Cel mai ieftin și mai popular iPad primește o actualizare, conform unui anunț făcut în urmă cu scurt timp de Apple în cadrul evenimentului educațional organizat în Chicago. Noul iPad 6 este compatibil cu Apple Pencil, oferind utilizatorilor posibilitatea de a fi mai creativi și mai productivi atunci când desenează, iau notițe, înregistrează capturi de ecran și nu numai. De asemenea, acesta este mai versatil și potent ca oricând, având un ecran Retina de 9,7 inchi, chipset Apple A10 Fusion și senzori avansați care le vor oferi utilizatorilor, printre altele, și o experiență AR captivantă.

iPad este viziunea noastră pentru viitorul calculatoarelor și sute de milioane de oameni din întreaga lume îl folosesc în fiecare zi la serviciu, în școli și acasă. Noul iPad de 9,7 inchi ia tot ceea ce este iubit la cel mai popular iPad și îl îmbunătățește pentru a inspira creativitatea și învățarea.

Noul iPad păstrează același ecran Retina de 9,7 inchi (2048 pe 1536 pixeli / 264 pixeli per inch) al generației precedente, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor trebui în continuare să se mulțumească cu același afișaj inferior din unele puncte de vedere chiar și celui din iPad Air 2. Acest ecran este însă capabil să ofere detalii splendide și culori vii și, mai mult decât atât, are integrați o serie de senzoli tactili care îl fac compatibil cu Apple Pencil.

Introdus pentru prima dată în iPad Pro, Apple Pencil a devenit în ultimii ani exrem de popular în rândul studenților, artiștilor și nu numai, așa că Apple s-a gândit să permită folosirea lui și pe un produs mult mai accesibil maselor. Astfel, utilizatorii noului iPad de 9,7 inchi vor putea folosi creionul pentru a desena și adnota cât se poate de natural și fluid. Aceasta deoarece ecranul tabletei are integrați senzori avansați care măsoară atât forța aplicată cu creionul asupra ecranului, cât și înclinația pentru o acuratețe perfectă și o latență redusă într-o varietate foarte largă aplicații, cum ar fi Notability, Pages, Numbers, Keynote și aplicațiile din suita Microsoft Office. De asemenea, ecranul iPad 6 are acum și o tehnologie avansată pentru respingerea palmei care face posibilă sprijinirea mâinii pe ecranul iPad în timp ce desenezi cu Apple Pencil.

Alături de compatibilitatea cu Apple Pencil, Apple anunță că noul iPad are un chipset Apple A10 Fusion pe 64 de biți, care oferă o putere de procesare cu 40 de procente mai mare decât chipset-ul Apple A9 din iPad 5 și performanțe grafice cu 50% mai mari comparativ cu același model de iPad.

La capitolul camere, iPad 6 păstrează exact aceiași senzori pe care i-am întâlnit și la modelul de anul trecut. Mai precis, vorbim despre un senzor principal (pe spate) de 8 megapixeli, obiectiv cu 5 elemente și diafragmă f/2,4 și de un senzor secundar (în față) de 1,2 megapixeli cu diafragmă f/2,2.

Aceste camere coroborate cu afișajul Retina, chipsetul Apple A10 Fusion și senzorii avansați fac însă din noul iPad de 9,7 inchi un produs capabil să ofere experiențe AR captivante. Potrivit Apple, noua tabletă va lucra foarte bine cu următoarea generație de aplicații bazate pe realitatea augmentată întrucât poate să urmărească cu acuratețe mișcările și este suficient de potentă pentru a suprapune conținut virtual peste lumea reală.

În rest, iPad 6 rămâne cu exact același design pe care l-am văzut și la modelul anterior, fiind construit pentru durabilitate și mobilitate. Acesta are o carcasă unibody din aluminiu, care măsoară în continuare 240 mm pe lungime, 169,5 mm pe lățime, 7,5 mm în grosime și cântărește 469g, și vine cu trei finisaje: gri stelar, argintiu și auriu.

Și prețul a fost moștenit de noul iPad de la generația precedentă, ceea ce înseamnă că în România va costa în jur de 1975 lei varianta cu 32GB de stocare Numai Wi-Fi și 2729 lei varianta cu 32GB Wi-Fi + Cellular. iPad 6 va ajunge în magazinele partenere Apple din mai multe țări chiar săptămâna aceasta, urmând ca în România să fie disponibil luna viitoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.