iOS 11.1 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată toate noutățile pe care le aduce

0
1836

iOS 11.1 a fost lansat marți seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproximativ două săptămâni distanță de iOS 11.0.3 și a fost testată în prealabil timp de o lună.

iOS 11.1 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit Apple, „iOS 11.1 introduce peste 70 de noi emoji, corectează probleme și include îmbunătățiri”. Mai precis, această actualizare:

Emoji

  • Peste 70 de noi emoji, inclusiv tipuri de mâncare, animale, creaturi mitice, opțiuni vestimentare, emoticoane mai expresive, caractere de gen neutru și multe altele.

Poze

  • Rezolvă o problemă care putea cauza afișarea neclară a unor poze
  • Rezolvă o problemă care putea cauza redarea lentă a efectelor Live Photo
  • Corectează o problemă care putea împiedica afișarea unor poze în albumul Persoane în cazul restaurării dintr-un backup iCloud
  • Corectează o problemă care putea afecta performanța la glisarea între capturile de ecran

Accesibilitate

  • Îmbunătățește compatibilitatea pentru introducerea codului Braille de gradul 2
  • Îmbunătățește accesul VoiceOver la fișierele PDF cu mai multe pagini
  • Îmbunătățește acțiunile rotorului VoiceOver pentru anunțarea notificărilor primite
  • Îmbunătățește meniul acțiunilor VoiceOver la eliminarea unei aplicații din comutatorul de aplicații
  • Corectează o problemă care împiedica, în cazul unor utilizatori, afișarea tastelor alternative la utilizarea VoiceOver în modul Scriere tactilă
  • Corectează o problemă care cauza revenirea permanentă a rotorul VoiceOver la acțiunea implicită în aplicația Mail
  • Corectează o problemă care împiedica ștergerea mesajelor utilizând rotorul VoiceOver

Alte îmbunătățiri și corecturi

  • Reintroduce posibilitatea de a accesa comutatorul de aplicații prin apăsarea marginii afișajului cu 3D Touch
  • Corectează o problemă care cauza reafișarea notificărilor degajate din Mail pe ecranul de blocare
  • Corectează o problemă din mediile organizaționale care împiedica mutarea datelor între aplicațiile gestionate
  • Corectează o problemă legată de unele accesorii GPS terțe care cauza inexactități în datele de localizare
  • Rezolvă o problemă care cauza afișarea configurărilor pentru notificările Ritm cardiac în aplicația Apple Watch pentru modelele Apple Watch din prima generație
  • Corectează o problemă care împiedica afișarea pictogramelor aplicațiilor în notificările de pe Apple Watch
  • Securitate: iOS 11.1 adresează mai multe probleme de securitate, printre care se numără și vulnerabilitățile Wi-Fi cunoscute drept „KRACK.” Descoperite de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef, vulnerabilitățile din WPA2 afectează milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi.
    • Mai multe detalii despre conținutul de securitate al acestei actualizări sunt disponibile aici.

Notă: Informații suplimentare despre noutățile din iOS 11.1 pot fi descoperite în articolele din această pagină.

iOS 11.1 Actualizare iPhone și iPad

Actualizarea la iOS 11.1 le este, așadar, recomandată în special utilizatorilor care au instalat iOS 11.0 / iOS 11.0.1 / iOS 11.0.2 / iOS 11.0.3, întrucât ea rezolvă aparent o parte dintre problemele deranjante pe care cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare le-a adus pe unele dispozitive iPhone.

iOS 11.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Utilizatorii care nu au făcut încă actualizarea la iOS 11.0 sunt sfătuiți să urmeze tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos pentru a descărca și instala în siguranță cea mai recentă versiune a sistemului de operare:


iOS 11.1 succede iOS 11.0.3, o actualizare minoră adusă sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch cu scopul de a adresa câteva erori prezente pe anumite dispozitive iPhone 6s și iPhone 7. Mai multe detalii despre iOS 11.0.3 sunt disponibile aici.

Împreună cu iOS 11.1, Apple a mai lansat în această seară și versiunile finale ale tvOS 11.1, watchOS 4.1 și macOS 10.13.1.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.