Apple își actualizează suita de aplicații de productivitate iWorkPages, Numbers și Keynote – cu o serie de caracteristici care vor permite utilizatorilor să fie mai creativi atunci când lucrează la documentele, folile de calcul și prezentările lor de pe iPad.

Potrivit companiei americane, utilizatorii modelelor de iPad vor putea, pentru prima dată, să deseneze, schiteze și scrie în aceste aplicații cu ajutorul Apple Pencil. Pages, Numbers și Keynote au, așadar, începând de acum o serie de instrumente avansate și ușor de folosit, care le vor permite tuturor utilizatorilor – de la elevi și până la profesioniști – să dea viață documentelor cu desene, ilustrații, diagrame și altele. De asemenea, ele le vor permite utilizatorilor să folosească Apple Pencil pentru a adăuga, ușor și precis, culori și texturi pe orice desen.

Disponibilă de astăzi în beta, Adnotarea Inteligentă este un instrument nou și inovativ din aplicația Pages, care le permite utilizatorilor să dea, primească și încorporeze feedback în orice document cu ajutorul Apple Pencil. Folosind Adnotare Inteligentă, comentariile și semnele de corectură vor fi ancorate în mod dinamic pe text. Astfel, pe măsură ce utilizatorul va modifica documentul și va integra feedback nou, adnotările existente vor rămâne acolo unde au fost adăugate inițial.

iWork este o suită puternică de aplicații pentru iPhone, iPad și Mac care sunt folosite în sălile de clasă din întreaga lume. Cu compatibilitatea iPad pentru Apple Pencil, noile Pages, Numbers și Keynote le vor permite elevilor să aducă un cu totul nou nivel de creativitate în documentele, foile de calcul și prezentările lor, în timp ce inovativa caracteristică „Adnotare Inteligentă” le oferă elevilor posibilitatea de a da, primi și încorpora feedback mai ușor ca oricând. Elevii pot, de asemenea, să folosească instrumentele de colaborare în timp real integrate în iWork pentru a explora și învăța împreună.

Trecând mai departe, Apple anunță că noua versiune a aplicației Pages pentru iOS și macOS va permite crearea de cărți, ceea ce înseamnă că oricine va putea crea cărți digitale amuzante și interactive. O serie de șabloane implicite îi vor ajuta pe utilizatorii de iPhone, iPad și Mac să înceapă cartea, urmând ca ulterior să o poată personaliza după bunul plac cu ajutorul noilor instrumente pentru desen și/sau cu ajutorul galeriilor de imagini și videoclipuri. Aidoma documentelor Pages clasice, utilizatorii vor putea colabora în timp real la crearea cărților, indiferent că folosesc un iPhone, un iPad, un Mac sau versiunea iCloud.com a Pages. Cărțile create în Pages vor putea fi mai apoi partajate și vor fi afișate în aplicația iBooks.

O altă caracteristică disponibilă exclusiv în Pages este Mod Prezentator. Aceasta le permite utilizatorilor să își transforme dispozitivul iPad sau iPhone într-un teleprompter virtual care va face ca atenția lor să fie mult mai greu distrasă. Grație acestui mod, textul se va auto-derula la o viteză ajustabilă, iar dimensiunea lui, spațierea, fontul și culoarea fundalului vor putea fi modificate chiar în timpul redării textului.

În fine, Apple anunță că toate cele trei aplicații ale suitei iWork vor fi compayibile și cu Box în noile versiuni, permițând astfel utilizatorilor să colaboreze în timp real în documente care sunt stocate folosind acest serviciu.

Actualizările aduse celor trei aplicații de productivitate vor fi disponibile începând de astăzi pe dispozitivele cu iOS și macOS compatibile. Pentru a le descărca și instala, accesați App Store > Actualizări sau folosiți linkurile de mai jos:

iOS

Mac

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.