Apple a lansat Actualizare Suplimentară macOS High Sierra 10.13 la doar o săptămână și jumătate distanță de când versiunea finală a macOS 10.13 este disponibilă pentru posesorii de Mac-uri compatibile.

Actualizare Suplimentara macOS High Sierra 10.13 Noutăți

Potrivit Apple, actualizarea suplimentară include îmbunătățiri pentru fiabilitatea, stabilitatea și securitatea Mac-urilor compatibile.

Mai precis, pe partea de securitate, această actualizare adresează o vulnerabilitate software din cauza căreia parolele volumelor APFS criptate erau afișate sub formă de text în Utilitar Disc. 

Conform Apple, utilizatorii care primesc parola discului sub formă de indiciu în Utilitar Disc vor trebui să instaleze actualizarea suplimentară, să creeze un backup cu datele volumului afectat, să elimine discul, să îl reformateze în APFS, apoi în APFS (criptat) și abia apoi să restaureze datele pentru care a fost făcută copie de siguranță. Mai multe detalii aici.

Alături de această eroare, actualizarea suplimentară macOS High Sierra 10.13 mai corectează încă o vulnerabilitate ce ar fi permis infractorilor cibernetici să fure prin intermediul unor aplicații otrăvite numele de utilizator și parolele conturilor stocate în Portchei. Detalii suplimentare despre cele două vulnerabilități adresate prin această actualizare sunt disponibile aici.

Pe partea de îmbunătățiri pentru stabilitate și fiabilitate, însă, actualizarea suplimentară lansată de Apple:

  • Sporește robustețea programului de instalare.
  • Corectează o problemă care afecta reprezentarea grafică a cursorului în timpul utilizării aplicației Adobe InDesign.
  • Rezolvă o problemă din cauza căreia mesaje de e-mail nu puteau fi șterse din conturile de Yahoo adăugate în aplicația Mail.

Actualizare Suplimentara macOS High Sierra 10.13 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din App Store > Actualizări, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu High Sierra. Având în vedere gravitatea erorilor corectate, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

Utilizatorii de Mac care au instalat pe computerele lor un profil de dezvoltator sau Apple Beta Program trebuie să știe că nu vor primi actualizarea suplimentară, ci doar macOS 10.13.1 beta 2 / public beta 1; actualizări care, de asemenea, adresează problemele menționate mai sus.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.