cea mai populară aplicație din iOS în rândul posesorilor de iPhone și iPad, fiind locul unde ne petrecem zilnic cel puțin câteva minute pentru a le scrie prietenilor, colegilor și nu doar. Iar dacă folosești constant această aplicație, atunci, fără doar și poate, știi că ea afișează pozele contactelor tale.

Deschizând Mesaje la lista cu toate conversațiile tale, vezi de fiecare dată în partea stângă a ecranului imaginile tuturor prietenilor tăi (sau iconițe cu una sau două litere, ce reprezintă inițialele lor). Acest lucru se datorează faptului că Apple a activat în mod implicit afișarea pozelor contactelor în lista Mesaje.

Și cu toate că cei mai mulți nu vor fi deranjați deloc de această caracteristică din iOS, inevitabil printre noi există și utilizatori care nu vor să vadă imaginile respective. Fie din dorința de a mai degaja lista cu conversații puțin, fie din dorința de a avea mai multă intimitate (mai ales în situațiile în care dispozitivul este folosit de mai mulți), fie chiar din cauza simplului fapt că nu ai nicio poză adăugată contactelor din agenda telefonică, dezactivarea afișării pozelor contactelor din Mesaje se face foarte simplu. La fel și re-activarea afișării lor, în cazul în care accidental ai oprit-o tu sau altcineva.

Cum să ascunzi sau să afișezi pozele contactelor în Mesaje de pe iPhone și iPad

Necesar

 • Un dispozitiv
  • iPhone: 6 (sau mai recent), 6 Plus (sau mai recent)
  • iPad 2 (sau mai recent)
  • iPad mini (sau mai recent)
  • iPad Air (sau mai recent)
  • iPad Pro
 • Versiune sistem de operare:
  • iOS 9.1 (sau mai recent)

Activare / dezactivare afișare poze contacte

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iOS eligibil;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge ramura Mesaje;mesaje configurari
 3. Localizează opțiunea Afișați poze contacte și comută la poziția dezactivat (gri) sau, după caz, activat (verde) butonul din dreptul său.IMG_0696

Acum accesează aplicația Mesaje în lista ce afișează toate conversațiile tale. Vei observa o schimbare dată de faptul că imaginile contactelor tale nu mai apar, iar pagina este mai degajată și „curată” / apar, iar lista este mai plină de viață.

În cazul în care opțiunea Afișați poze contacte nu apare pe dispozitivul tău, atunci el nu este eligibil. Reține că indiferent de versiunea de iOS, dispozitivele iPhone cu afișaje de 3,5 inchi și 4 inchi nu vor avea această opțiune, deoarece ecranul mic al lor nu permite afișarea pozelor contactelor în lista Mesaje. În cazul celorlalte dispozitive, lipsa acetei opțiuni indică faptul că au o versiune de iOS prea veche (citește lista cu condiții necesare pentru a putea activa/dezactiva pozele contactelor în Mesaje).

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.