Apple TV 5 – iată principalele funcționalități noi și când va fi prezentat

0
896

Apple va introduce în curând un model de Apple TV înzestrat cu câteva dintre caracteristicile demult așteptate de utilizatori.

Bloomberg informează că acest Apple TV de nouă generație (a 5-a) urmează să fie prezentat de compania americană în cadrul evenimentului media de marți, 12 septembrie, și va veni cu un procesor mai rapid pentru a suporta difuzarea conținutului video la o rezoluție de până la 4K (pe televizoarele compatibile).

Rezoluția maximă suportată de actuala generație de Apple TV (a 4-a) este 1080p, fiind de două ori mai mică decât rezoluția afișajelor de pe cele mai multe dintre televizoarele disponibile în prezent pe piață.

Procesorul mai rapid din generația a 5-a de Apple TV urmează să ofere suport și pentru Gama Dinamică Înaltă (HDR). Drept urmare, utilizatorii care au televizoare cu HDR vor vedea culori mai luminoase și acurate în imaginile vizionate.

Alături de aceste noi caracteristici hardware, Bloomberg ne informează că Apple testează o nouă versiune a aplicației TV care este optimizată pentru o mai bună evidențiere a conținutului difuzat în direct de aplicațiile compatibile. Mai mult decât atât, compania californiană încearcă să încheie acorduri cu creatorii de conținut astfel încât să asigure disponibilitatea de videoclipuri și filme 4K pe noul Apple TV 5.

Pentru a avea conținut 4K și HDR, Apple va avea nevoie de acorduri cu creatorii de conținut care pot furniza conținut video în aceste formate. Gigantul IT din Cupertino, California a început să discute cu studiourile de film despre furnizarea filmelor în versiuni 4K, via iTunes, potrivit unor persoane care cunosc discuțiile. Compania a mai discutat și cu creatorii care au deja aplicații pe Apple TV despre dorințele sale cu privire la conținutul video 4K, a spus o altă persoană.

Informațiile cu privire la intenția companiei Apple de a lansa un Apple TV cu suport 4K au apărut de ceva vreme pe Internet, existând de curând câteva indicii oferite chiar de Apple cu privire nu doar la rezoluția maximă acceptată de acest nou dispozitiv, dar și la suportul pentru HDR.

Actuala generație de Apple TV a fost introdusă de Apple în octombrie 2015 și venea cu un sistem de operare – tvOS – propriu, o telecomandă Siri, App Store și multiple alte îmbunătățiri față de modelul precedent. Chiar și așa, încă de la lansare, Apple TV 4 a fost criticat pentru că nu oferă ieșire video la rezoluția 4K.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.