macOS High Sierra public beta 8 a fost lansat vineri dimineață pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Beta Software. Noul build de macOS sosește la patru zile distanță de macOS High Sierra public beta 7 și la doar câteva ore distanță de macOS High Sierra beta 9.

Prezentată pe 5 iunie, macOS High Sierra este o actualizare care introduce pe Mac noi tehnologii pentru stocare, video și grafică. Ea acceptă noul Sistem Fișier Apple (APFS), Codecul Video de Înaltă Eficiență (HEVC sau H.265) și introduce o versiune actualizată a Metal care suportă VR și GPU-uri externe.

Pe partea de aplicații, macOS High Sierra a actualizat Poze cu o bară laterală ce simplifică accesarea instrumentelor de editare și albumelor, precum și cu noi opțiuni pentru editare și compatibilitate pentru aplicațiile externe de editare foto (cum ar fi Pixelmator sau Photoshop). De asemenea, și Safari a fost îmbunătățit, versiunea 11 a browserului venind cu performanțe mai bune ca oricând, blocarea auto-redării videoclipurilor și o funcționalitate de prevenire a urmăririi datelor. Alte aplicații precum Mesaje, Notițe, FaceTime și nu numai, au fost, de asemenea, îmbunătățite în noua versiune a sistemului de operare, alături de iCloud, Siri (care acum are o voce mai naturală și știe mai multe despre muzică) și Căutare Spotlight.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2017, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.13, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În macOS 10.13 beta 4 / public beta 3, spre exemplu, gigantul californian a actualizat pictograma aplicației Contacte și a introdus un widget În redare (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 4 sunt disponibile aici), în macOS 10.13 beta 5 / public beta 4 a introdus un nou ecran de întâmpinare în aplicația Poze (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 5 sunt disponibile aici), iar în macOS 10.13 beta 6 a actualizat pictogramele aplicațiilor App Store și Hărți (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 6 sunt disponibile aici).

macOS High Sierra public beta 8 are același număr de build precum macOS High Sierra beta 9, 17A360a, ceea ce înseamnă că aduce exact aceleași noutăți precum versiunea dedicată dezvoltatorilor. Mai multe detalii despre macOS High Sierra beta 9 sunt disponibile aici.

macOS High Sierra public beta 8 poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din App Store > Actualizări de către toți utilizatorii înscriși pe Apple Beta Software (cu condiția să fi descărcat deja utilitarul de acces macOS High Sierra public beta pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). În cazul în care nu ai instalat până acum macOS public beta, urmează tutorialul de mai jos pentru a vedea pas cu pas cum să o faci:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.