Actualizare 13 august, ora 23:12: iOS 12 beta 7 a fost retras de către Apple atât din OTA, cât și de pe Apple Developer Center. Retragerea acestei actualizări s-ar datora unor probleme din cauza cărora anumite dispozitive iPhone și iPad au performanțe mult reduse după descărcarea și instalarea ultimului build de iOS 12. Cei mai mulți utilizatori care întâmpină problemele de performanță cauzate de iOS 12 beta 7 susțin că atunci când ating o pictogramă de aplicație, durează zece secunde sau chiar mai mult până când aceasta se deschide, iar o simplă repornire forțată a dispozitivelor nu pare să ajute la îmbunătățirea timpilor de așteptare.


iOS 12 beta 7 a fost lansat luni seară pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch ale dezvoltatorilor de aplicații înregistrați pe Apple Developer Center. Noul build al iOS 12 sosește la doar o săptămână distanță față de iOS 12 beta 6.

Prezentată la începutul lunii iunie, iOS 12 este o actualizare care aduce schimbări majore în sistemul de operare iOS, compania Apple lucrând din greu pentru a le aduce posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch nu doar funcționalități noi, ci și îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor dispozitivelor (mai ales în cazul celor de generație anterioară).

La capitolul noutăți, iOS 12 introduce pe iPhone X un set de caractere Animoji complet noi, precum și „Memoji” – niște Animoji pe care utilizatorii le pot crea și modifica după bunul plac, urmând ca mai apoi să le poată utiliza în iMessage și FaceTime. Și pentru că tot veni vorba despre aceste două servicii ale Apple, atât Mesaje, cât și FaceTime au primit în noua versiune de iOS o serie de efecte de cameră amuzante, iar FaceTime va accepta conversații în grup cu până la 32 de persoane (într-o versiune ulterioară a iOS 12).

Siri a fost și ea un punct de interes în iOS 12, astfel că utilizatorii vor primi Scurtături – o caracteristică bazată pe asistentul virtual personal ce le va permite să creeze automatizări personalizate bazate pe aplicații preinstalate sau de la terți. Acestea vor putea fi activate atât prin comenzi vocale adresate lui Siri, cât și din diferite locuri ale sistemului de operare. În plus, aceeași inteligență artificială din iOS i-a permis companiei Apple să introducă în noua versiune a sistemului de operare și Timp pe ecran – o funcționalitate care oferă un set extins de instrumente de monitorizare și gestionare a timpului petrecut pe iPhone și iPad.

Alături de cele mai sus menționate, iOS 12 introduce și câteva opțiuni noi pentru Nu deranjați (acum este mai simplu ca oricând să oprești notificările și alertele, inclusiv pentru atunci când dormi), precum și Notificări în grup – o caracteristică ce face mai simplă găsirea notificărilor în funcție de aplicația care le-a trimis.

Aplicații precum Bursa, iBooks și Reportofon se bucură și ele de noutăți în iOS 12. Astfel, prima are o interfață complet nouă și este disponibilă și pe iPad, cea de-a doua a fost redenumită în Cărți și vine cu o interfață complet modificată, iar cea din urmă este disponibilă și pe iPad și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și sincroniza înregistrările vocale. În plus, Apple a creat și o aplicație Măsurare care este bazată pe ARKit.

Vorbind despre ARKit, trebuie să menționăm că iOS 12 aduce ce-a de-a doua versiune a acestui SDK, oferind noi posibilități, precum experiențe partajate – o funcție ce permite unui grup de persoane să vadă același mediu de realitate augmentată pe dispozitive separate – și persistență – o caracteristică ce permite salvarea experiențelor AR pentru mai multe sesiuni.

