Imagine via OS X Daily

Apple a lansat miercuri dimineață noi actualizări de securitate pentru OS X El CapitanmacOS Sierra și o componentă a Boot Camp. Astfel, posesorii de Mac care încă mai folosesc aceste versiuni ale sistemului de operare macOS, precum și utilizatorii care folosesc Boot Camp pentru a rula Windows pe Mac-urile lor vor putea să instaleze acum actualizările de securitate 2017-004, 2017-001, respectiv Wi-Fi Update for Boot Camp 6.1.

Potrivit Apple, Actualizare de Securitate OS X El Capitan / macOS Sierra 2017-003 aduce aceleași actualizări de securitate ca și macOS High Sierra 10.13.1. Pe scurt, vorbim despre zeci de vulnerabilități care au fost îndepărtate din cele două versiuni ale sistemelor de operare, făcând astfel utilizarea OS X El Capitan și macOS Sierra mai sigură.

Printre vulnerabilitățile înlăturate se numără, desigur, și vulnerabilitatea Wi-Fi cunoscută sub numele „KRACK.” Descoperită de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef, vulnerabilitatea din WPA2 afectează milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi.

Mai multe detalii despre întreg conținutul de securitate al actualizărilor de OS X / macOS sunt disponibile aici.

Așadar, în situația în care folosești una dintre cele două versiuni ale sistemului de operare macOS, este indicat să descarci și instalezi numaidecât actualizarea de securitate potrivită versiunii sistemului de operare utilizat.

Actualizările de securitate ar trebui să apară pe App Store > Actualizări pe toate Mac-urile cu OS X El Capitan 10.11.6 / macOS Sierra 10.12.6.


Alături de actualizările de securitate adresate macOS Sierra și OS X El Capitan, Apple a mai lansat de dimineață și o actualizare Wi-Fi pentru Boot Camp – utilitarul care le permite utilizatorilor de Mac să instaleze sistemul de operare Windows pe o partiție dedicată.

Conform Apple, versiunea 6.1 a acestei actualizări îmbunătățește securitatea Driverului Broadcom WiFi de pe Mac în timpul folosirii Windows cu Boot Camp.

Mai precis, este vorba despre înlăturarea acelorași vulnerabilități Wi-Fi „KRACK” despre care am discutat și la Actualizările de Securitate dedicate macOS Sierra și OS X El Capitan, drept pentru care instalarea acestei actualizări este recomandat a se face numaidecât de către toți utilizatorii de Mac care au instalat Windows prin Boot Camp.

În cazul în care te întrebi cum poți descărca Actualizare Wi-Fi pentru Boot Camp 6.1, ei bine răspunsul este prin intermediul utilitarului Actualizare software de la Apple. Odată lansat, acest utilitar îți va afișa toate actualizările de la Apple disponibile pentru computerul tău, permițându-ți să le instalezi prin clic pe Instalează x articole.


Separat de actualizările de securitate mai sus amintite, Apple a mai lansat marți seară și iOS 11.1, watchOS 4.1 și tvOS 11.1, macOS High Sierra 10.13.1 și iTunes 12.7.1.

De asemenea, recent, compania americană a lansat Java pentru OS X 2017-001, o actualizare care instalează componenta runtime de generație veche Java 6 pe macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.12 Sierra, OS X 10.11 El Capitan, OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.8 Mountain Lion și OS X 10.7 Lion. Rețineți că acest pachet poate fi descărcat numai de aici (deci nu și de pe App Store) și este destinat asigurării de suport pentru programe de generație mai veche, întrucât include versiunile învechite de Java 6 care au fost oferite și de versiunile 2015-001, 2014-001 și 2013-005.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.