Iată pe câte dispozitive iPhone și iPad era instalat iOS 10 la începutul anului

0
782

Lansat în varianta finală în urmă cu aproximativ 4 luni, iOS 10 era instalat în a patra zi a anului 2017 pe 76% dintre dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch active, potrivit măsurătorilor realizate de către Apple pe App Store.

Rata de instalare a iOS 10 a crescut foarte mult în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, dacă pe 27 noiembrie 2016 această versiune a sistemului de operare era instalată pe 63% dintre dispozitivele active, pe data de 4 ianuarie era instalată pe 76%, înregistrându-se deci o creștere de 13 procente.

La ora actuală 18% dintre dispozitivele iPhone și iPad active rulează încă iOS 9, în timp ce numai 6 procente mai rulează iOS 8.0 sau o versiune anterioară a sistemului de operare.

Unul dintre motivele principale pentru care iOS 10 a ajuns la o rată de adopție într-atât de mare este iOS 10.2. Lansat pe 12 decembrie, iOS 10.2 introducea câteva caracteristici noi și importante, precum o nouă aplicație TV, noi caractere emoji, îmbunătățiri pentru Live Photos și Mesaje, și foarte multe altele.

Anul trecut pe vremea aceasta, iOS 9 era instalat pe 75% dintre dispozitivele active, ceea ce înseamnă că iOS 10 este o versiune mai populară în rândul utilizatorilor (mai ales dacă ne gândim că nu mai este compatibil cu destul de multe dintre dispozitivele cu care era compatibil iOS 9).

Rata de adopție a iOS 10 va mai înregistra creșteri însemnate și în lunile care urmează, mai ales că Apple are pregătite mai multe actualizări notabile – se zvonește că una dintre ele ar fi iOS 10.3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.