Desigur, iOS 12 introduce și o mulțime de alte mici modificări pe iPhone, iPad și iPod touch, o parte dintre acestea fiind deja implementate sau urmează a fi implementate pe parcursul perioadei de testare. iOS 12 beta 2, spre exemplu, a venit cu modificări pentru Timp de utilizare, meniu Baterie, notificări și nu numai. iOS 12 beta 3 a venit cu peste 30 de schimbări în centru de notificări, Hărți, FaceTime, Nu deranjați, partajare localizare etc. iOS 12 beta 4 a venit cu schimbări în Activitate, Configurări, Memoji etc. iOS 12 beta 5 a venit cu peste 15 schimbări în Baterie, Poze, FaceTime, Podcasturi, centru de control, indicii cu privire la lansarea unui iPhone dual-SIM etc. iOS 12 beta 6 a venit cu peste 20 schimbări în Mesaje, Ceas, fundaluri, Muzică, Marcare, noi ecrane de întâmpinare etc. Noutățile iOS 12 beta 2 sunt prezentate aici, cele aduse de iOS 12 beta 3 sunt prezentate aici, cele aduse de iOS 12 beta 4 sunt prezentate aici, cele aduse de iOS 12 beta 5 sunt prezentate aici, iar cele aduse de iOS 12 beta 6 sunt prezentate aici. Și iOS 12 beta 7 vine cu schimbări și funcționalități noi, acestea fiind prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 12 beta 7 are numărul de build 16A5354b și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 6 a iOS 12 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta. Până atunci, utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta pot să instaleze a cincea versiune beta publică a iOS 12.

Descărcarea iOS 12 beta 7 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 12, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 12 beta 7, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 12 beta 7watchOS 5 beta 7 și macOS 10.14 Mojave beta 7.

iOS 12 beta 7 Noutăți

 • FaceTime: Se pare că funcționalitatea apeluri FaceTime în grup nu își va face apariția în prima versiune de iOS 12 pe care Apple o va lansa în toamnă. Disponibilă în versiunile beta de până acum, aceasta a fost eliminată din iOS 12 beta 7, iar Apple a anunțat că „va fi livrată într-o actualizare software spre sfârșitul acestei toamne.”
 • Mesaje: A fost introdus un ecran nou de întâmpinare ce prezintă noutățile aduse de iOS 12 în această aplicație.
 • Măsurare: Pictograma acestei aplicații a fost modificată, linia galbenă fiind poziționată acum orizontal.
 • Timp de utilizare: Apple susține că a eliminat metodele de evitare de care copiii se puteau folosi pentru a scăpa de limitele impuse în aplicații. Drept urmare, compania americană le recomandă părinților să modifice parola Timp de utilizare pentru a opri copiii din a se putea deloga de pe iCloud și/sau schimba ora sistemului.
 • Poze: 
  • A fost adăugată o sugestie de partajare foto în ecranul Pentru dvs. pe dispozitivele cărora utilizatorii nu au activat această funcționalitate.
  • A fost modificată animația redată la glisarea printre poze.
 • Face ID: Fața afișată la scanarea chipului cu Face ID a fost adăugată din nou.
 • Muzică: Acum este posibilă sortarea melodiilor și a listelor după cele mai recent adăugate.
 • Activare iPhone: Se pare că activarea unui iPhone este posibilă acum chiar și fără introducerea unei cartele SIM în acesta.
 • Hărți: Liniile de cale ferată sunt mult mai bine evidențiate pe hărțile din unele zone (de exemplu, în Japonia și Taiwan).
 • Nu deranjați: La activarea acestui mod, o notificare afișată pe ecranul de blocare îți va spune acum ora la care Nu deranjați se va dezactiva automat.
 • Sugestii Siri: 
  • Asistentul virtual personal din iOS 12 pare să sugereze muzică atunci când nimic nu este în redare pe iPhone / iPad.
  • Atunci când este ziua cuiva din Contacte, Siri va afișa o sugestie de apelare a acelei persoane pe ecranul de blocare al iPhone / iPad.
 • Imagine în imagine: Ecranul imagine în imagine de pe iPad are acum colțurile rotunjite.
 • Bursa: Noua aplicație pentru iPad poate fi acum vizualizată pe ecran divizat.
 • Adaptor Lightning la HDMI: iPad afișează acum o nouă pictogramă atunci când îl conectezi la un afișaj extern prin intermediul unui adaptor Lightning la HDMI.
 • Erori cunoscute: Conform Apple, iOS 12 beta 7 are o eroare din cauza căreia Apple Pay poate deveni indisponibil. În această situație, compania americană ne recomandă să reîncercăm utilizarea serviciului sau să repornim dispozitivul cu iOS pentru a folosi Apple Pay.
 • Probleme adresate: Actuala versiune beta de iOS 12 rezolvă problemele din cauza cărora generațiile 3 și 5 de Apple TV nu funcționau (corect) ca centre de locuințe. De asemenea, aceasta adresează problemele din aplicația Configurări ce erau cunoscute în versiunea precedentă și înlătură erorile întâmpinate la deschiderea unor scurtături.

Notă: Dacă ai descoperit noutăți în iOS 12 beta 7, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.