Apple a lansat macOS 10.13.1 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare sosește după o perioadă de testare care s-a întins pe durata ultimei luni.

macOS 10.13.1 Noutăți

Potrivit Apple, actualizarea macOS 10.13.1 îmbunătățește securitatea, stabilitatea și fiabilitatea computerelor Mac compatibile. Mai precis, această actualizare:

  • Aidoma iOS 11.1, macOS 10.13.1 furnizează compatibilitate pentru peste 70 de noi emoji, inclusiv tipuri de mâncare, animale, creaturi mitice, opțiuni vestimentare, emoticoane mai expresive, caractere de gen neutru și multe altele.
  • Corectează o problemă din cauza căreia conexiunea Bluetooth putea fi indisponibilă în timpul tranzacțiilor Apple Pay.
  • Sporește fiabilitatea sincronizării mesajelor Microsoft Exchange în aplicația Mail.
  • Corectează o problemă din cauza căreia Spotlight nu accepta introducerea de la tastatură.
  • Securitate: macOS 10.13.1 adresează mai multe probleme de securitate. Dintre acestea, cele mai importante sunt vulnerabilitățile Wi-Fi cunoscută drept „KRACK.” Descoperite de cercetătorul în domeniul securității Mathy Vanhoef, vulnerabilitățile din WPA2 afectau (și încă afectează) milioane de routere, telefoane inteligente, PC-uri, Mac-uri, iPad-uri și nu numai. Acestea le permit infractorilor cibernetici să decripteze traficul de rețea pentru a fura numerele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și/sau alte informații pe care noi le transmitem chiar și prin intermediul unor conexiuni securizate, în rețele securizate de cel mai puternic protocol de securitate Wi-Fi. Aparent, dispozitivele cu iOS 11.0.3 (și anterior), tvOS 11.0 (și anterior) și watchOS (4.0.1 și anterior), precum și computerele cu Windows nu erau la fel de vulnerabile în fața KRACK precum sunt computerele cu macOS 10.13.0 ori Linux sau/și dispoizitivele cu Android (acestea trei din urmă permit retrimiterea și reutilizarea unei chei de criptare care ar trebui să fie folosită o singură dată, iar atacurile KRACK tocmai pe această breșă se bazează).
    • Mai multe detalii despre conținutul de securitate al acestei actualizări sunt disponibile aici.

macOS 10.13.1 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din App Store > Actualizări, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu High Sierra. Având în vedere gravitatea erorilor corectate, dar și noutățile, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

macOS 10.13.1 succede Actualizarea Suplimentară macOS 10.13 pe care Apple a lansat-o la începutul lunii curente și care venea să îndepărteze câteva vulnerabilități și să corecteze o serie de erori. Mai multe informații despre respectiva actualizare sunt disponibile aici.

Împreună cu macOS 10.13.1, Apple a mai lansat în această seară și versiunile finale ale iOS 11.1, watchOS 4.1 și tvOS 11.1.

2 COMENTARII

  1. Nu vad asa matur acest macOS pt.a-l recomanda.
    Mi-a cam incetint Macbook-ul (Pro 15 i7 mid.2015 16Gb) si nu m-a convis sa fac update la iMac.. Asa ca am ramas pe Sierra. Singurul avantaj la HS il vad in managementul spatiului.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.