În cadrul evenimentului media de pe 27 martie, compania Apple a prezentat „Oricine poate crea,” un nou plan de învățământ gratuit care simplifică integrarea desenului, muzicii, fotografiei sau creării de filme în actualele planuri de învățământ ale profesorilor, indiferent de materie. Noul plan se alătură deja cunoscutei inițiative Apple „Oricine poate programa,” iar prin el Apple speră să ajute profesorii să stârnească interesul elevilor față de materiile pe care le predau.

Oricine poate crea a fost gândit, în primul rând, pentru noul iPad de 9,7 inchi și Apple Pencil, întrucât acestea le permit profesorilor și elevilor deopotrivă să fie mai creativi. Având un preț de pornire de doar 299$ (pentru școli), noul iPad este mai versatil și capabil ca oricând, având un afișaj Retina de 9,7 inchi, chipset Apple A10 Fusion, camere îmbunătățite și senzori avansați, precum și acces la peste 1,3 milioane de aplicații optimizate pentru iPad (între care se numără și aplicațiile Apple Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, iMovie și Clips).

Alături de noul iPad și Apple Pencil, din noul plan de învățământ mai face parte și Activitate școlară, o nouă aplicație de la Apple care ajută profesorii să creeze teme, să vadă progresul elevilor și să exploreze aplicațiile folosite în sălile de clasă. Această aplicație a fost construită pe bazele Sală de clasă, o altă aplicație de la Apple care ajută la integrarea iPad în sălile de clasă și este folosită deja în școlile din mai multe țări.

Noul plan de învățământ aduce o expresie creativă în orice materie

Apple susțiune că Oricine poate crea reprezintă o gamă de resurse gratuite pentru învățare și ghiduri de predare care ajută profesorii din întreaga lume să îmbine desenul, muzica, crearea de filme sau fotografia cu orice lecție, subiect sau temă. În plus, planul le oferă elevilor modalități diferite de a se exprima și îi ajută să descopere și dezvolte noi abilități.

Acest plan a fost dezvoltat în colaborare cu profesori și artiști, oferind astfel ghiduri, lecții, idei și exemple care să ajute profesorii să aducă creativitatea și noi abilități de comunicare în materii actuale, precum engleză, matematică, științe și istorie. Cu ajutorul lui, elevii vor putea, spre exemplu, să folosească Apple Pencil și aplicații precum Tayasui Sketches pentru a învăța despre simetrie sau camera iPad pentru a învăța despre fractali.

Apple este atât de încrezătoare în noul său plan, încât din această primăvară va include în sesiunile Astăzi la Apple din magazinele sale planul Oricine poate crea.

Profesorii pot personaliza învățarea cu „Activitate școlară”

Activitate școlară este o nouă aplicație care oferă profesorilor noi modalități de a crea teme, vizualiza progresul elevilor și folosi diferite aplicații în sălile de clasă. Aceasta include Conspecte, o modalitate rapidă de a crea și trimite teme cu aproape orice tip de conținut, de la legături web și până la PDF-uri și alte documente.

Cu Activitate școlară, profesorii pot beneficia de puterea și creativitatea aplicațiilor pentru iPad disponibile pe App Store. Ei vor putea atribui ușor o anumită activitate într-o aplicație și redirecționa elevii direct în acel loc din aplicația respectivă. Aplicații educaționale populare precum Nearpod, Tynker și Kahoot integrează deja Activitate școlară, susține Apple.

Și pentru că are deja un ecosistem de aplicații educaționale, Apple a creat ClassKit, un framework care le va permite dezvoltatorilor să își facă aplicațiile compatibile cu Activitate școlară pentru ca profesorii să poată da teme de casă din ele și să vadă progresul elevilor lor.

Activitate școlară și aplicațiile care beneficiază de ea pot oferi profesorilor o nouă imagine asupra felului în care elevii lor se descurcă, ajutându-i astfel să își ajusteze felul în care predau la nevoile și potențialul fiecărui elev.

Sală de clasă, acum și pe Mac

Sală de clasă, asistentul de predare care ajută profesorii să administreze iPad-urile elevilor și să îi ghideze prin lecții, va fi disponibil și pe Mac.

Cu ajutorul acestei aplicații, profesorii vor putea, atât de pe iPad, cât și de pe Mac, să deschidă aplicații, cărți și pagini web pe dispozitivele iPad ale tuturor elevilor, precum vor putea și să le trimită și să primească de la ei documente. Sală de clasă le permite profesorilor să vizualizeze ecranele elevilor în timpul orelor de curs, astfel încât să se asigure că toată lumea este concentrată asupra lecției.

De asemenea, Sală de clasă le oferă profesorilor și posibilitatea de a atribui iPad-urile partajate elevilor, precum și posibilitatea de a reseta parola elevilor uituci.

Potrivit Apple, versiunea pentru Mac a Sală de clasă va fi disponibilă în beta începând din iunie. Versiunea pentru iPad a acestei aplicații este disponibilă încă din primăvara anului 2016.

De 40 de ori mai mult spațiu de stocare pe iCloud pentru profesori și elevi

iCloud poate stoca în siguranță documentele și proiectele elevilor și profesorilor care doresc să le poată accesa de pe orice dispozitiv, oricând. Și pentru că 5GB nu era suficient pentru nevoile celor mai multor utilizatori din școli și licee, Apple a decis ca, începând de astăzi, orice profesor sau student cu un ID Apple Administrat să aibă gratuit 200GB de stocare pe iCloud. (De acest privilegiu nu se bucură și utilizatorii de rând, care trebuie în continuare să se mulțumească cu numai 5GB de stocare gratuită pe iCloud…).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.