Populara aplicație de mesaje și apelare WhatsApp Messenger a fost actualizată la începutul săptămânii în curs cu noi caracteristici foarte importante pentru utilizatorii de iPhone.

Potrivit companiei dezvoltatoare, versiunea 2.17.71 a WhatsApp ne permite în sfârșit să ștergem și revocăm mesajele trimise deja prietenilor. Astfel, atât timp cât și noi și destinatarul/destinatarii avem instalată noua versiune a aplicației și nu au trecut mai mult de 7 minute de la momentul în care am trimis mesajele selectate, le vom putea șterge din conversațiile simple și/sau în grup, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pentru a face acest lucru, utilizatorii care întrunesc cele două condiții mai sus menționate vor trebui să apese lung pe unul dintre mesajele trimise, să selecteze apoi opțiunea Ștergere, să selecteze mesajul/mesajele nedorit(e), iar apoi să atingă pictograma coș de gunoi din zona inferioară stângă a ecranului. Odată atins, acest buton va afișa pe ecran o casetă de dialog cu opțiunile Șterge pentru toată lumea și Șterge pentru mine. Pentru ca mesajul/mesajele să nu mai poată fi văzut(e) de către destinatar/destinatari, va trebui să atingi Șterge pentru toată lumea.

Notă: Dacă opțiunea Șterge pentru toată lumea nu îți este afișată în unele conversații, înseamnă că destinatarul ori măcar unul dintre destinatari nu a instalat cea mai recentă versiune a WhatsApp sau au trecut mai mult de 7 minute de când ai trimis mesajul/mesajele respective.

Dacă ștergerea mesajului selectat s-a făcut cu succes, atunci în locul lui va apărea mesajul Ați șters acest mesaj (la tine) sau Acest mesaj a fost șters (la destinatar/i). Dacă ștergerea nu s-a făcut cu succes, mesajul va apărea în continuare, fără ca tu să fii anunțat cu privire la eroare.

După cum notează WhatsApp într-un articol de asistență publicat recent, utilizatorii trebuie să țină cont de faptul că destinatarii „ar putea vedea mesajele tale înainte de a fi șterse ori dacă ștergerea nu a fost cu succes,” precum și de faptul că există posibilitatea ca mesajul să fi fost văzut în notificare (mesajele șterse nu vor dispărea, deci, din notificări). Or, cu alte cuvinte, nu este garantat ca această nouă caracteristică să te scoată din orice situație, așa că cel mai sigur este în continuare să te gândești de două ori înainte de a apăsa pe Trimiteți.

Separat de caracteristica de ștergere a mesajelor trimise, cea mai recentă versiune a WhatsApp Messenger mai introduce și Distribuiți locația în timp real.Această nouă funcționalitate le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și partaja localizarea în timp real cu prietenii și membrii familiei, fiind similară cu funcționalitatea Partajare localizare din aplicația Mesaje a iOS.

Pentru a-ți partaja localizarea în timp real cu cei apropriați va trebui să deschizi conversațiile cu ei, să atingi pictograma + (de deasupra tastaturii), să selectezi Locație, apoi să atingi Distribuiți locația în timp real.

În fine, WhatsApp 2.17.71 corectează o eroare din cauza căreia notificările pentru unele mesaje nu apăreau pe dispozitivele iPhone cu iOS 11.

Actualizarea la versiunea 2.17.71 a aplicației WhatsApp Messenger poate fi efectuată de către toți utilizatorii de iPhone (cu iOS 7.0 sau ulterior) din App Store > Actualizări.

- Reclamă -