iOS 15 beta 6 și iPadOS 15 beta 6 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată tot ce aduc nou (x7)

- Publicitate -

iOS 15 și iPadOS 15 beta 6 au fost lansate de către Apple marți seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a șasea versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la o săptămână distanță de a cincea și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la finele lunii iunie de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 2 / public beta 2 au introdus pe iPhone și iPad o nouă pictogramă pentru Hărți, posibilitatea de a scrie o notiță rapidă printr-o glisare cu degetul pe ecranul iPad, noi ținute pentru caracterele Memoji și mai multe caracteristici prezentate aici. iOS 15 / iPadOS 15 beta / public beta 3 au introdus modificări importante pentru controversatul design al Safari, au îmbunătățit configurarea funcționalității Concentrare, funcția de Resetare și alte câteva elemente ale sistemelor de operare, mai multe detalii despre acestea fiind disponibile aici. iOS 15 și iPadOS 15 beta 4 au continuat îmbunătățirile pentru interfața Safari, au adus îmbunătățiri pentru widgeturi, Poze, Scurtături și nu numai, mai multe detalii fiind disponibile aici. iOS 15 / iPadOS beta 5 au venit cu o modificare subtilă a pictogramei aplicației Vremea, au adus noi îmbunătățiri interfeței aplicației Safari, au inclus noi ecrane de întâmpinare, actualizări pentru centru de control și nu numai, mai multe detalii fiind disponibile aici.

Noutățile din iOS 15 beta 6 și iPadOS beta 6 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15 beta 6 și iPadOS beta 6 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Versiunea public beta 6 a iOS 15 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul zilelor următoare.

iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15 în acest articol.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 6 Noutăți

 • Safari: 
  • Design: Apple a cedat în fața criticilor utilizatorilor, iar în iOS 15 beta 6 a introdus un comutator care permite utilizatorilor să revină la aspectul browserului cu care erau obișnuiți în iOS 14 și versiunile precedente ale sistemului de operare, anulând toate îmbunătățirile minore făcute pe parcursul perioadei de testare. Așadar, începând cu această versiune beta, utilizatorii pot opta pentru afișarea barei de adresă în partea superioară a ecranului (așa cum a fost dintotdeauna) sau în partea inferioară a ecranului, deasupra barei cu instrumente. Da, ați înțeles bine, bara cu instrumente, care a fost ascunsă în spatele unui buton din bara de adresă odată cu designul controversat adus de iOS 15 pentru Safari, este acum afișată permanent în partea de jos a Safari, având același aspect și cuprinzând aceleași butoane pe care le avea și în iOS 14, indiferent dacă ai optat pentru afișarea barei de adresă sus sau jos.
  • Configurări: 
   • prima secțiune a paginii Configurări pentru Safari permite optarea pentru una dintre cele două poziționări ale barei de adresă: bară file (care este poziționată în partea de jos a ecranului și permite comutarea rapidă între filele deschise) și filă unică (poziționată în partea de sus a ecranului, la fel ca și în versiunile anterioare de iOS, nepermițând comutarea între file). Indiferent de opțiunea aleasă, bara cu instrumente rămâne afișată în zona inferioară a ecranului.
   • A fost adăugat un comutator pentru oprirea afișării barei cu file în orientarea vedere.
   • A fost introdusă opțiunea „Permiteți întunecare site web” care pare să înlocuiască opțiunea „afișați culori în bara de file” disponibilă în versiunile precedente de iOS.
  • Meniu „Aa”: accesând acest meniu din partea stângă a barei de adresă, vei putea ascunde bara cu instrumente pentru a lărgi spațiul pe ecran și reveni la controversatul design al iOS 15.
  • Favorite și Istoric: atunci când accesezi Istoric, Favorite și Cititor din Safari cu bara de filă fixată în zona inferioară a ecranului, interfața apare pe aproximativ jumătate de ecran, ocupând mai puțin spațiu. Accesând același meniu în interfața cu bara de adresă afișată în partea de sus a ecranului, aceasta va ocupa același spațiu ca și până acum.
 • Scurtături: deși a cincea versiune beta de iOS 15 a eliminat această caracteristică, Automatizarea pentru configurarea unui cadran pe Apple Watch în funcție de momentul din zi a fost reintrodusă în noul build de iOS.

Nu vor fi disponibile la lansarea iOS 15 / iPadOS 15

 • FaceTime: caracteristica SharePlay a fost eliminată din această a șasea versiune beta de iOS 15. Potrivit Apple, aceasta nu va fi disponibilă la lansarea primelor versiuni de iOS 15, tvOS 15, iPadOS 15 și macOS Monterey, urmând a fi introdusă printr-o actualizare ulterioară de software (cum ar fi, spre exemplu, în iOS 15.2/15.3 etc.).
 • Raport intimitate aplicație: Apple a anunțat că acest raport nu va fi disponibil la lansarea iOS 15.0 și că va fi introdus într-o versiune ulterioară de iOS.
 • Cărți de identitate: prezentată odată cu iOS 15, caracteristica din Portofel ce va permite afișarea cărților de identitate nu va fi disponibilă decât într-o versiune 15.x a iOS (oricum, din păcate, aceasta va fi disponibilă exclusiv pentru utilizatorii din anumite state ale SUA).
 • iCloud+: unele caracteristici ale noului serviciu pentru iCloud vor fi introduse abia spre finele anului curent și, chiar dacă Apple nu a specificat nimic despre acestea, s-ar putea ca una dintre ele să fie cea care permite crearea unui domeniu preferențial pentru adresele de e-mail.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15 / iPadOS 15 beta 5 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 17.2.1 a fost lansat pentru iPhone

iOS 17.2.1 a fost lansat marți seară de către Apple și este disponibil, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.