Prezentate de către Apple în luna septembrie și disponibile, teoretic, și în România tot cam de pe atunci, iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt cu siguranță două dintre cele mai râvnite cadouri de Sărbători.
Și oricât de mult mi-aș dori să fac pe Moșul și să organizez un concurs în care să ofer măcar unul dintre cele două dispozitive unui cititor norocos, acest lucru nu este posibil deocamdată. Cu toate acestea, pentru cei care așteaptă de Crăciun un iPhone 7 Plus pot să fac așteptarea mai ușoară cu un unboxing. Pentru că da, după vreo 3 luni de la plasarea comenzii, noul iPhone 7 Plus a sosit și la mine…
Fiind un unboxing, în cadrul acestui aricol nu voi prezenta decât ambalajul și conținutul său, alături de prima impresie pe care mi-a făcut-o iPhone 7 Plus după câteva zile de utilizare și un timp de așteptare egal cu cel de construire a unei case. O recenzie cu prezentarea mai pe larg a aspectelor pozitive și negative ale acestui dispozitiv va sosi în curând pe iTutorial.ro.
iPhone 7 Plus Unboxing
Toată experiența începe cu ambalajului. O cutie clasică de la Apple care vine cu câteva particularități noi anul acesta.
Prima noutate a cutiei iPhone 7 Plus este folia cu care este sigilată și protejată. O folie complet nouă, de calitate mult mai bună comparativ cu cea de pe modelele anterioare de iPhone. Ea este și mai bine gândită, grație noului „sistem de desfacere” – o porțiune ceva mai ieșită în afară, marcată cu verde, de care tragi pentru a desface toată folia, fără unghii rupte, fără briște.
Desfăcând noua folie, ajungem la cutia propriu-zisă pe care înainte să o deschidem putem să o analizăm ușor. Ea are pe capac o siluetă în mărime naturală, ușor ieșită în relief și color a spatelui dispozitivului iPhone 7 Plus, în finisajul ales de tine. Noul capac este deosebit de cele anterioare nu prin faptul că arată silueta iPhone-ului, ci prin faptul că poza este cu spatele și nu cu fața dispozitivului.
În rest, cutia este de culoare albă (pentru finisajele negru, argintiu, auriu și roz auriu) sau de culoare neagră (pentru finisajul negru diamant) și are pe părțile laterale imprimată denumirea telefonului, „iPhone” (cu niște caractere destul de groase și mai urâte decât cele de pe cutiile precedente), și sigla Apple. Pe spate găsim, ca de obicei, date despre dispozitivul cumpărat, inclusiv informații în limba română (dacă iPhone-ul a fost cumpărat de la un revânzător autorizat de produse Apple din România) despre conținutul cutiei, capacitatea de stocare și culoare.
După ce am admirat suficient cutia, vom dori să o deschidem. Cum? La fel ca și orice cutie de iPhone – trăgând în sus capacul cu poza dispozitivului. Observăm că acesta iese ceva mai ușor decât în trecut pentru a dezveli următoarea surpriză: un plic „Designed by Apple in California”.
Spre deosebire de cutiile modelelor precedente de iPhone, în noua cutie găsim întâi de toate plicul cu documentația și abia apoi iPhone-ul și accesoriile. De aceea, vom discuta despre acest plic care este și el diferit. Fără a mai folosi un mecanism de prindere, plicul îți permite să tragi din zona superioară întreg conținutul său: mai multe cartoane care includ informații despre garanție, cheița pentru sertarul SIM și ghidul de inițializare rapidă (care vorbește despre ecran și butoanele dispozitivului). Ah, și nelipsitele abțibilduri cu sigla Apple!
Lăsând la o parte plicul, ne concentrăm din nou atenția pe cutie unde vedem nimic altceva decât iPhone-ul pe care l-am așteptat și ni l-am dorit atât de mult. Învelit în tradiționala folie cu o prinzătoare care îți permite să îl ridici cu folie, iPhone-ul 7 Plus așteaptă cu nerăbdare să îl folosești. Dar nu înainte de a îndepărta folia trăgând de prinzătoarea cu care l-ai ridicat din cutie. Sunetul produs la îndepărtarea foliei de ecran și carcasă merită toți banii!
