AirPods sunt disponibile în sfârșit la precomandă și în România. Iată unde și prețul!

2
2344

Prezentate odată cu iPhone 7 și Apple Watch Series 2 și lansate în peste 100 de țări pe la jumătatea lunii decembrie, căștile wireless Apple AirPods au fost în sfârșit lansate și în România.

Fără a fi încă disponibile în stoc la vreun revânzător autorizat de produse Apple din România, noile căști au apărut săptămâna aceasta la cel puțin două magazine online de la noi din țară.

Atât eMAG, cât și iStyle listează la ora actuală AirPods ca fiind disponibile la (pre)comandă, permițând astfel tuturor celor interesați să le cumpere pentru a se asigura că le vor primi cât mai curând. Niciunul dintre cei doi retaileri nu are (nici în magazinul online, nici în cele fizice) AirPods pe stoc și nici nu listează data la care vor începe livrarea căștilor. Cu toate acestea, câțiva cititori iTutorial.ro care au comandat noile căști wireless susțin că au primit mesaj de la revânzătorii autorizați Apple cum că ele le vor fi livrate începând de săptămâna viitoare. Desigur, trebuie notat că sunt probleme și acum cu stocurile în majoritatea țărilor, așa că termenii de livrare vor fi mai mari pe măsură ce înaintăm în timp.

În ceea ce privește prețul, la eMAG, spre exemplu, o pereche de AirPods costă 849,99 lei. La iStyle, în schimb, ele sunt cu 23 de lei mai ieftine. Poți precomanda AirPods de la eMAG accesând acest link sau de la iStyle, accesând acest link.

Dacă vă întrebați care este diferența de preț față de magazinele Apple din Europa, spre exemplu, răspunsul este nu foarte mare. În țările din zona euro, AirPods costă 179,00€ (807 lei la cursul leu-euro de astăzi), în timp ce în Regatul Unit al Marii Britanii ele costă 159£ (840 lei la cursul leu-liră sterlină de astăzi).

AirPods sunt o pereche de căști wireless care se conectează foarte ușor la dispozitivele iPhone, iPad, Apple Watch și Mac grație inovativului chipset Apple W1. Ele au numeroși senzori cu ajutorul cărora pot detecta când sunt puse în urechi și când utilizatorul dorește să controleze redarea de conținut audio. Conform Apple, AirPods pot oferi până la 5 ore de redare muzicală și pot fi încărcate, fără fir, cu ajutorul etuiului, care le poate prelungi autonomia cu până la 24 de ore.

AirPods au fost gândite de către Apple în special pentru utilizatorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus, care nu mai au la dispoziție tradiționalul jack de 3,5 mm pentru conectarea căștilor. Ele au atras atenția foarte multor clienți, care s-au așteptat să le aibă până pe data de 31 octombrie (termenul de lansare anunțat inițial de către Apple), însă acest lucru nu s-a întâmplat. La sfârșitul lunii octombrie, Apple și-a informat clienții că mai are puțin de lucru la AirPods, amânând lansarea până pe data de 13 decembrie. Motivul exact al amânării lansării căștilor cu o lună și jumătate nu este cunoscut, însă s-a vehiculat că unele probleme tehnice au dat mari bătăi de cap inginerilor Apple și n-au putut fi adresate într-un termen rezonabil.

Mersi Sebi!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.