Dacă abia ieri vă prezentam ceea ce părea a fi prima reprezentare grafică a carcasei unui iPhone 7, astăzi avem parte de o surpriză de proporții din partea unui site web din China, Bastille Post. Acesta ne prezintă ceea ce pare a fi prima fotografie autentică, cu un iPhone 7 Plus complet asamblat, fotografie care ne confirmă câteva dintre modificările de design vehiculate în ultima vreme.

Poate cel mai important aspect al acestui terminal este camera cu două obiective. De ceva vreme se zvonește că iPhone 7 va avea o cameră iSight cu două obiective, iar dacă diferiți designeri, care au creat machete de iPhone 7 pe baza zvonurilor, își imaginau că cele două obiective vor avea formă rotundă și vor sta la distanță de câțiva milimetri unul de celălalt, iată că designerii Apple și-au imaginat puțin altfel noua cameră. După cum putem observa în imaginea de mai sus, cele două obiective ale iPhone 7 sunt acoperite de o singură bucată de sticlă în formă de sferă alungită. Din păcate, ele sunt în continuare protuberante.

Despre camera iPhone 7 s-a vorbit mult în ultimele luni, iar zvonurile apărute erau contradictorii în privința modelelor de iPhone în care un posibil modul cu două obiective va fi inclus. Dacă multe publicații și persoane susțineau că doar iPhone 7 Plus (modelul cu ecran de 5,5 inchi) va veni cu o cameră cu două obiective, au existat informații, puține ce-i drept, potrivit cărora această cameră va fi inclusă și în iPhone 7 (modelul cu ecran de 4,7 inchi) sau chiar în niciunul dintre cele două modele. Acum însă pare destul de clar că, cel puțin modelul mai mare de iPhone 7, va avea o cameră cu două obiective.

Iar dacă vreți să vedeți mai de aproape modulul camerei iPhone 7 Plus, ei bine în ultima vreme au apărut pe Internet numeroase imagini cu acesta. Site-uri din China și Taiwan ne prezintă un modul cu două obiective, unde obiectivul din stânga este mai mic și are o ramă mare, în timp ce obiectivul din dreapta este mai larg, dar are o ramă mai mică. Fiecare dintre cele două obiective au un conector, care urmează a fi atașat la placa de bază. Acum poate veți spune că de unde știm că aceste module nu au fost create pentru un alt dispozitiv mobil. Ei bine, ele sunt marcate cu numărul de componentă 821, acesta fiind folosit de către Apple și în trecut pentru a marca modulele camerelor iSight. În plus, Apple este unul dintre foarte puținii producători de telefoane despre care se zonește în ultima vreme că va include un sistem de cameră cu două obiective.iphone 7 modul camera

Revenind la carcasa apărută acum pe Internet, observăm că în dreapta camerei există un microfon și un bliț cu două LED-uri ce arată neschimbat comparativ cu actualele modele de iPhone. De asemenea, mai observăm și o modificare la nivelul antenelor, care, deși au rămas la fel de late ca și pe iPhone 6 Plus, sunt ceva mai puține – apar numai pe conturul telefonului, sus și jos, prelungindu-se pe laterale, până în ecran. Or, cu alte cuvinte, au fost eliminate cele două antene orizontale, paralele, ce formau un adevărat contur în partea superioară și inferioară a iPhone 6/6s (Plus).

Toate ca toate, dar partea cu adevărat interesantă abia acum începe. În partea de jos a carcasei acestui iPhone se remarcă trei cercuri gri. Acestea mai apar pe iPad Pro și reprezintă un conector pentru anumite accesorii, cum ar fi tastaturi. Ei bine, aparent acest conector – Smart Connector – își va face apariția și pe iPhone 7 Plus, care va fi astfel capabil să transmită atât date, cât și energie pentru utilizarea diferitor tipuri de accesorii.

În rest, carcasa de aluminiu a dispozitivului prezentat pare a fi rămas neschimbată comparativ cu cea a unui iPhone 6s Plus, de exemplu. Cu alte cuvinte, butoanele de volum, comutatorul pentru modul silențios și butonul Adormire/Trezire, au rămas complet neschimbate.

macheta iphone 7

În privința autenticității imaginii prezentate acum, nu putem să vă spunem prea multe. Totuși, rușii de la Feld & Volk, care efectuează modificări carcaselor iPhone și care în trecut au mai venit cu reprezentări grafice destul de exacte a unor modele de iPhone nelansate, folosesc acest design de iPhone pentru a concepe versiuni diferite de carcasă pentru viitoarea generație de iPhone. De aceea, ei au creat și câteva machete ce ar trebui să ne ofere o imagine mai clară asupra designului viitoarei generații de iPhone – în măsura în care schițele de până acum și fotografia de mai sus sunt autentice.macheta iphone 7 2

Totodată, rușii susțin, pe baza celor auzite de la anumite surse din cadrul fabricilor partenere Captură de ecran din 2016.03.15 la 19.47.43Apple și/sau producătoare de accesorii pentru iPhone, că atât iPhone 7, cât și iPhone 7 Plus vor veni cu o cameră iSight cu două obiective. În plus, aceștia cred că viitoarele terminale Apple vor fi mult mai subțri decât actualele, sugerând că iPhone 7 va măsura doar 6,1 mm – comparativ cu cei 7,1 mm pe care îi măsoară iPhone 6s.

Așadar, ceea ce am avut ocazia de a vedea acum poate fi prima imagine cu un iPhone 7 Plus complet asamblat. Deși seamănă mult cu un iPhone 6s Plus, trebuie să recunosc că designerii Apple au reușit remarcabila contraperformanță de a-l face chiar mai urât decât modelul de iPhone prezentat toamna trecută. Asta, desigur, dacă designul prezentat este cel final și nu vorbim de vreun prototip sau de un fals.

Și indiferent cum ați vedea acest dispozitiv prezentat acum, vă sugerez să mai așteptați puțin și să priviți cu reticiență maximă această imagine, mai ales în condițiile în care este un pic prea devreme ca un iPhone ce va fi lansat abia în toamnă să apară complet asamblat. De asemenea, prezența Smart Connector-ului (despre care nu s-a spus până acum că va ajunge și pe iPhone), dar și forma bizară a camerei pot ridica unele semne de întrebare în privința autorului designului acestui dispozitiv.

1 COMENTARIU

  1. e prea subtire 6.1 mm dar se poate indoaie… iPhone 6 al meu deja putin indoit sti unde e control de volum acolo putin indoit… e nasol iPhone 6….

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.