După ce am îndepărtat folia, punem cu grijă deoparte și iPhone-ul (pentru un moment) și ne uităm să vedem ce am mai primit în cutie. Accesoriile! Aranjate într-o manieră diferită și înfășurate cu hârtie ecologică (se dizolvă în apă) sau plastic, accesoriile sunt cele pe care le știm: un adaptor de alimentare de 1A (da… Apple insistă cu adaptorul acesta, deși telefonul acceptă o intensitate de până la 1A), un cablu Lightning, o pereche de căști și încă ceva: adaptorul Lightning la jack care te va salva în multe situații și de care vei depinde dacă nu ai căști wireless sau cu Lightning. În cazul în care nu găsești adaptorul, trebuie să știi că el vine prins pe spatele hârtiei pe care sunt înfășurate căștile EarPods cu conector Lightning – ele nu mai vin cu etuiul din plastic cu care ne-am obișnuit…
iPhone 7 Plus Primele impresii
Iar acum ne concentrăm din nou atenția pe noul iPhone cu ecran de 5,5 inchi. Și nu voi intra în detalii pentru că aceasta nu este o recenzie, dar vă voi spune primele impresii. Deci va trebui să recunosc că părerea nu mi s-a schimbat deloc față de cea pe care am avut-o când am văzut pentru prima dată macheta iPhone 7 Plus și am refuzat să o prezint, pentru că îmi spuneam în sinea mea că Apple nu are cum să vină pe piață cu ceva atât de urât. Dar a venit…
Iată ce spunea subsemnatul în martie, atunci când începea să devină tot mai clar că acesta este aspectul iPhone 7 Plus:
Deși seamănă mult cu un iPhone 6s Plus, trebuie să recunosc că designerii Apple au reușit remarcabila contraperformanță de a-l face chiar mai urât decât modelul de iPhone prezentat toamna trecută
Și nu-mi retrag niciun cuvânt. Pentru că iPhone 7 Plus pur și simplu este un iPhone 6s Plus, dar mai urât. Nu îmi explic cum acest design a impresionat atât de mult la Apple încât el este păstrat pentru al treilea an consecutiv și reușește chiar să involueze (doar în cazul iPhone 7 Plus).
Și chiar dacă nu îi laud aspectul exterior (acolo unde apreciez totuși faptul că antenele nu se văd pe finisajele negru și negru diamant), iPhone 7 Plus se simte în mână mai bine ca modelele precedente și este un telefon care funcționează pur și simplu IREPROȘABIL. Da, este extraordinar de rapid, nu îi pune probleme nicio sarcină și este probabil (adică sigur) cel mai bun telefon pe care banii îl pot cumpăra la ora actuală.
Un aspect ciudat al acestui iPhone este butonul principal. După cum probabil că știați deja, acest buton nu mai este mecanic (precum cel de pe modelele anterioare de iPhone), ci este încastrat în ecran și sensibil la apăsări și la atingere. Deși se laudă că a inclus un Motor Taptic care oferă senzația de clic, Apple nu a reușit să facă acest buton să se simtă nicidecum asemănător cu cel de pe modelele precedente de iPhone. Iar acesta nu este tocmai un lucru bun – nu m-am obișnuit cu el și consider deocamdată că era mai bun cel dinainte.
Per total, iPhone 7 Plus este un iPhone 6s Plus ceva mai nou, mai rapid și cu o cameră mult mai avansată (dacă asta contează pentru tine). O concluzie mai argumentată despre acest iPhone 6ss Plus va sosi într-o recenzie pe care o voi publica în curând.
Notă: Versiunea cumpărată nu este cea dorită – am vrut-o pe cea finisaj negru diamant, dar am abandonat „lupta” după vreo două luni de așteptat aiurea. Totuși, având în vedere ușurința cu care se zgârie modelul negru diamant, parcă nu mai regret atât de mult decizia.
In August 2017 îmi expiră abonamentul, nu stiu ce să fac, să astept optule cu ecran oled? Ei cam mereu au probleme cu noile inovatii.
Sincer, chiar și fără a ști ce model de iPhone ai acum, eu ți-aș sugera să mai aștepți pentru că după doar o lună se va lansa cel mai probabil noua gamă de iPhone. iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu sunt mai deloc „uau”, așa încât să îți pot spune să le cumperi oricând ai posibilitatea.