iOS 15 beta 4 și iPadOS 15 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată tot ce aduc nou x14

- Publicitate -

Actualizare 28 iulie, ora 20:34: iOS 15 public beta 4 și iPadOS 15 public beta 4 au fost lansate în această seară pentru membrii Apple Software Beta Program și au același număr de build precum versiunile dedicate programatorilor.


iOS 15 și iPadOS 15 beta 4 au fost lansate de către Apple marți seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a patra versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la aproape două săptămâni distanță de a treia și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la finele lunii trecute de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 2 / public beta 2 au introdus pe iPhone și iPad o nouă pictogramă pentru Hărți, posibilitatea de a scrie o notiță rapidă printr-o glisare cu degetul pe ecranul iPad, noi ținute pentru caracterele Memoji și mai multe caracteristici prezentate aici. iOS 15 / iPadOS 15 beta / public beta 3 au introdus modificări importante pentru controversatul design al Safari, au îmbunătățit configurarea funcționalității Concentrare, funcția de Resetare și alte câteva elemente ale sistemelor de operare, mai multe detalii despre acestea fiind disponibile aici.

Noutățile din iOS 15 beta 4 și iPadOS beta 4 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15 beta 4 și iPadOS beta 4 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Versiunea public beta 4 a iOS 15 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul zilelor următoare.

iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15 în acest articol.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 4 Noutăți

  • Safari: Apple continuă să aducă modificări versiunii noi și extrem de controversate a Safari din iOS / iPadOS.
    • Pe iPad:
      • În prezentul build de iPadOS 15, Apple a reîmprospătat interfața Safari pentru iPad, aceasta arătând acum precum interfața Safari din macOS 12 beta 3. Practic, acum, în primul rând, Safari are o bară dedicată pentru file (care nu vor mai fi afișate în dreptul barei de adresă), noul aspect aducând mai mult cu cel din versiunile precedente de iPadOS.
      • Totuși, asemenea macOS Monterey, în configurările Safari din iPadOS 15 există o opțiune de a comuta la designul „nou” al Safari (cu bara de file „compactă”).
    • Și pe iPhone și iPod touch au mai fost aduse unele modificări browserului, astfel că acum:
      • pictograma pentru Partajare va fi afișată direct în bara de adresă, în locul elipsei;
      • butonul pentru reîmprospătare pagină este afișat în dreptul adresei site-ului accesat, fiind mult mai facil de folosit decât în toate versiunile precedente de iOS 15.
      • bara Filă se minimizează atunci când detectează că te încurcâ în încercarea de a interacționa cu un site web.
      • La apăsarea lungă pe bara de adresă va fi afișat un meniu care acum include opțiunea Afișați Favoritele.
      • Atunci când Mod cititor este disponibil pentru pagina web accesată, va fi afișată o mică pictogramă pe care o poți atinge pentru a accesa acest mod. Cititor mai poate fi accesat din interfața Partajare și din previzualizarea filelor.
  • Concentrare: a fost introdusă opțiunea Partajați stare concentrare pentru contactele individuale, astfel ca tu să trimiți mesaje de stare doar persoanelor dorite.
  • Widget: a fost implementată o nouă pictogramă pentru „Rotire inteligentă” la adăugarea unei stive de widgeturi pe ecranul principal, precum și o nouă pictogramă animată pentru Sugestii widgeturi.
  • MagSafe Battery Pack: iOS 15 este compatibil cu noua baterie externă pentru iPhone 12 lansată recent de către Apple.
  • Scurtături: a fost inclusă o nouă acțiune „Reveniți la ecranul principal”.
  • Podcasturi: a fost adăugată opțiunea XL a widgetului acestei aplicații.
  • Ecran de blocare: pictograma Cameră de pe ecranul principal a fost modificată ușor, iar acum nu mai are butonul declanșator în partea stângă. În plus, blițul și inelul din jurul obiectivului au dimensiuni mai mari decât în versiunile anterioare.
  • Notificări: 
    • pictograma meniului Notificări din Configurări are acum un aspect nou.
    • A fost adăugat un comutator pentru dezactivarea notificărilor atunci când Partajare ecran sau SharePlay sunt folosite.
  • App Store: Apple a modificat aspectul secțiunii Cont din App Store folosind aceeași aranjare a configurărilor (și același aspect al butoanelor) precum cele întâlnite în Configurări.
  • Poze: 
    • A fost adăugată posibilitatea de a partaja Amintirile din Poze, având inclusiv opțiunea de a alege o melodie potrivită pentru amintirea selectată (atunci când o melodie de pe Apple Music nu poate fi partajată din motive de copyright).
    • Interfața pentru opțiunea căutare vizuală a fost reîmprospătată.
  • Centru de control: pictograma pentru Notițe a fost modificată.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15 / iPadOS 15 beta 4 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.