Iata care ar fi motivul pentru care AirPods nu au fost lansate nici acum

0
879

Prezentate în septembrie odată cu iPhone 7 și Apple Watch Series 2, noile căști wireless AirPods trebuiau să fie lansate la sfârșitul lunii octombrie de către Apple. Iată că suntem pe 11 decembrie și ele nici acum nu sunt disponibile în magazinele Apple sau ale partenerilor, iar gigantul american se ferește să indice un nou termen la care noi ar trebui să ne așteptăm să le vedem în magazine.

În momentul în care a anunțat că AirPods nu vor mai fi lansate la sfârșitul lunii octombrie, Apple a spus că are nevoie „de puțin mai mult timp” pentru a finaliza dezvoltarea lor, fără a menționa care este problema din cauza căreia clienții trebuie să mai aștepte. Problema a rămas necunoscută până la sfârșitul acestei săptămâni, când The Wall Street Journal a venit cu un articol în care ne prezintă câteva detalii din interior.

Potrivit jurnaliștilor de peste Ocean, întârzierile în procesul de dezvoltare al AirPods au la bază încercarea companiei Apple de a „trasa o nouă cale pentru căștile wireless”. Spre deosebire de căștile fără fir tradiționale (în cazul cărora semnalul este primit de o singură cască și transmis celeilalte), fiecare cască AirPods primește semnal de la dispozitivul Apple la care este conectat, iar inginerii companiei se străduie să le facă pe ambele să primească semnalul în același timp.

În plus, ei ne informează că Apple nu ignoră nici problemele pe care utilizatorii le-ar întâmpina dacă ar pierde una dintre căști sau dacă bateria uneia s-ar epuiza înaintea celeilalte.

O persoană care cunoaște procesul de dezvoltare al AirPods a spus că problemele izvorăsc din efortul companiei Apple de a trasa o nouă cale pentru căștile wireless. În cele mai multe căști wireless existente, doar o singură cască primește semnal de la telefon prin tehnologia Bluetooth fără fir; și îl retransmite apoi către cealaltă cască.

Apple a spus că fiecare cască AirPods primește semnal independent de la iPhone, Mac și toate celelalte produse Apple. Dar Apple trebuie să se asigure că ambele căști primesc conținut audio în același timp pentru a evita distorsiunile, a spus persoana care cunoaște dezvoltarea lor. Persoana a mai adăugat că Apple trebuie să rezolve și situațiile care apar atunci când un utilizator pierde una dintre căști sau bateria i se descarcă.

Informațiile prezentate de către The Wall Street Journal au fost însă la scurt timp contrazise de către bloggerul John Gruber (o persoană cu puternice legături în interiorul companiei Apple). Acesta a afirmat că problemele de fabricație au condus la amânarea lansării AirPods și nu o problemă de natură tehnică:

Are mai multă logică pentru mine ipoteza că Apple a întâmpinat o problemă de fabricație, nu cea că ei au descoperit o problemă de proiectare după ce le-au anunțat [n.r. căștile AirPods].

„Sunt mult mai difiicl de produs la scară decât ne așteptam” este ceea ce am auzit prin căi neoficiale, de la o mică păsărică, care știe pe cineva din echipa de dezvoltare a AirPods. Lucruri ca ceea ce se întâmplă atunci când pierzi o cască sau bateria se descarcă au fost rezolvate de Apple în timpul procesului de dezvoltare.

Din păcate, nicio sursă nu ne anunță când va lansa Apple căștile AirPods, deci nu rămâne decât să așteptăm pentru a afla cât mai trebuie să stăm după ele. În ultimele luni s-au vehiculat foarte multe în legătură cu aceste căști, dar nicio informație nu s-a dovedit a fi reală. Or, având în vedere și cele prezentate de jurnaliștii de la The Wall Street Journal și chiar John Gruber, nu ne așteptăm ca AirPods să fie disponibile mai devreme de luna ianuarie a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.