iOS 15 beta 7 și iPadOS 15 beta 7 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată noutățile

- Publicitate -

iOS 15 și iPadOS 15 beta 7 au fost lansate de către Apple miercuri seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a șaptea versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la o săptămână distanță de a șasea și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la finele lunii iunie de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 2 / public beta 2 au introdus pe iPhone și iPad o nouă pictogramă pentru Hărți, posibilitatea de a scrie o notiță rapidă printr-o glisare cu degetul pe ecranul iPad, noi ținute pentru caracterele Memoji și mai multe caracteristici prezentate aici. iOS 15 / iPadOS 15 beta / public beta 3 au introdus modificări importante pentru controversatul design al Safari, au îmbunătățit configurarea funcționalității Concentrare, funcția de Resetare și alte câteva elemente ale sistemelor de operare, mai multe detalii despre acestea fiind disponibile aici. iOS 15 și iPadOS 15 beta 4 au continuat îmbunătățirile pentru interfața Safari, au adus îmbunătățiri pentru widgeturi, Poze, Scurtături și nu numai, mai multe detalii fiind disponibile aici. iOS 15 / iPadOS beta 5 au venit cu o modificare subtilă a pictogramei aplicației Vremea, au adus noi îmbunătățiri interfeței aplicației Safari, au inclus noi ecrane de întâmpinare, actualizări pentru centru de control și nu numai, mai multe detalii fiind disponibile aici. iOS 15 / iPadOS 15 beta 6 au introdus noi modificări importante pentru Safari (Apple revenind, în cazul iOS, la un aspect mult mai apropriat de cel din aplicația Safari prezentă în iOS 14), precum și câteva îmbunătățiri pentru browser, după cum este prezentat aici.

Noutățile din iOS 15 beta 7 și iPadOS beta 7 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15 beta 7 și iPadOS beta 7 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Versiunea public beta 7 a iOS 15 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul zilelor următoare.

iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15 în acest articol.

iOS 15 / iPadOS 15 beta 7 Noutăți

  • Transmisie privată iCloud: această nouă caracteristică a serviciului iCloud+ din iOS 15 urmează să fie oferită utilizatorilor inițial într-o versiune de prelansare (beta). Potrivit notițelor celui mai recent build de iOS 15, caracteristica Transmisie privată iCloud va fi lansată inițial în format public beta, putând fi activată manual de către toți utilizatorii care vor dori să o încerce și să ofere feedback cu privire la funcționarea acesteia. iOS 15 beta 7 conține o descriere specială prin care informează utilizatorii că este în faza de testare beta, drept pentru care unele site-uri web s-ar putea să nu funcționeze corect cu ea activată, afișând, spre exemplu, conținut adresat unei alte regiuni ori solicitând pași suplimentari pentru autentificare. Transmisie privată iCloud este o caracteristică pe care Apple a anunțat deja că nu o va putea oferi în variantă finală odată cu lansarea iOS 15.0, dar iată că ea va fi accesibilă încă de la început, chiar dacă nu în cea mai stabilă formă. Această caracteristică este proiectată pentru a asigura că traficul din Safari efectuat de pe iPhone, iPad sau Mac este criptat prin două relee separate, care nu vor permite companiilor să folosească informațiile personale ale utilizatorului (adresă IP, localizare și activitate de navigare) pentru a-i construi un profil detaliat.
  • Hărți: Podul Bay va fi scalat corect la niveluri de zoom mari.
  • Siri poate fi folosit pentru a activa un mod de concentrare, altul decât Nu deranjați.
  • Safari: 
    • extensiile vor apărea corect în câmpul Căutare inteligentă atunci când opțiunea Afișați într-o filă nouă este activată.
    • Butonul „eliminați” din bara de căutare a browserului nu mai este tăiat.
  • Aplicațiile de VPN se vor conecta dacă folosesc un API privat care nu mai există în iOS 15.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15 / iPadOS 15 beta 5 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 17.2.1 a fost lansat pentru iPhone

iOS 17.2.1 a fost lansat marți seară de către Apple și este disponibil, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.