În cursul acestui weekend blogul francez Nowhereelse.fr – cunoscut pentru publicarea în avanpremieră a numeroase imagini cu componente autentice, schițe sau accesorii ale unor produse Apple nelansate – a distribuit o imagine ce ar trebui să prezinte în premieră mondială designul iPhone 7.iPhone 7 macheta

Imaginea primită de către francezi provine de la producătorul taiwanez de carcase pentru iPhone, Catcher Technoloy, și ne prezintă aparent o reprezentare pe computer a carcasei unui model de iPhone nelansat – cel mai probabil, iPhone 7. Vorbim despre o carcasă care ne sugerează schimbări de design subtile față de actualele modele de iPhone 6/6s, un lucru care nu ar fi tocmai surprinzător, ținând cont de faptul că atunci când a trecut de la designul iPhone 4/4s la cel al 5/5s, Apple nu a făcut o modificare foarte spectaculoasă la capitolul aspect exterior.

Și dacă nu ar fi prea multe elemente în imaginea de mai sus, care să ne facă să credem că vorbim despre o reprezentare autentică a viitorului model de iPhone, totuși ceea ce vedem acum este confirmat de ce auzeam luna trecută de la un alt site ce a prezentat în trecut numeroase informații veridice cu privire la produse Apple nelansate. MacRumors scria în februarie că iPhone 7 va păstra în linii mari designul iPhone 6/6s, dar va veni cu îmbunătățiri la capitolele mai puțin plăcute la aspectul actualelor modele de iPhone. Mai precis, site-ul web susținea, citând o sursă „de încredere”, că antenele iPhone 7 nu vor mai fi atât de deranjante, Apple găsind o modalitate de a le include numai pe conturul dispozitivului în partea de jos și în partea de sus, dar și pe laterale, renunțându-se astfel la cele două orizontale paralele care îmbină antenele de pe laterale, de sus și de jos, pe alactuale iPhone 6.

Dacă ne uităm cu atenție la imaginea de mai sus sau chiar la reprezentarea grafică de mai jos (făcută de francezi pe baza modelului prezentat în poza obținută de la sursele din Taiwan), vom observa că acest presupus nou model de iPhone are un aspect mai curat, cu antene doar pe conturul părții superioare și inferioare, care însă se prelungesc și pe laterale, până la ecranul dispozitivelor.

În plus față de modificarea la nivelul antenelor de pe carcasa metalică, se observă în reprezentarea făcută probabil pe baza schițelor oficiale ale iPhone 7 un gol vizibil mai mare pentru camera iSight. Acest orificiu pare a fi la fel de aproape de margine precum cel din carcasa iPhone 6 și, potrivit descrierii francezilor, se formează în jurul său o ușoară „bombare”. Or, iPhone 7 ar putea avea în continuare o cameră iSight protuberantă, dar nu la fel de ieșită în afară ca și cea a iPhone 6 – probabil. De remarcat aici este că anumite zvonuri apărute în trecut ne vorbeau despre încastrarea perfectă a camerei iSight în carcasa viitoarelor modele de iPhone.

Un alt aspect despre care face vorbire persoana care distribuie imaginea ce ar putea să ne prezinte în premieră designul iPhone 7 este grosimea carcasei. Aceasta susține că noua carcasă pare să fie „puțin mai subțire decât cea a iPhone 6s, confirmând în trecere lipsa unui jack pentru căști”. Declarațiile francezului au logică, în condițiile în care presupusul toc pentru iPhone 7, ce apărea săptămâna trecută în câteva imagini, avea două orificii identice în partea inferioară, Machetă iPhone 7pentru difuzoare, și niciun spațiu pentru jackul căștilor. Desigur, în reprezentările grafice pe care le vedem acum nu putem determina cu exactitate dacă dispozitivul are sau nu un jack și nici existența sau nu a altor modificări la nivelul designului.

În partea dreaptă, putem vedea o machetă a iPhone 7, ea fiind construită pe baza reprezentării grafice apărută acum pe internet.

De menționat este că site-ul francez Nowhereelse a mai publicat în cursul weekendului și câteva imagini despre care se presupune că ne prezintă modulul camerei cu două obiective al iPhone 7 Plus. Ulterior însă s-a descoperit că această imagine apăruse la începutul anului pe Internet și nu se știe cu exactitate dacă acel modul va fi vreodată inclus într-un iPhone.camera cu doua obiective iPhone 7

Așadar, aceasta este prima dată când vedem o machetă de iPhone 7 și chiar dacă la ora aceasta nu putem ști cu certitudine cât de autentică este sau dacă nu este cumva unul dintre multiplele modele testate de către Apple, se prea poate ca modelul de iPhone pe care Apple îl va introduce în septembrie să arate identic sau aproape identic cu ce vedem acum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.