Apple dezvoltă o pereche de căști auriculare fără fir și un cip Bluetooth personalizat pentru acestea, care să ofere utilizatorilor o durată de viață mai mare a bateriei decât cea posibilă în prezent cu actualele cipuri Bluetooth, scrie Forbes.

Cirând o sursă care cunoaște planurile gigantului american, Forbes scrie că Apple a petrecut ultimii câțiva ani creând un cip Bluetooth personalizat pentru a rezolva problemele cu autonomia bateriei, probleme care afectează mai toate căștile fără fir disponibile în prezent.

Cipul Bluetooth cu putere mică vine dintr-o o tehnologie dezvoltată de Passif Semiconductor, un startup achiziționat de Apple în 2013. Dar proiectul a întâmpinat unele greutăți în privința performanțelor. Apple a intenționat inițial să lanseze gadgetul Bluetooth în 2015, dar problemele cu performanțele Bluetooth au împiedicat lansarea, a declarat sursa pentru Forbes. „Modul în care se lucrează la Apple este că dacă nu funcționează 100%, se taie”, a spus sursa. Nu se știe încă dacă auricularele fără fir ale Apple vor sosi cu un cip Bluetooth personalizat de Apple sau dacă în schimb vor folosi un furnizor terț.

Aceasta nu este prima dată când auzim că Apple lucrează la căști auriculare fără fir. În luna ianuarie, un blogger devoala planurile companiei privind căștile din viitoarea generație de iPhone, indicând că aspectul lor va fi similar căștilor wireless Bragi Dash (vezi imaginea de mai jos) și că autonomia bateriei va fi de aproximativ 4 ore. Conform acelei persoane, căștile respective ar fi trebuit să se alimenteze și prin intermediul unui etui creat special pentru a servi ca și o baterie reîncărcabilă.bragi dash

În ultimii ani, Apple a cercetat amănunțit modalități prin care ar putea să își dezvolte singură cipuri, astfel încât să depindă mai puțin de comercianții terți, să nu mai întâmpine atât de multe probleme cu lanțul de furnizori și să poată aduce îmbunătățiri unor tehnologii existente. Un exemplu în acest sens ar fi CPU-urile ARM, pe care Apple a început să și le dezvolte singură din 2010, sporind anual performanțele dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch.

Informațiile neverificate de până acum indică faptul că iPhone 7 nu va avea un jack de căști, făcându-i pe utilizatori obligați să folosească fie căști fără fir, fie căști tradiționale, dar cu conector Lightning (sau adaptor), așa că momentul este numai bun pentru a lansa o nouă pereche de căști. Conform celor de la Forbes, căștile ar putea fi lansate în septembrie, alături de iPhone 7, însă informația nu a putut fi confirmată cu certitudine de către sursa citată.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.