iOS 15 beta 3 și iPadOS 15 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată noutăți aduc x11

iOS 15 și iPadOS 15 beta 3 au fost lansate de către Apple miercuri seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a treia versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la aproape două săptămâni distanță de a doua și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la finele lunii trecute de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

iOS 15 și iPadOS 15 beta 2 / public beta 2 au introdus pe iPhone și iPad o nouă pictogramă pentru Hărți, posibilitatea de a scrie o notiță rapidă printr-o glisare cu degetul pe ecranul iPad, noi ținute pentru caracterele Memoji și mai multe caracteristici prezentate aici.

Noutățile din iOS 15 beta 3 și iPadOS beta 3 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15 beta 3 și iPadOS beta 3 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Versiunea public beta 3 a iOS 15 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul zilelor următoare.

iOS 15 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 15 și iPadOS în acest articol.

iOS 15 / iPadOS 15 beta 3 Noutăți

 • Safari: fiindcă noul aspect al versiunii pentru iOS (și nu numai) al browserului este extrem de controversat și greoi, Apple a introdus câteva modificări care ar trebui să îl facă mai ușor de utilizat.
  • Astfel, dacă până acum bara de căutare a Safari apărea în partea de jos a ecranului, iar când era atinsă se muta în partea de sus, acum, bara de adresă a Safari apare mereu în partea inferioară a ecranului (atunci când este atinsă, ea va rămâne deasupra tastaturii).
  • Căutare: a fost modificat aspectul pentru rezultatele căutărilor efectuate folosind bara de adresă unificată a Safari, acum fiind mai ușor de distins între rezultatele care sunt la Favorite, căutările web, istoricul de căutare și sugestii de căutare folosind Google (sau un alt motor de căutare).
  • Reîmprospătare: eliminând bara de instrumente și, implicit, butonul de reîmprospătare, care este acum ascuns într-un submeniu, Apple a făcut în noua versiune beta de iOS puțin mai simplu de accesat acest buton printr-o apăsare lungă pe bara de adresă urmată de selectarea Reîmprospătați. Alternativ, utilizatorii pot reîmprospăta rapid o pagină web trăgând în jos din partea superioară a acesteia (la fel ca și în cazul aplicațiilor sociale și nu numai).
   • Odată reîmprospătată o pagină, butonul de reîmprospătare va rămâne în mod continuu în bara de adresă pe iPad, iar pe iPhone numai atunci când pagina este vizualizată în orientarea vedere.
 • App Store: a fost introdus un ecran de întâmpinare care prezintă caracteristicile noi din App Store în iOS / iPadOS 15, cum ar fi evenimentele din aplicații și jocuri, noul widget App Store și extensiile pentru Safari din iOS.
 • Concentrare: interfața pentru configurarea acestei caracteristici din Configurări a fost reproiectată, Apple eliminând opțiunile Stare concentrare și Apeluri telefonice din meniul principal și relocându-le în fiecare secțiune pentru Concentrare. În plus, mai multe pictograme noi au fost introduse, iar unele butoane au fost redimensionate. O nouă secțiune va oferi mai multe detalii despre Stare concentrare.
 • Muzică: widgetul dedicat al acestei aplicații a fost schimbat, iar acum își va modifica aspectul în funcție de melodia care este în redare. În plus, grație etichetei Pauză, acum este mai ușor de determinat dacă o piesă este în redare sau pe pauză.
 • Resetare iPhone: în Configurări > General, butonul resetare a fost redenumit în Transferare sau resetare iPhone. Acesta deschide o interfață unde apare central opțiunea Pregătire pentru un iPhone nou, care va permite inițializarea procesului de transferare a datelor de pe iPhone-ul vechi pe cel nou. Opțiunile obișnuite din meniul Resetare, respectiv cele pentru resetarea configurărilor de rețea, a dicționarului de tastatură, a ecranului principal etc. vor fi afișate în partea de jos a ecranului, sub meniul Resetare, unde mai apare și opțiunea pentru restaurarea dispozitivului – „Ștergeți conținut și configurări”.
 • Scurtături: au fost introduse acțiuni pentru sunete de fundal în aplicația Scurtăturicare permit folosirea unei melodii, ajustarea volumului, modificarea volumului atunci când este în redare conținut media și nu numai.
 • Tastatură: opțiunea Text de la cameră din meniul de editare text este acum o pictogramă.
 • Notificări: Glisarea pe o notificare spre stânga afișează acum două butoane individuale în cazul anumitor aplicații.
 • Găsire: a fost introdus un buton „+” care permite partajarea localizării, adăugarea unui AirTag sau a unui alt articol compatibil.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15 / iPadOS 15 beta 3 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
363CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă
Reclamă

Cele mai recente articole

watchOS 7.6.1 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 7.6.1 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Vorbim despre o nouă actualizare de watchOS care nu a fost testată...

Apple a prezentat rezultatele financiare pentru trimestrul 2 din 2021 și noi recorduri stabilite

Compania Apple a emis pe 27 iulie un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 2 din 2021 (trimestrul 3 al anului...

macOS Monterey 12 beta 4 a fost lansat pentru dezvoltatori

Actualizare 28 iulie, ora 20:35: macOS Monterey 12 public beta 4 a fost lansat în această seară pentru membrii Apple Software Beta Program și are...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.