iOS 15 beta 2 și iPadOS 15 beta 2 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată tot ce aduc nou

- Publicitate -

iOS 15 și iPadOS 15 beta 2 au fost lansate de către Apple în cursul nopții trecute și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a doua versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la puțin peste două săptămâni distanță de prima și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la finele lunii trecute de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

Noutățile din iOS 15 beta 2 și iPadOS beta 2 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15 beta 2 și iPadOS beta 2 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 1 a iOS 15 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul lunii viitoare, probabil odată cu iOS 15 beta 3.

iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 15 și iPadOS în acest articol.

iOS și iPadOS 15 beta 2 Noutăți

  • Corecturi de erori: Potrivit Apple, aceste actualizări includ o lungă listă de corecturi de erori (mai multe detalii aici). Totuși, se impune precizarea că iPadOS 15 beta 2 nu poate fi instalat pe iPad Pro de 9,7 inchi (Wi-Fi + Cellular).
  • SharePlay: Introdusă odată cu aceste actualizări în FaceTime, caracteristica SharePlay este activată în iOS / iPadOS 15 beta 2, permițând programatorilor să efectueze apeluri FaceTime în care să partajeze conținut video, audio ori chiar ecranele dispozitivelor lor.
  • Hărți: a fost modificată pictograma acestei aplicații (foto dreapta);harti
  • Notiță rapidă: noul build de iPadOS permite efectuarea unei glisări cu degetul, din partea dreaptă jos a ecranului iPad, pentru a deschide Notiță rapidă. Introdusă în iPadOS 15, această caracteristică solicita folosirea unui Apple Pencil.
  • Memoji: au fost introduse noi ținute pentru caracterele memoji și mai multe opțiuni de personalizare.
  • Vremea: a fost inclus un nou ecran de întâmpinare care prezintă caracteristicile noi ale acestei aplicații.
  • Safari: butonul de reîmprospătare pagină apare în bara de adresă a Safari dacă plasezi cursorul deasupra lui (pe iPad). Pictograma Cititor a fost inclusă din nou în bara de adresă.
  • Restaurare: utilizatorii care încearcă să restaureze un iPhone / iPad dintr-un backup efectuat într-o versiune beta de iOS / iPadOS, vor putea face acest lucru direct din ecranul de configurare al iOS / iPadOS, prin optarea pentru a face actualizarea la versiunea beta în care a fost făcut backupul (sau la una ulterioară acesteia).
  • Scurtături: a fost inclusă opțiunea Primiți ceea ce este pe ecran, care, activată, va permite scurtăturii să primească intrări de la o aplicație, fără a mai fi nevoie de meniul de partajare.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15 / iPadOS 15 beta 2 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.