A sosit momentul pe care milioane de posesori de Mac l-au așteptat o vară întreagă! Versiunea finală a macOS High Sierra 10.13 a fost lansată de Apple, ceea ce înseamnă că poate fi descărcată gratis pe toate modelele de Mac eligibile.

S-a lansat macOS High Sierra 10.13 Iată toate noutățile

Prezentată pe 5 iunie 2017, macOS High Sierra este o actualizare concepută pentru a îmbunătăți macOS Sierra 10.12 în câteva puncte-cheie.

Potrivit Apple, noua versiune majoră a sistemului de operare aduce pe Mac, în primul rând, noi tehnologii pentru stocare, video și grafică, oferind noul sistem de fișiere APFS (doar pe Mac-urile cu SSD, nu și pe cele cu Fusion Drive și HDD), Codecul Video de Înaltă Eficiență (HEVC sau H.265) și o versiune actualizată a Metal care suportă VR și GPU-uri externe.

Pe partea de aplicații, macOS High Sierra actualizează Poze cu o bară laterală ce simplifică accesarea instrumentelor de editare și albumelor, precum și cu noi opțiuni pentru editare și compatibilitate pentru aplicațiile externe de editare foto (cum ar fi Pixelmator sau Photoshop).

De asemenea, cea mai nouă versiune de macOS îmbunătățește și Safari, versiunea 11 a browserului venind cu performanțe mai bune ca oricând, blocarea auto-redării videoclipurilor și o funcționalitate de prevenire a urmăririi datelor.

Alte aplicații precum Mesaje, Notițe, FaceTime, și nu numai, au fost, de asemenea, îmbunătățite în noua versiune a sistemului de operare, alături de iCloud, Siri (care acum are o voce mai naturală și știe mai multe despre muzică) și Căutare Spotlight.

Actualizarea la noua versiune majoră de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din App Store > Actualizări, cât și urmând linkul direct de mai jos (urmați linkul mai ales dacă noua versiune a macOS nu apare în secțiunea de Actualizări a App Store).

Actualizarea la macOS High Sierra poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu cel puțin 15 GB liberi pe disc și OS X Mountain Lion 10.8 (sau ulterior) instalat. În cazul în care Mac-ul tău este eligibil, dar are instalată o versiune de OS X anterioară 10.8, vei putea face actualizarea la High Sierra numai după ce vei actualiza sistemul măcar la OS X Mountain Lion 10.8.

Notă: Înainte de a instala macOS High Sierra vă recomandăm să efectuați un backup cu Time Machine sau cu un alt program similar pentru a evita eventuale pierderi ale datelor cauzate de diverse probleme survenite în timpul actualizării. Apariția unor probleme care să ducă la pierderea datelor este posibilă ținând cont mai ales de faptul că macOS High Sierra migrează sistemele la APFS; un format de fișier complet nou.

Dezvoltatorii și utilizatorii care și-au actualizat sistemele la macOS High Sierra Golden Master vor putea descărca și instala și actualizarea de acum, în condițiile în care aceasta are numărul de build diferit de High Sierra GM (17A365 vs. 17A362).

macOS High Sierra 10.13 sosește pe Mac-uri la o săptămână distanță de versiunile finale ale iOS 11, tvOS 11 și watchOS 4.

2 COMENTARII

  1. am dat update si nu a aparut nimic OTA. dupa o cautare, am descoperit ca se da jos ca o aplicatie. acum e la dowmnload, il instalez imediat.
    P.S. Mi se pare o prostie asta, de ce nu apare acolo “un update disponibil” ca la iphone nu pot sa imi dau seama. Trebuiau ei sa ne complice viata, nu puteau sa faca o treaba buna pana la capat. Toate aceste mici inconveniente, adunate, m-a determinat sa il pun la vanzare, abia astept sa trec la windows ca nu ii mai suport.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.