Apple a anunțat rezultatele financiare pentru trimestru 3 din 2020

- Publicitate -

Compania Apple a emis noaptea trecută un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestrul 3 al anului 2020 (trimestrul 4 al anului fiscal 2020, în SUA), anunțând noi rezultate surprinzător de bune pentru contextul actual, după cele raportate în primele două trimestre ale acestui an.

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în al doilea trimestru al anului 2020 a fost de 59,7 miliarde de dolari, în creștere cu 400 de milioane de dolari față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2019 (64 miliarde de dolari). Această cifră de afaceri este cea mai mare raportată vreodată de către Apple în al treilea trimestru al anului. În trimestrul precedent, din cauza pandemiei de coronavirus, Apple nu a raportat un ghidaj trimestrial, însă rezultatul anunțat acum depășește și așteptările analiștilor de pe Wall Street. Din cele 64,4 miliarde de dolari încasate de Apple, 59% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în perioada iulie-septembrie a fost de 12,7 miliarde de dolari sau 0,73$ pe acțiune, fiind mai mic cu 1 miliard de dolari decât profitul de 13,7 miliarde de dolari sau 0,76 $ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut. De menționat este că această scădere anuală a profitului s-a înregistrat în pofida unei creșteri ușoare a marjei de profit de la 38% la 38,2%.

În ceea ce privește veniturile generate de produse și servicii, Apple a anunțat că a vândut în T3 2020 dispozitive iPhone în valoare totală de 26,44 miliarde de dolari (în scădere de la 33,36 miliarde de dolari, cât înregistra în aceeași perioadă a anului trecut), această scădere în vânzările de telefoane Apple datorându-se și întârzierii cu care au fost anunțate și lansate noile modele iPhone 12 (acestea fiind puse în vânzare abia în trimestrul fiscal curent). Vânzările de iPad au generat o creștere mai spectaculoasă (6,79 miliarde de dolari față de 4,66 miliarde de dolari în trimestrul 3 din 2019), la fel ca și cele de Mac (9,03 miliarde de dolari, față de 6,99 miliarde de dolari în T3 2019), acestea fiind ajutate și de tendința actuală a oamenilor de a cumpăra tablete și computere, dar și, parțial, de lansarea noilor iMac de 27 de inchi și a iPad 8.

Categoria de produse care pot fi purtate a adus Apple încasări de 7,88 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 septembrie, în creștere cu 1,36 miliarde de dolari față de vânzările din același trimestru al anului precedent. Și, nu în ultimul rând, serviciile au înregistrat o creștere anuală spectaculoasă, iar dacă în 2019 au adus Apple 12,5 miliarde de dolari, acum i-au adus 14,55 miliarde de dolari, însumând 22% din cifra de afaceri trimestrială a companiei.

„Apple a încheiat un an fiscal definit prin inovație, în pofida adversității, cu un trimestru record încheiat în septembrie, condus de recorduri absolute pentru (categoriile) Mac și Servicii. În ciuda impactului neîntrerupt al COVID-19, Apple este în mijlocul celei mai prolifice  perioade de prezentare a (noi) produse de până acum, iar răspunsul timpuriu pentru toate produsele noastre noi, conduse de prima noastră gamă iPhone cu 5G, fiind uluitor de pozitiv. De la învățarea de la distanță la birourile de acasă, produsele au fost o fereastră către lume pentru utilizatori pe măsură ce pandemia continuă, iar echipele noastre satisfăcând nevoile ale acestui moment cu creativitate, pasiune și tipul de idei mărețe pe care numai Apple le poate furniza” – Tim Cook, director general Apple.

Având în vedere rezultatele mai sus amintite, consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0.205 $ la fiecare acțiune până la data de 12 noiembrie.

Încă un trimestru pentru care nu se raportează un ghidaj trimestrial

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 octombrie – 31 decembrie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus, incertitudinile generate de acestea, dar și felul în care a procedat la finele trimestrului trecut. Cu toate acestea, în cadrul teleconferinței organizate după raportarea rezultatelor financiare, Tim Cook a declarat că vânzările de iPad și Mac ar urma să continue pe trendul ascendent și în trimestrul actual datorită nevoilor generate de munca de acasă.

În ceea ce privește vânzările de iPhone, acesta a declarat că datele preliminare arată că vânzările de iPhone 12 sunt „chiar destul de bune”.

Apple va mai lansa produse până la finele anului

În timpul teleconferinței de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul fiscal precedent, Tim Cook a declarat că „anul acesta mai are câteva lucruri foarte interesante puse deoparte.” Deși el nu a intrat în detalii, cel mai probabil se referă la primele Mac-uri cu chipset-uri Apple, gigantul californian promițând încă din vară că va lansa până la sfârșitul acestui an astfel de computere.

Zvonurile de până acum arată faptul că Apple va organiza și în noiembrie o conferință în cadrul căreia să introducă aceste noi Mac-uri dar și, poate, alte câteva produse mai de nișă (o nouă pereche de căști și/sau AirTags).

Până atunci, directorul financiar al Apple Luca Maestri a anunțat că astăzi, 30 octombrie, se va lansa Apple One, cu o serie de pachete prin care compania americană oferă acces mai ieftin la serviciile sale. Evident, acestea nu vor fi disponibile în România.

Anul fiscal 2020 pentru Apple

Per total, pe tot parcursul anului fiscal 2020 din SUA (care a început la 1 octombrie 2019 și s-a încheiat la 30 septembrie 2020), Apple a încasat 274,5 miliarde de dolari și a înregistrat un profit net de 57,4 miliarde de dolari. În anul fiscal 2018, spre exemplu, compania americană a înregistrat încasări totale de 260,2 miliarde de dolari și un profit net de 55,3 miliarde de dolari.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 1 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS...

tvOS 16.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

macOS Ventura 13 beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,542CititoriConectați-vă
364CititoriConectați-vă
82AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS Ventura 13 beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la o săptămână distanță de macOS 13 beta...

tvOS 16.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 9.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 2 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS 9.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Deși...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.